سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رویترز: چگونه ایران و آمریکا در عراق به اشتراک رسیدند؟


رویترز: چگونه ایران و آمریکا در عراق به اشتراک رسیدند؟تابناک/ متن پیش رو در تابناک منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

خبرگزاری «رویترز» در مطلبی تحلیلی به موضوع تغییر کابینه دولت عراق پرداخت و در این رابطه نوشت: «آمریکا و ایران یک ائتلاف ضمنی و نانوشته را در رابطه با دولت فعلی عراق تشکیل داده‌اند؛ ائتلافی که تلاش آن این است تا «حیدرالعبادی» و کابینه جدید او را در برابر اعتراضات و فساد مقاوم کرده و این دولت را به سمت ثبات سیاسی و اقتصادی هدایت کند».

 ترکیب کابینه جدید عراق در حالی از سوی «حیدرالعبادی» نخست وزیر فعلی عراق به پارلمان این کشور معرفی شد که برخی از سیاستمداران عراق از جمله «نوری المالکی» نخست‌وزیر سابق این کشور به اصلاحات اخیر کابینه معترض هستند. در این میان ایران و آمریکا به عنوان دو بازیگر مهم تحولات عراق از حامیان اصلی نخست وزیر فعلی هستند و تلاش می‌کنند با به حداقل رساندن اعتراضات شرایط را برای تثبیت کابینه جدید فراهم کنند.

بنا بر این گزارش از سال 2014 در عراق رویدادهایی نظیر گسترش و تقویت گروه تروریستی داعش، کاهش شدید قیمت نفت، ایجاد فساد اداری و اقتصادی در کابینه نخست وزیر عراق و شکل گیری اعتراضات داخلی شرایط را برای کابینه دولت «حیدرالعبادی» در اداره امور سیاسی کشور سخت کرد؛ شرایطی که رفته رفته بر موج اعتراضات افزود و دولت عراق را در آستانه فروپاشی قرار داد.

خبرگزاری «رویترز» در این رابطه اضافه کرد، شواهد و اسناد موجود نشان از آن دارد که به رغم برخی تلاش‌ها در عراق به منظور برکناری نخست وزیر عراق و به چالش کشاندن این دولت، آمریکا و ایران از کابینه جدید نخست وزیر عراق حمایت می‌کنند و به همین دلیل این کابینه توانسته است تا کنون در برابر مخالفت‌ها مقاومت کند.

برای مثال «نوری المالکی» نخست وزیر سابق و شیعیان حاضر در پارلمان عراق در رابطه با وضعیت کابینه فعلی معترض بودند که تلاش‌های ایران و آمریکا توانست حجم اعترضات آنان را کاهش دهد و زمینه را برای ادامه فعالیت نخست وزیر فعلی فراهم کند.

در این گزارش اضافه شده است که واشنگتن و تهران به رغم تلاش برای ایفای نقش توسط خودشان، از متحدین خود در منطقه نیز خواسته‌اند تا برای برکناری و تضعیف «حیدر العبادی» فعالیت نکنند.

در این مطلب به سخنان «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور آمریکا اشاره شد که قبل از معرفی اعضای کابینه جدید تأکید کرده بود، نخست وزیر فعلی باید کارش را ادامه دهد و هیچ تلاشی نباید در جهت برکناری او انجام شود.

در ادامه نیز این گزارش به سخنان «سردار قاسم سلیمانی» اشاره می‌کند او نیز تأکید کرد، هیچ تلاشی نباید در جهت برکناری «حیدرالعبادی» انجام شود. خبرگزاری «رویترز» در رابطه با تلاش‌های ایران و «سردار قاسم سلیمانی» نوشت: سردار سلیمانی برای حفظ منافع ایران در عراق و تلاش در جهت ایجاد ثبات سیاسی در عراق با «سید عمار حکیم» سیاست مدار شیعه عراقی و رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق و نمایندگان «نوری المالکی» دیدار کرد و در این دیدارها تلاش کرد آنها را به حمایت از کابینه جدید نخست وزیر ترغیب کند.

یک دیپلمات ارشد سیاسی آمریکا در بغداد نیز با اتخاذ مواضعی شبیه به ایران به خبرنگار «رویترز» گفت: «ما همه باید قبول کنیم که یک دولت قوی و توانمند به رهبری حیدرالعبادی می‌تواند در برابر گروه تروریستی داعش ادامه دهد و در چنین شرایطی تضعیف و تغییر دولت به صلاح نیست».

مواضع روحانی برجسته عراق، «آیت‌الله سیستانی» که تابستان سال گذشته و به دنبال اعتراضات خیابانی در این کشور از کابینه فعلی حمایت کرده بود نیز مورد اشاره این یادداشت قرار گرفته است.

یک تحلیل گر و فعال سیاسی عراق با نام «سجاد جیاد» به «رویترز» گفت: «شواهد و عملکردها در رابطه با استمرار دولت فعلی و معرفی کابینه جدید و اصلاح سیستم سیاسی و اداری عراق، نشان از آن دارد که کشورهای ایران، آمریکا و آیت الله سیستانی در این مورد خاص با یکدیگر هم عقیده هستند».

این مطلب در بخش دیگر اشاره دارد که «حیدرالعبادی» نخست وزیر فعلی عراق در روز پنجشنبه یک لیست 14 نفره را به پارلمان این کشور معرفی کرد که در آن بسیاری از افراد معرفی شده دانشگاهی هستند و این مهم نشان از آن دارد که او تلاش می‌کند کابینه را از چنگال بازی‌های سیاسی که با استفاده از سیستم سهمیه بندی قومی باعث متراکم شدن ثروت و گسترش فساد شده بود، نجات دهد.

گفتنی است پنجشنبه هفته گذشته (12 فروردین) حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق اعضای جدید کابینه این کشور را به پارلمان معرفی کرده بود که در ادامه به اسامی آنها اشاره می‌شود.

اعضای کابینه جدید به شرح زیر است؛
- شریف علی، وزیر خارجه
- علی علاوی، وزیر دارایی
-نزار سالم نعمان، وزیر نفت
- یوسف علی الاسدی، وزیر ارتباطات
- عبدالرزاق العیسی، وزیر آموزش عالی
- هوشیار امین» وزیر مسکن
- علی جبوری، وزیر آموزش
-علی مبارک، وزیر بهداشت و درمان
- حسان جنبی، وزیر نفت و منابع آبی
-عقیل یوسف، وزیر فرهنگ و جوانان
- محمد نصرالله، وزیر دادگستری
- اعلی دشیر، وزیر نیرو
-وفا مهدوی، وزیر مهاجرت و آوارگان
- خالد العبیدی، وزیر دفاع (عدم تغییر)
-محمد سالم الغبان، وزیر کشور (عدم تغییر)


با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: تابناک


ویدیو مرتبط :
رویترز : نشاندن پهپاد توسط ایران برای آمریکا شرم آور است