سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نقشه واشنگتن برای منطقه؛ آمریکا به دنبال وارد کردن نیروی زمینی عربی و غربی به سوریه و عراق است


نقشه واشنگتن برای منطقه؛ آمریکا به دنبال وارد کردن نیروی زمینی عربی و غربی به سوریه و عراق است

مشرق/ متن پیش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

مسئولان آمریکایی افشا کردند که وزارت دفاع این کشور – پنتاگون – هم پیمانان منطقه ای و غربی خود را تحت فشار گذاشته است تا نیروهای نظامی بیشتری برای مبارزه با گروه تروریستی تکفیری «داعش» در عراق و سوریه به این دو کشور ارسال کنند و به موازات آن حمایت های خود را در جنگ علیه داعش افزایش دهند.

به گفته این مسئولان آمریکایی پنتاگون بر این باور است که عملیات نظامی علیه داعش نیازمند اقدامات و تحرکات نظامی فوری و آتی و قاطعانه تر است. «ژوزف دانفورد»، رئیس ستاد مشترک وزارت دفاع آمریکا در گزارشی که «آسوشیتذ پرس» آن را منتشر کرده است، تصریح نموده: احتمال و امکان گرفتن کمک بیشتر از کشورهای عربی همچنان اندک و ضعیف است.

رئیس ستاد مشترک وزارت دفاع آمریکا تاکید می کند که آمریکا نیاز دارد، کشورهای عربی سنی به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با قدرت و به شکلی گسترده در عرصه میدانی جهت مبارزه با داعش حضور و مشارکت داشته باشند.

یک مقام مسئول آمریکایی دیگر نیز با اعلام چنین خبری تاکید کرد که اعمال فشار آمریکا بر حضور و مشارکت کشورهای عربی اهل سنت در عرصه میدانی مبارزه با داعش و افزایش حمایت ها و پشتیبانی های آنها از این جنگ به این دلیل صورت می گیرد که دولت آمریکا معتقد است، نبرد سرنوشت ساز هم اکنون در عراق و سوریه علیه داعش آغاز شده است.

این مسئول آمریکایی افزود: از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا بر این باور است که عملیات نظامی که تاکنون علیه داعش صورت گرفته، پیشروی‌ های کند و آرامی داشته و نتوانسته اهداف مورد نظر را محقق کند، به همین دلیل نیازمند اقدام و تحرک نظامی فوری و قاطعانه تر و جدی تر است.

این منبع آمریکایی گفت: با اینکه کشورهای اروپایی دارای منافع بسیاری جهت حضور و مشارکت در عملیات نظامی در سوریه هستند، مدت هاست، در حاشیه نگه داشته شده اند.اگرچه این مسئول آمریکایی تاکید کرد که بسیار سخت است، بتوان کشورهای اروپایی را راضی به شرکت در جنگ علیه تروریسم آن هم در گوشه دیگری از جهان کرد، به ویژه آنکه برخی از این کشورها با کسری بودجه و مشکلات و بحران های اقتصادی نیز مواجه هستند.

در این راستا سناتور معروف دموکرات آمریکایی «دایان فنشتاین» تصریح کرد: آمریکا اقدامات لازم و بسنده ای برای مبارزه با داعش انجام نداده و این گروه تروریستی درحال قدرت گرفتن بیش از پیش نه تنها در عراق و سوریه که در خارج این کشور است.

این سناتور دموکرات آمریکایی و عضو کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا در ادامه افزوده بود که جان کری، وزیر خارجه این کشور هفته گذشته تصویر جامع و کلی از راهبرد آمریکا جهت مبارزه با داعش و مذاکرات صورت گرفته در وین برای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای بحران سوریه ارائه داد.

فنشتاین که با شبکه تلویزیونی آمریکایی سی بی اس گفتگو می کرد، افزوده بود که به نظر من این شیوه و این نحوه تعامل برای چنین ماموریتی کافی به نظر نمی رسد.

این سناتور معروف آمریکایی گفت: تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر ارسال 50 نفر از نظامیان ویژه این کشور به سوریه مشکل را حل نمی کند و ما خواهان تدوین برنامه ای فراگیرتر و شفاف تر برای عملیات ویژه در سوریه هستیم. وی با بیان اینکه آمریکا در این برهه زمانی باید جسورتر باشد، داعش را به دولتی بسیار قدرتمند!! توصیف کرد که دارای 30 هزار نیروی نظامی و ساختار زیربنایی مدنی و غیر نظامی و درآمد و بودجه خوب و مناسبی است.

فنشتاین با اشاره به اینکه داعش به سرعت درحال نفوذ در کشورهای دیگر است، خاطر نشان کرد: حملاتی که 13 نوامبر جاری در پاریس رخ داد و 130 نفر را به کام مرگ فرستاد، در بلژیک و توسط طرفداران داعش برنامه ریزی شده بود.

از سوی دیگر، «دیفن نیونس»، سناتور جمهوری خواه آمریکایی و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا از راهبرد اوباما در قبال داعش انتقاد و آن را «سیاست مهار» و نه «مقابله و سرکوب» توصیف کرد و گفت: باید راهبرد آمریکا برای مقابله با داعش توسعه و گسترش یابد.

اما «رضوان زیاده»، مدیر اجرایی مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی سوریه در واشنگتن در اظهار نظری درباره عملکرد آمریکا در سوریه و عراق علیه داعش گفت:‌ به دلیل توسعه و گسترش نفوذ افقی داعش در عراق و سوریه و توسعه و گسترش طولی نفوذ این گروه تروریستی در کشورهای اروپایی، آمریکا دچار سردرگمی راهبردی شده است.

