سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ساخت دالان‌های ترانزیتی رقیب در مرزهای شرق و غرب/ دیر بجنبیم بازارها از دست می‌رود


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اکبر ترکان ظهر امروز در نخستین همایش تخصصی حمل‌ونقل صادراتی که در سازمان توسعه تجارت برگزار شد، به تأثیر به‌روز کردن سیستم‌های حمل‌ونقل صادراتی اشاره کرد و گفت: تا دو سال پیش 1.5 میلیارد دلار سنگ آهن صادر می‌کردیم که اکنون این رقم به صفر رسیده است.

وی دلیل این امر را تغییر فناوری و تأثیر آن بر حمل‌ونقل دانست و افزود: یک زمانی بار با کشتی‌های اندیماکس جابه‌جا می‌شد، اما اکنون برزیلی‌ها کشتی‌های 400 هزار تنی ساخته‌اند که هزینه حمل‌ونقل هر تن سنگ آهن را به 8 دلار رسانده است و استرالیایی‌ها هم 800 هزار تنی این کشتی‌ها را ساخته‌اند، درحالی که ما فقط در زمینه نفت، این کشتی‌ها را داریم، اما برای کالاهای خشک از جمله سنگ آهن نداریم و تا زمانی که از فناوری جا بمانیم نتیجه همین می‌شود.

ترکان به آثار تحریم به فناوری اشاره کرد و گفت: اگر شاهد کمپین نخریدن خودرو هستیم، به‌دلیل فاصله گرفتن خودروهایمان از فناوری‌های روز است، حتی شاهدیم که در صنایع نساجی و پوشاک به‌دلیل برخی اقدامات در فناوری بازارمان توسط دیگران اشغال می‌شود و آنهایی که در فناوری جلو افتاده‌اند، بازار ما را می‌گیرند.

رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد همچنین به این نکته اشاره کرد که نباید به این راحتی‌ها تعرفه واردات کالا برداشته شود و تصریح کرد: فکر نکنیم بدون تعرفه می‌توانیم ادامه دهیم؛ چراکه اگر تعرفه‌ها را برداریم آسیب‌های سنگینی می‌بینیم و با برداشته شدن تحریم، سال‌ها زمان می‌برد تا بتوانیم به سمت اقتصاد بدون تعرفه برویم.

به گفته ترکان این حق تولیدکننده و صنعتگر ایرانی است که از تولیداتش حمایت کنیم و نباید بازار داخلی را به‌دست دیگران بدهیم.

وی به این نکته هم اشاره کرد که زمانی این بحث مطرح شد که علاوه بر کالا از خدمات هم عوارض و تعرفه دریافت کنیم تا جایی که زمانی برای ناوگان خارجی 20 درصد عوارض مصوب شد تا از ناوگان ایرانی حمایت شود که امروز از این مصوبه استفاده نمی‌شود.

وی قیمت تمام‌شده کالا را یکی از مسائلی عنوان کرد که باید به آن توجه ویژه کرد و افزود: بنگاه‌های کوچک ما برای تأمین نیازشان باید فرانیدی را طی کنند که ممکن است یک بنگاه بزرگ برای تأمین 2 هزار تن کالا آن را طی می‌کند و در این بین طراحی‌ پارک‌های لجستیکی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی گفت: سلفچگان، سیرجان و خط دوم بنادر از جمله بندر امام و شهید رجایی، پارک لجستیکی محسوب می‌شود

به گفته مشاور رئیس‌جمهور در حال حاضر پایانه های صادراتی نقش مهمی را در کشور ایفا می‌کنند، اما فقط زیرساخت‌ها و شبکه‌های آن را ساخته‌ایم، اما بنگاه‌هایی نداریم که بازارها را احیا کنند که بخشی از آن ناشی از تحریم‌هاست که بازارها به روی این شرکت‌ها گشوده نیست.

رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ارس و جلفا را دو منطقه‌ای عنوان کرد که زمانی مهم‌ترین کریدور ریلی کشور بوده که اکنون تبدیل به بن بست شده است و باید مواظب باشیم که با وجود موقعیت جغرافیایی مطلوب ایران، دیگران دالان رقیب برایمان درست نکنند.

وی به ساخت کریدور مهم در شرق و غرب ایران اشاره کرد و گفت: چینی‌ها در نقطه گوادر در پاکستان، قرقون و کاشقر چین 46 میلیارد دلار می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند که کل مسیر 2500 کیلومتر است و به نوعی کریدور رقیب ماست که ایران را دور می‌زند. در عین حال در منطقه فاو عراق کریدور دیگری در غرب در حال احداث است که بندر خورعبدالله با ظرفیت 100 میلیون تنی ایجاد می‌شود و به نوعی کانال سوئز خشک محسوب می‌شود.

رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: عراق با احداث این بندر در فاو و اتصال آن به لاذقیه کریدوری خواهد ساخت که موازی کانال سوئز است و اگرچه باز معتقدم که تمام اینها موقعیت شرق به غرب و شمال به جنوب ایران را نخواهد داشت، اما به هر حال اگر دیر بجنبیم مسیرهای ترانزیتی رقیب خواهند شد و داستان سنگ آهن که زمانی تا 1.5 میلیارد دلار صادر می‌کردیم و دیگر الان صادر نمی‌کنیم، تکرار خواهد شد.

ترکان تأکید کرد که راه‌آهن چابهار ـ مشهد به‌عنوان راه ریلی شرق کشور باید به‌موقع ساخته شود و در عین حال صحبت از ساخت بنادر مادرپورت) است که عمانی‌ها به دنبال آن هستند و ما هم در سواحل مکران به دنبال ساخت این‌گونه بنادر هستیم که نباید عقب بیفتیم.

مشاور رئیس‌جمهور بر این نکته تأکید کرد که علی‌رغم اینکه جمعیت کشور رشد کرده، اما تنها 2 درصد از جمعیت ایران از خرمشهر تا چابهار زندگی می‌کنند، در صورتی که 70 درصد جمعیت دنیا در کنار سواحل زندگی می‌کنند و باید اقتصاد سواحل را احیا کنیم.

انتهای پیام/

http://fna.ir/JVYCSS


ویدیو مرتبط :
‫فرش ایران ، یکه تاز بی رقیب بازارها‬‎