سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آخوندی خبر داد: راه‌اندازی خط کشتیرانی مسافری ایران-عمان/ احتمال ساخت راه‌آهن چابهار-زاهدان با پول چینی‌ها


آخوندی خبر داد: راه‌اندازی خط کشتیرانی مسافری ایران-عمان/ احتمال ساخت راه‌آهن چابهار-زاهدان با پول چینی‌هاتسنیم/ وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی فاز اول طرح توسعه بندر چابهار خبر داد و با بیان این‌که ظرفیت گردشگری و مسافرت دریایی این بندر باید فعال شود، گفت: خط کشتیرانی مسافری ایران-عمان از بندر چابهار راه‌اندازی می‌شود.همچنین آخوندی از ساخت راه‌آهن چابهار-زاهدان با پول چینی‌ها خبر داد و گفت: یک راهکار دیگر هم برای این پروژه وجود دارد و آن استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی است.

عباس آخوندی اظهار کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر شهید بهشتی چابهار سالانه حدود 2.5 میلیون تن است که بعد از تکمیل و بهره‌برداری از فاز نخست طرح توسعه ظرفیت عملیاتی این بندر به 8.5 میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

وی یادآور شد: عملیات اجرای فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کارگاه آن فعال است و حتی در نوروز عوامل اجرایی دو شیفت کار میکنند. امیدوارم در سال 95 کل عملیات اجرای فاز نخست طرح توسعه این بندر تکمیل و آماده تجهیز شود.

وی با بیان این‌که بحث دیگر توسعه حمل ونقل مسافر دریایی در بندر چابهار است،‌گفت: خوشبختانه یک خط کشتیرانی عمانی در سال 94 دوبار به چابهار آمد و دنبال آن هستیم که این خط مسافری دریایی بین چابهار- عمان فعال شود.

وی بیان کرد: خلیج چابهار از زیباترین خلیج های دریای عمان است و فکر می‌کنم از نظر زیبایی در منطقه مکران کم نظیر باشد. بنابراین قدرت جاذبه گردشگری زیادی دارد اما متاسفانه چندان شناخته شده نیست که در این سفر بحث مسافرتی دریایی بندر چابهار مورد بررسی قرار گرفت.

وی یادآور شد: پروژه مهم دیگر خط آهن چابهار- زاهدان است که خوشبختانه در سال 94 فعال شد.‌

از سویی دیگر وزیر راه و شهرسازی از ساخت راه‌آهن چابهار-زاهدان با پول چینی‌ها خبر داد و گفت: یک راهکار دیگر هم برای این پروژه وجود دارد و آن استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی است.

عباس آخوندی اظهار کرد: مرکز چابهار محل تلاقی 4 مود حمل‌ونقلی، ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی است. بنابراین یک‌پارچگی بین این شقوق حمل‌ونقلی در بخش مسافر و بار، اصلی‌ترین مساله محسوب می‌شود.

وی با بیان این‌که چشم‌انداز بندر چابهار 80 میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری در سال است، افزود: در حوزه توجه به حمل ونقل در بندر چابهار فقط موضوع بار نیست بلکه باید به نحوه ارتباط مردم با دریا نیز توجه شود. در مجموع یکپارچگی بین 4 مود حمل‌ونقل در بخش مسافر و بار و دسترسی مردم به خلیج بندر چابهار و دریای عمان دو مساله مهمی است که باید برای آن تدبیر شود.

وی با بیان این‌که تامین مالی پروژه راه آهن چابهار-زاهدان از دو راه حل اصلی می‌تواند پیگیری شود، تصریح کرد: یک راهکار آن است که تامین مالی پروژه از چین دنبال شود به این ترتیب که پروژه راه‌آهن چابهار-زاهدان را در مجموعه راه ابریشم قرار دهیم و در صورت دارا بودن این پروژه از توجیه اقتصادی، چینی‌ها از اجرای آن حمایت می‌کنند و راهکار دوم نیز استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی است.

آخوندی تاکید کرد: حتما برای تامین مالی پروژه راه‌آهن چابهار-زاهدان راهکار پیدا می‌شود؛ بنابراین پروژه باید با شدت پیش برود و متوقف نخواهد شد.

به گزارش تسنیم، آذرماه 89 با حضور رئیس‌جمهوری سابق کلنگ راه‌آهن چابهار-زاهدان-مشهد به زمین زده شد. این پروژه سه سال حدود پس از کلنگ‌زنی یعنی آذرماه سال 92 طی قراردادی به قرارگاه خاتم‌النبیاء واگذار شد.

یکی از مسائل مهم این پروژه نحوه تامین مالی از سوی وزارت راه و شهرسازی بود که به نظر می‌رسد در سال 95 با یکی از دو راهکار اعلامی از سوی وزیر راه و شهرسازی این پروژه 5 سال پس از کلنگ زنی سمت و سوی واقعی ساخته شدن را طی می‌کند. البته شاید از دو راهکار آخوندی به طور توام برای ساخت این پروژه استفاده شود.

قرار بود راه‌آهن چابهار-مشهد 5 سال پس از کلنگ‌زنی به بهره‌برداری برسد.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: تسنیم


ویدیو مرتبط :
راه اندازی نخستین خط مستقیم کشتی رانی ایران و عمان