سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شکستن یخ روابط اسلام آباد-کابل درحاشیه اجلاس تغییرات آب و هوا


براساس بیانیه صادره از سوی دفتر نخست وزیری پاکستان، محمد نواز شریف و اشرف غنی در این دیدار سه جانبه
، توافق کردند که بطور مشترک روند مذاکرات صلح افغانستان را به پیش ببرند و علیه کسانی که از حرکت در مسیر صلح خودداری می کنند، اقدام مناسب اتخاذ کنند.
براساس بیانیه یاد شده، نخست وزیر پاکستان در این دیدار بر موضع دولت اسلام آباد مبنی بر حمایت از روند صلح مذاکرات افغانستان، تحت هدایت و رهبری خود افغان ها، تاکید کرد.
نواز شریف در این دیدار گفت که پاکستان متعهد است برای ایجاد افغانستانی باثبات که می تواند به نفع تمام منطقه باشد، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
نخست وزیر پاکستان در این دیدار با اشاره به عملیات های ضدتروریستی پاکستان از جمله عملیات گسترده 'ضرب عضب'، گفت که این عملیات نه تنها با هدف تقویت امنیت در پاکستان ، بلکه با هدف ضربه زدن به کسانی انجام می شود که قصد دارند افغانستان را به خشونت بکشانند.
در بیانیه دفتر نخست وزیری پاکستان آمده است: هم پاکستان و افغانستان با تهدیدی مشترک به نام تروریسم مواجه هستند و پاکستان تمام تلاش خود را برای از بین بردن تروریسم که هر دو کشور را آزار داده است، انجام خواهد داد.
اشرف غنی نیز در این دیدار برای همکاری با پاکستان با هدف ایجاد روابط صلح آمیز میان دو کشور ابراز تمایل کرد.
نخست وزیر انگلیس هم از رهبران دو کشور پاکستان و افغانستان خواست تا برای دست یافتن به هدف مشترک صلح و ثبات در منطقه، با یکدیگر همکاری کنند.
انگلیس و همچنین آمریکا که زمانی با لشگرکشی به افغانستان، باعث تشدید مشکلات و درماندگی های این کشور شدند و مردم افغانستان همچنان از تبعات آن رنج می برند، در شرایط کنونی، منافع خود را در تحقق یافتن مذاکرات صلح افغانستان و برقراری ثبات در منطقه می دانند.
پاکستان قرار است هشت روز دیگر میزبان کنفرانس مهمی در سطح وزیران امور خارجه با عنوان کنفرانس 'روند استانبول، قلب آسیا' با حضور کشورهای منطقه ای عضو این روند با محوریت کمک به حل مسایل افغانستان باشد.
پاکستان از اشرف غنی هم برای شرکت در این کنفرانس دعوت کرده است و اگرچه تا کنون، به دلیل وجود اختلاف های شدید میان پاکستان و افغانستان، احتمال حضور اشرف غنی در این کنفرانس چندان مطرح نبود، اما با توجه به دیدار مهمی که روز گذشته در حاشیه اجلاس پاریس میان نخست وزیر پاکستان و رئیس جمهوری افغانستان انجام شد، اشرف غنی به احتمال فراوان، روز هجدم آذر ماه برای شرکت در کنفرانس قلب آسیا، به اسلام آباد سفر خواهد کرد.
در صورت پذیرفتن دعوت پاکستان، اشرف غنی دومین سفر خود به اسلام آباد را از زمان بدست گرفتن سکان هدایت دولت افغانستان انجام خواهد داد. وی سال گذشته اولین سفر رسمی خود به عنوان رئیس جمهوری افغانستان را به چین انجام داد و پاکستان را به عنوان دومین مقصد خارجی خود برگزید.
تا کنون وزیران امور خارجه چند کشور از جمله چین، قرقیزستان، قزاقستان و تاجیکستان برای شرکت در این کنفرانس اعلام آمادگی کرده اند.
وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، عربستان، افغانستان، ترکیه، امارات متحده عربی، ترکمنستان، آذربایجان و هند هم برای شرکت در کنفرانس قلب آسیا دعوت شده اند.
همچنین نمایندگانی از چند کشور دیگر به عنوان کشورهای حامی و نمایندگانی از چند نهاد بین المللی در این کنفرانس حضور خواهند یافت.
اگرچه ممکن است اجلاس بین المللی تغییرات آب و هوایی در پاریس کمک چندان به معضلات تغییرات آب و هوایی و زیست محیطی نکند، اما حواشی آن، تا این لحظه توانسته است فضای مساعدی را برای تغییر آب و هوای روابط سیاسی میان برخی کشور ها از جمله میان پاکستان و افغانستان و میان پاکستان و هند ایجاد کند.
روز گذشته نخست وزیر پاکستان، پیش از دیدار رسمی با رئیس جمهوری افغانستان، در حاشیه اجلاس پاریس گپ و گفتی غیررسمی هم با نارندرا مودی همتای هندی خود داشت که با توجه به روابط تنش آلود میان اسلام آباد و دهلی نو، این دیدار حتی در سطح غیررسمی می تواند بسیار مهم تلقی شود.
آساق*272**1723

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
شهرنشینی و تغییرات آب و هوا