زیاده افزود: تصمیم روسیه در توسعه و گسترش دایره عملیات نظامی هوایی خود علیه داعش در غلبه بر نفوذ این گروه در مناطقی که در نقشه عملیاتی این کشور قرار نداشته، سهیم نبوده و نقشی نداشته است، به ویژه آنکه عملیات های سابق نظامی علیه داعش نیز نتوانسته بود، شکافی درون این گروه ایجاد یا بر رهبرانش غلبه کند.

مدیر اجرایی مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی سوریه در ادامه نتیجه می گیرد که برای مقابله با داعش با توجه به شرایط گفته شده، نیاز به ارسال نیروهای نظامی آمریکایی به عراق و سوریه است و تنها در این صورت است که آمریکا می تواند، بر داعش غلبه کند.
در این راستا، «مارتین استروپنیکی»، وزیر دفاع چک روز دوشنبه از اعلام کشور متبوعش جهت اعزام یگانی متشکل از 200 نیروی نظامی به سوریه و عراق در صورت تصمیم ناتو برای اجرای عملیات زمینی علیه داعش خبر داد.

وزیر دفاع جمهوری چک با بیان اینکه یگان نیروهای نظامی این کشور متشکل از کارشناسانی در زمینه تسلیحات شیمیایی خواهند بود، افزود: احتمال عملیات زمینی علیه داعش پس از حملات اخیر پاریس افزایش یافته است.
اگرچه وی ابراز امیدواری کرد که ارتش های کشورهای منطقه به حمله علیه داعش با پشتیبانی هوایی مبادرت کنند.

اما رئیس جمهوری آمریکا که به خاطر عملکردش در قبال داعش مورد حمله مقامات سیاسی این کشور قرار گرفته، ضمن انتقاد از محکومیت های آنها، گفت که این مسئولان غیر از حرف نمی توانند، کاری انجام دهند و اگر آنها کارشناسان مجرب و زبده ای بودند، هیچ گاه چنین انتقاداتی را انجام نمی دانند.

اوباما در ادامه از منتقدانش دعوت کرد که اگر خواهان نشان دادن خود و توانایی های اشان هستند، وارد عرصه شوند و طرح ها و برنامه های خود را ارائه دهند، در غیر این صورت صبر پیشه کنند، چون موضوع مبارزه با داعش نیاز به وقت و زمان دارد.
از جهت دیگر، یک مقام مسئول بلند پایه آمریکایی اعلام کرد که نیروهای ویژه ای که قرار است، آمریکا آنها را به سوریه اعزام کند، به زودی وارد این کشور خواهند شد.

«برایت مک گورک»، فرستاده ویژه اوباما در ائتلاف بین المللی ضد داعش بدون اینکه توضیح بیشتری در این خصوص دهد، تنها به بیان اینکه این نیروها به زودی وارد سوریه خواهند شد، اکتفا کرد.
اما «وایس نیشن»، دیپلمات آمریکایی در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس توضیح داد که ماموریت این نیروهای ویژه آمریکایی آموزش و سازماندهی گروه های مسلحی است که در شمال سوریه با داعش مبارزه می کنند.

رئیس جمهوری آمریکا اواخر اکتبر گذشته بود که از ارسال 50 نظامی از نیروهای ویژه این کشور به سوریه به عنوان مشاور نظامی سخن گفت و این اولین حضور رسمی نظامیان آمریکایی در سوریه از زمان آغاز حملات نظامی این کشور علیه داعش در قالب ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش است.

از سویی، به اعتقاد کارشناسان تشکیل نیرویی نظامی از کشورهای عربی اهل سنت، به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای ارسال به عراق و سوریه جهت مشارکت در جنگ علیه داعش، در عمل غیر ممکن است، چون بسیاری از این کشورها آمادگی چنین حضوری را ندارند و اغلب آنها موافق این طرح نیستند و اگر هم در آینده موافقتی با این طرح صورت گیرد، بالطبع نظامیانی که برای حضور در این نیروی مشرک ارسال خواهند شد، مزدورانی هستند که از دیگر کشورها توسط این اعراب به خدمت گرفته می شوند.

به گفته این کارشناسان کشوری مانند قطر که جمعیت آن به اندازه جمعیت یکی از شهرهای کوچک عراق است، چگونه می تواند، نظامیانی را برای مبارزه با داعش به سوریه و عراق ارسال کند.

آنها همچنین این سوال را مطرح می کنند که کشورهایی مانند عربستان و قطر که از جمله طرف های منطقه ای حامی گروه های تروریستی از جمله داعش در عراق و سوریه هستند و حتی مزدورانی را از کشورهای دیگر برای پیوستن به گروه های تروریستی به خدمت گرفته و راهی این دو کشور جهت پیوستن به صفوف این گروه های کرده اند، چگونه می توانند، نظامیانی برای مبارزه با عناصری که خود آنها را به خدمت گرفته اند، ارسال کنند.

از سوی دیگر، بحران سوریه، در کنار جنگ یمن و بحران عراق و آن سوتر لیبی بار مالی سنگینی بر دوش کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان در کنار کاهش قیمت جهانی نفت گذاشته و کشورهایی که برای سال ها غرق در درآمدهای نفتی بودند، هم اکنون با کسری بودجه مواجه و برای جبران این کسری مجبور به استقراض خارجی یا فروش اوراق قرضه شده اند، در چنین شرایطی آیا این کشورها توان حضور نظامی مستقیم در سوریه و عراق برای مبارزه با داعش که ساخته و پرداخته خود آنهاست، وجود دارد.


ویدیو مرتبط :
هلاکت چند نفر از عوامل داعش در عراق توسط نیروی زمینی