سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سه دعوتنامه برای مینو خالقی


سه دعوتنامه برای مینو خالقیاعتماد/ متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.


اختلاف نظر بر سر عضویت مینو خالقی در مجلس بعدی هنوز از اوج خود نیفتاده اما او امروز به جمع نمایندگان منتخب می‌پیوندد. منتخب سوم مردم اصفهان برای سه جلسه مهم دعوتنامه دارد؛ جلسه منتخبان مجلس دهم در ساختمان قدیم مجلس، جلسه منتخبان لیست امید در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست‌جمهوری و نهایتا ضیافت شام با حضور رییس‌جمهوری.
در نگاه منتقدان حضور وی در مجلس بعدی این دعوتنامه‌ها اما هیچ دلیلی بر پذیرش مینو خالقی در مقام یک نماینده نیست. چهره‌های متنفذ جریان اصولگرا همچنان قایل به این هستند که اختلاف بر سر وضعیت این منتخب مردم اصفهان باید در جاهای دیگری حل و فصل شود. از جمله احمد توکلی راه‌حل مساله را از جمله اختیارات رهبری خوانده و غلامعلی حدادعادل هم گفته که در نهایت باید نظر شورای نگهبان مهم شمرده شود. طیف‌های هوادار دولت و حتی خود دولتی‌ها سرسختانه می‌گویند که مینو خالقی باید به بهارستان دهم راه پیدا کند و البته سرنوشت او به دست نمایندگان سپرده شود. موضوع تا آنجا جلو رفته که حتی رییس‌جمهوری هم در سخنان خود مینو خالقی را در زمره منتخبان مجلس آینده حساب کرده است. در کنار این وزارت کشور اصرار دارد که بر تلاش‌هایش برای تغییر نظر شورای نگهبان که آرای منتخب سوم اصفهان را «باطل» اعلام کرده، ادامه خواهد داد. هرچند این تلاش‌ها تاکنون به جایی نرسیده و حتی باعث رفتن عبدالرضا رحمانی فضلی توسط علی مطهری به زیر تیغ استیضاح هم شده است اما به نظر می‌رسد حضور امروز مینو خالقی در جمع منتخبان مجلس دهم صورت ماجرا را قدری تغییر بدهد. شاید برای امروز دعوت محمدرضا عارف از او چندان دور از انتظار نبود اما همزمان مجلس نیز وی را برای جلسه عمومی ٢٩٠ منتخب دوره دهم به تهران فراخوانده است. دعوت مجلسی‌ها که در مقام یک دعوت رسمی است اگر هم نتواند تاثیری سریع در نظر نهایی شورای نگهبان بگذارد حداقل نشانه‌ای خواهد بود از اینکه منتقدان ابطال آرای منتخب سوم اصفهان طیفی بیش از هواداران دولت و اصلاح‌طلبان هستند.
پیشنهاد توکلی؛ استفاده از اختیارات رهبری
دیروز در فاصله ٢٤ ساعت تا نخستین جلسه عمومی منتخبان مجلس دهم، احمد توکلی و غلامعلی حدادعادل در دو اظهارنظر نسبت به موضوع مینو خالقی که حالا ابعاد جدیدی هم پیدا کرده، موضع‌گیری کردند. احمد توکلی در کانال تلگرام خود نوشت: «رد صلاحیت نامزدی پس از انتخاب شدن با نظر شورای محترم نگهبان سابقه نداشته است. هر امر بی سابقه، به ویژه اگر با حقوق افراد کثیری درگیر باشد حساسیت جامعه را برمی‌انگیزد. این حساسیت به حق است و باید به خاطر وجود آن خدا را سپاس گفت. » هر چند احمد توکلی این مساله را مسبوق به سابقه ندانسته اما صحبت درباره نمونه مشابه آن در مجلس سوم چند روزی است که بر سر زبان‌ها افتاده است. دوره‌ای که شورای نگهبان حاضر به امضای اعتبارنامه یکی از نمایندگان نمی‌شد اما در نهایت این وزارت کشور بود که با امضا و صدور آن، محمد اکبرزاده را برای چهار سال نماینده مردم نیشابور کرد.
