سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



"سریش" را دار می‌زنند


چریش از گیاهان مرتعی است که در تمام نقاط کوهستانی خراسان شمالی رشد می‌کند اما برخی از بهره برداران به منظور سود بیشتر، این گیاه را از ریشه کنده و تیشه بر ریشه این گیاه وارد می‌کنند. علاوه بر آن متاسفانه برخی از افراد نیز به این گیاه به عنوان یک تجارت نگاه می‌کنند و هیچ گونه توجهی به مقدار برداشت آن ندارند.

گیاه سریش(به زبان محلی چریش) یکی از روییدنی‌های خراسان‌شمالی و از خانواده سوسنیان است که دارای ارزش بازاری و زیست محیطی است. با شروع فصل بهار در این استان می‌روید و با رویش آن تعداد زیادی از افراد اقدام به جمع‌آوری آن می‌کنند این درحالی‌ است که برداشت غیر اصولی آن توسط برخی از بهره‌برداران موجب آسیب رسیدن به پوشش این گیاه مرتعی می‌شود.

حسن وحید، مدیر امور جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌شمالی با بیان اینکه برداشت گیاهان دارویی در این استان به دو صورت مجاز و غیر مجاز است، افزود: برداشت گیاه چریش در استان مجاز بوده اما قطع کردن این گیاه از ریشه ممنوع است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با گرم شدن هوا شاهد رویش این گیاه در بخش‌های مختلف استان و حتی فروش آن در سبزی فروشی‌ها هستیم، افزود: برداشت سبزینه این گیاه توسط افراد روستایی هیچ منعی ندارد اما در غیر این صورت باید بهره برداری آن در راستای طرح صورت گیرد. به همین دلیل کلاس‌های آموزشی توسط کارشناس‌های این اداره کل به منظور حفاظت از این نوع گیاهان برگزار می‌شود.

وحید با بیان اینکه برداشت این گیاه در این استان توسط روستاییان صورت می‌گیرد اظهار کرد: این افراد به خوبی آگاه هستند که رویش دوباره آن منوط بر این است که این گیاه از قسمت سبزینه قطع شود. برداشت این گیاه از ریشه توسط افراد ناآگاه و غیر روستایی صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هنگام برداشت، فقط باید برگ این گیاه جدا شود، اظهار کرد: قطع گیاه چریش از ریشه موجب کاهش پراکنش آن می‌شود. چریش از جمله گیاهان در استان است که تاکنون برای آن طرح بهره‌برداری تهیه نشده است.

مدیر امور جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی توضیح داد: چریش در تثبیت خاک بسیار مؤثر است و از سوی دیگر این گیاه هنگام گل‌دهی چشم‌انداز زیبایی را خلق می‌کند. با شکفتن گل‌هایی با رنگ بنفش، زرد و سفید در اواخر خردادماه زیبایی خاصی را به رویشگاه‌ها می‌دهد.

وی در خصوص خواص اقتصادی چریش اظهار کرد: از قسمت غده این گیاه برای تولید دارو و همچنین تهیه رنگ و چسب استفاده می‌شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