سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



طنز تلخ از جنگ علیه تروریسم/ امنیت غربی ها به قیمت خون ملت های منطقه


حقیقت این است که آمریکایی ها جلوی شکست نهایی و کامل داعش را در مقاطع مختلف طی یک و نیم سال گذشته گرفته اند و این موضوعی است که این روزها عراقی ها برای آن پاسخ مناسبی یافته اند که ریشه در استراتژی آمریکایی ها و شاید هم برداشت های غلط واشنگتن نسبت به حقایق منطقه دارد.
ابو علی البصری مسوول عملیات الحشد الشعبی در عراقی است که مقر فرماندهی اش حالا در شهر بیجی در شمال استان صلاح الدین است که حدود 10 روز پیش از چنگال داعش آزاد شد.
وی راهبرد آمریکایی ها را در موضوع مهم جنگ علیه تروریسم ، یک راهبرد سه وجهی توصیف کرد و گفت، مهمترین مانع پیروزی بر داعش همین راهبرد غلط است.
وی، توضیح داد: آمریکایی ها در قبال جنگ علیه تروریسم در عراق سه سیاست مختلف،شامل 'سیاست آشکار اعلام شده '، 'سیاست آشکار اما اعلام نشده' و 'سیاست سری و پیچیده' را بکار بسته اند.
آنها در چارچوب سیاست اول، یعنی 'آشکار و اعلام شده'، با دولت عراق همکاری دارند و ظاهرا در عملیات پشتیبانی هوایی نیز مشارکت داشته و ضرباتی به داعش وارد می کنند، حال آنکه تاثیر این ضربات دیده نمی شود و برای داعش دردناک و تعیین کننده نیست، اگرچه کار رسانه ای آنان بسیار وسیع تر و قوی تر از عملیات هوایی آنان است.
سیاست دیگر آمریکایی ها سیاست 'آشکار است، اما اعلام نشده' و مبتنی بر رفتارهایی است که آمریکایی ها اگرچه درباره آن سکوت می کنند، اما بطور واضح دیده می شود. از جمله عدم اقدام در قبال تحرکات علنی داعش در حالی که ژست مبارزه با این گروه را گرفته اند.
البصری توضیح داد: یک خبرنگار در سنجار از بالای ارتفاعات ستون خودروهای داعش را به پیشمرگان کرد نشان داد و گفت ، چرا آن را نمی زنید؟ آنها پاسخ دادند که دستور داریم ، نزنیم.
البته البصری اشاره نکرد که خلبانان اروپایی و آمریکایی عضو ائتلاف بین المللی ضد داعش نیز چنین اعتراف هایی کرده اند و گفته اند که کاروان های بزرگ داعش را می دیدند ولی اقدامی نمی کردند، چرا که دستور داشتند نزنند!
از دیگر سیاست های آشکارا و در عین حال اعلام نشده آمریکایی ها، موضوع کمک هایی است که بطور مستقیم یا درچارچوب ائتلاف بین المللی به داعش صورت می گیرد، یا نیروهای عراقی را بطور مستمر بمباران می کنند، با ادعای اینکه اشتباهی صورت گرفته است.
مسوول عملیات الحشد الشعبی در بیان سیاست سوم آمریکایی ها گفت، این سیاست کاملا سری است ، بطوری که در ظاهر اساسا دیده نمی شود و بسیار پیچیده است.
وی در این خصوص توضیح داد که آمریکایی ها هربار بر سر راه ضربات سنگین الحشد الشعبی به داعش مانع تراشی کرده اند و اجازه نداده اند که این گروه بطور کامل شکست بخورد و درباره دلایل آن تحلیل های زیادی صورت می گیرد و رفتارهای واشنگتن در این وجه، به نوعی مبهم و گیج کننده است، اما گذشت زمان یک سال و نیمه از جنگ علیه داعش در عراق تا حدودی این چهره و نقش آمریکا را رو کرد، بطوری که مشخص شده آنها می خواهند یک موازنه در منطقه ایجاد کنند که یک سوی آن گروه های تروریستی هستند.
بر همین اساس، اظهارات آمریکایی ها مبنی بر اینکه جنگ علیه داعش 30 سال طول می کشد و برخی از آنان رضایت داده و زمان آن را تا 5 سال کاهش داده اند، در همین چارچوب تحلیل می شود.
براساس این سطح تحلیل، آمریکایی ها نمی خواهند جریان ضد تروریستی مقاومت اسلامی در منطقه قدرت بگیرد؛ اگرچه می دانند که داعش و گروه های تروریستی در منطقه، در آینده جهان را در چه حدی به مخاطره خواهند انداخت.
ابوفیصل مسوول عملیات ترابری در مدیریت لجستیک الحشدالشعبی، زمانی که از بغداد به سمت منطقه عملیاتی حرکت می کردیم در صحبت هایش، به همین راهبرد اشاره کرد و گفت آمریکایی ها می خواهند داعش را در نقطه محدودی در جهان یعنی دو کشور سوریه و عراق حفظ کرده و هربار ضربات شدیدی به آن وارد کنند، اما کاملا نابودشان نمی کنند تا آنان بتوانند پس از هر ضربه دوباره در همان نقطه تجمع کنند و دوباره ضربه تکرار شود.
وی دلیل کاربست این راهبرد از سوی آمریکایی ها را در این موضوع دانست که داعش بر اثر ضربات جدی مانند عملیات الحشد الشعبی یا ارتش سوریه، مضمحل و پراکنده می شود و درصورت ادامه این روند آنها مجبور خواهند شد بزودی روانه خانه هایشان شوند، حال آنکه آمریکایی نمی خواهند این اتفاق رخ دهد چرا که در این صورت، کشورهای غربی از تهدید تروریست ها دور نخواهند ماند. بنابراین تلاش دارند با خون و سرمایه های ملت های منطقه این خطر را از خود دور نگهدارند.
با واثق الهاشمی یک تحلیلگر برجسته عراقی نیز که گفت وگویی درباره تحولات منطقه و از جمله عراق داشتیم، به همین راهبرد آمریکایی ها اشاره کرد و گفت که آمریکایی ها برای جلوگیری از انتشار تروریسم در جهان بویژه کشورهای اروپایی و غرب، تلاش دارند، آنها را در همین عراق و سوریه حفظ کنند و اشاره آنان به اینکه جنگ با داعش 30 طول می کشد، همین معنا را با خود حمل می کند.
براساس تجربه عراقی ها در مواجهه با رفتارهای آمریکا در کشورشان بویژه در جنگ علیه داعش به این نتیجه رسیده اند که آمریکایی ها حالا ، مدت هاست که راهبرد ایجاد موازنه قوای منطقه ای - متاسفانه توازنی که یک سوی آن گروه های تروریستی قرار دارند - را در دستور کار قرار داده اند و در اجرای آن حتی طرح تجزیه عراق را نیز روی میز قرار داده اند.
موضع لجوجانه برای برکناری اسد نیز درهمین چارچوب قابل تحلیل و ارزیابی است، اما طنز تلخ ماجرای جنگ علیه تروریسم غربی ها نیز همینجاست که غربی ها می خواهند از آتش دور بمانند هرچند به قیمت جان، مال و ناموس ملت های منطقه؛ اگرچه حملات پاریس نشان داد خانه غربی ها در برابر تروریست های تکفیری، بر روی آب قرار دارد و در عین حال خیلی دور نیست.
خاورم*2*1770**1566

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
وقتی پای تروریسم غربی هم به سوریه وامیشه...