احمد توکلی در ادامه نوشته خود به ٥ موضوع اشاره کرده است.
او پیش از هر چیز خواستار توضیح شورای نگهبان درباره دلایل ابطال آرای مینو خالقی شده و نوشته «توضیح ناکافی، به ویژه در این مورد، هزینه سنگینی برای این نهاد مهم و کل کشور داشته و دارد.» توکلی با اشاره به مواضع حسن روحانی هم نوشته که «در برابر این حساسیت واکنش رییس‌جمهور محترم که برای حمایت از آزادی‏ و حرمت‏ اشخاص نیز سوگند خورده است، امری طبیعی و منتظر بود. » وی همچنین با «متین» ارزیابی کردن واکنش وزارت کشور، خودداری این نهاد از «فضاسازی» را درخور تشکر دانسته. اما اینها بدان معنا نیست که توکلی نظر رییس‌جمهوری، وزارت کشور و جریان اصلاحات را درباره سرنوشت مینو خالقی قبول دارد. چرا که او تاکید کرده «در این باره برخلاف نظر برخی نمایندگان محترم، کار را نمی‌توان به مجلس واگذارد. زیرا با این نظرِ شورا، اساسا صدور اعتبارنامه فرد منتخب در وزارت کشور غیرقانونی است. بنابراین مجلس دهم محملی برای ورود نخواهد داشت. » او راه‌حلی برای این موضوع پیش کشیده که قبلا توسط علی مطهری هم طرح شده بود؛ ورود رهبری. او این موضوع را از مصادیق اختلاف بین قوا دانسته و تاکید می‌کند که بر اساس بند ٧ اصل یکصد و دهم قانون اساسی که «حل‏ اختلاف‏ و تنظیم‏ روابط قوای‏ سه‏‌گانه» را از اختیارات و وظایف رهبری می‌شمارد، راه‌حل قضیه رجوع به هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه است. اینکه تا چه اندازه احتمال اجرایی شدن این پیشنهاد که توسط مطهری و توکلی ارایه شده، وجود دارد مشخص نیست. اما در اینکه اختلاف نظر بر سر موضوع مینو خالقی جدی شده است، شکی وجود ندارد.
موضع‌گیری حدادعادل؛ توجه به نظر شورای نگهبان
در کنار این، حدادعادل اما همچنان معتقد است که شورای نگهبان باید تکلیف نهایی مینو خالقی را برای حضور در مجلس دهم مشخص کند. حدادعادل گفته است که «این مساله هنوز در مجلس مطرح نشده و درثانی مجلس آینده باید درباره اعتبارنامه منتخبان دهمین دوره تصمیم‌گیری کند. ولی مساله کاملا روشن است باید نظر شورای نگهبان درباره این مهم ارزیابی شود.» این سخن می‌تواند کنایه‌ای هم به هواداران حضور منتخب سوم اصفهان در ترکیب مجلس دهم و خصوصا مقامات دولتی باشد که علنا از اختلاف نظر خویش با شورای نگهبان بر سر این موضوع سخن می‌گویند. شورای نگهبان اما تاکنون هیچ تغییر عقیده‌ای درباره ابطال آرای مینو خالقی در اصفهان انجام نداده است. هر چند شورای نگهبان در روزهای اخیر عموما به سکوت در این باره کفایت کرده اما تاکید چند باره مقامات وزارت کشو به ادامه رایزنی با شورای نگهبان نشان می‌دهد که این شورا همچنان معتقد به ابطال آرای خالقی و ممانعت از ورود او به مجلس دهم است. حل در شرایطی که همچنان دو طرف درگیر در موضوع ابطال آرای منتخب سوم مردم اصفهان بر موضع خود اصرار جدی دارند، حضور مینو خالقی در دو جلسه امروز منتخبان مجلس و منتخبان لیست امید می‌تواند آغاز‌کننده دور جدید از واکنش‌‌ها به وضعیت او باشد.


با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: اعتماد


ویدیو مرتبط :
اجرا و شعرخوانی مجری صحنه دکتر مینو خالقی