سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مرغي که سوخاري نشد/ پرونده‌اي براي کي‌اف‌سي و دارودسته رستوران‌هاي آمريکايي


مرغي که سوخاري نشد/ پرونده‌اي براي کي‌اف‌سي و دارودسته رستوران‌هاي آمريکايي

خبرآنلاين/ متن پيش رو در خبرآنلاين منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.

کي اف سي درست يک روز بعد از آغاز فعاليتش در حالي پلمپ شد که مديرعامل اين شرکت از داشتن مجوز فعاليت خبر داده است و بسته شدن را سوءتفاهم مي داند.
زهرا مهاجري: ماجرا از يک تشابه اسم شروع شد. کي اف سي حلال که يک شرکت ترکيه اي است، نمايندگي به ايران داد و آن طور که از خبرها برمي آيد، اين نمايندگي اين کمپاني پس از کسب مجوزهاي اوليه در اسفندماه سال گذشته شرکت خود را با نام کي اف سي حلال ايرانيان در ايران به ثبت رساند و وزارت صنعت نيز به اين شرکت مجوز فعاليت داده و اتاق اصناف نيز پروانه کسب صادر کرد. آن طور که اين شرکت مدعي شده، بعد از تلاش بسيار براي اخذ نمايندگي کمپاني کي اف سي (حلال) ترکيه، اين نمايندگي در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ثبت رسيده و و حتي طبق اعلام خودشان، در 20 ارديبهشت ماه 1394 اين شرکت را به شماره 472192 در اداره ثبت شرکت هاي جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيده است.

وقتي اطلاعيه رستوران زنجيره اي کي اف سي در تيرماه امسال منتشر شد، کمتر رسانه اي از آن مطلع شد و به سراغ آن رفت. سايت کي اف سي حلال براي جذب شعب فعال اطلاعيه صادر کرد و يک هفته بعد در سايتش نوشت: در طول هفت ساعت از اعلام حضور رسمي شرکت کي اف سي (حلال) در روز 9 تيرماه 1394 بيش از يکصد درخواست دريافت نمايندگي از سراسر کشور به ثبت رسيد و اين روند همچنان ادامه دارد. بي ترديد اين ميزان استقبال، کار ارزيابي درخواست ها را سخت تر کرده است ، چرا که بايد از ميان چندين درخواست در هر شهرستان يکي را که شرايط بهتري دارد انتخاب کنيم و اين مسئوليت ما را زياد مي کند. حتما مي دانيد که اعطاي نمايندگي اين شرکت داراي شرايطي است که حتما بايد رعايت شود تا به اميد خدا شعباتي که ايجاد مي شوند همگي ممتاز ترين رستوران هاي کشور عزيزمان و در حد استانداردهاي بين المللي باشند.

چندي بعد هم متقاضياني که ثبت نام کرده بودند را گزينش کرد و براي اين گزينش در شهر تهران شرايطي مثل توان سرمايه گذاري 7500.000.000 ريال به بالا، مالکيت (يا توان اجاره) ملک تجاري در مناطق مناسب شهري با وسعت حداقل 120 مترمربع و توان اداره، استخدام و راهبري برند تجاري در حوزه کاري کي اف سي و ترجيحا دارا بودن سابقه مرتبط تجاري و کاري را گذاشت.

جنجال رسانه اي از آن جا شروع شد که در يکي از مناطق تهران، رستوران اين برند معروف که در حال ساخت و آماده سازي بود ديده و دلواپسي از همين جا شروع شد.

بالاخره اين رستوران افتتاح و تنها يک روز بعد از افتتاح، در روز سه شنبه پلمپ شد. 

کي اف سي آمريکا هم بلافاصله اعلام کرد که مجوزي براي فعاليت در ايران نداده است و اين کي اف سي حلال، آن برند معروف آمريکايي نيست. مسئولان يام برندز، شرکت رستوران‌هاي بين‌المللي آمريکا که شرکت مادر رستوران زنجيره‌اي کي‌اف سي محسوب مي‌شود گفتند: از شنيدن اين که يک شعبه کي اف سي در تهران باز شده است، شوکه شديم. هيچ مجوزي به هيچکس در ايران داده نشده است. 

اما توضيحات پليس اماکن، کمي ماجرا را روشن کرد. سردار خليل هلالي مجوز گرفتن نمايندگي کي اف سي حلال ترکيه در تيرماه را تاييد کرد و البته گفت که واحدي که در شهرک غرب تهران پلمپ شده، ربطي به کساني که مجوز کي اف سي حلال ترکيه را گرفته اند ندارد.

رئيس پليس نظارت بر اماکن عمومي ناجا با تاکيد بر اينکه اين دو واحد صنفي وابسته به شرکت کي‌اف‌سي حلال ترکيه هستند، اظهار کرد: واحدي که در شهرک غرب تهران پلمب شد، فاقد پروانه کسب بود و مجوز لازم براي فعاليت را نداشت. همچنين اين واحد از عنوان «کي‌اف‌سي» استفاده کرده بود در حالي که ارتباطي با اين برند نداشت.

هلالي درباره روند ثبت برند در کشور اظهار کرد: برندها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنين با تاييديه وزارت ارشاد در کشور اجازه فعاليت مي‌يابند و پس از آنکه مراحل قانوني لازم را طي کردند، مي‌توانند به فعاليت خود ادامه دهند.
او گفت که ن واحد تحت عنوان کي‌اف‌سي و مک‌دونالد در کشور فعاليت مي‌کردند اما هيچ ارتباطي با اين برندها نداشتند و مالکان تنها از روي بي‌اطلاعي از قوانين چنين نامي را انتخاب کرده بودند.

بلافاصله بعد از پلمپ، رييس اتحاديه اغذيه فروشان اين طور اظهارنظر مي کند که ما اخطاري 15 روزه براي ارائه مدارک داده بوديم. او با بيان اينکه رئيس اتاق اصناف تهران از جعل امضاي خود توسط اين فرد براي کسب پروانه خبر داده است، تاکيد کرد: به احتمال بسيار زياد پروانه جعل شده است که پس از اثبات جعل سند توسط وي، علاوه بر برخورد قانوني، مهلت 15 روزه نيز منتفي و به سرعت براي پلمب آن اقدام مي‌شود.

از آن طرف مديرعامل کي اف سي پلمپ اين واحد را سوءتفاهم دانست و اظهار داشت که اين واحد مجوز دارد و کي اف سي حلال ترکيه است نه کي اف سي آمريکايي!

او گفت که پلمب کي‌اف‌سي حلال ناشي از سوءتفاهم است و اين رستوران هيچ ارتباطي با کي‌اف‌سي آمريکا ندارد و با بِرَند «کي‌اف‌سي ايرانيان» به ثبت رسيده است.

البته اين بار اولين باري نيست که کي اف سي به ايران مي آيد و پيش از انقلاب هم اين شرکت در ايران يک نمايندگي البته تقلبي داشت. و البته چهار سال پيش هم خبري مبني بر افتتاح کي اف سي در ايران منتشر شده بود که چنين جنجالي را در پي نداشت. 

کي اف سي تنها شرکتي نيست که تمايل به فعاليت در ايران نشان داده و پيش از اين برندهاي نام آشناي ديگري نيز در ايران چراغ خاموش به فعاليت پرداخته اند. يکي از اين برندها که خبر حضورش در ايران مثل کي اف سي جنجالي شد، مک دونالد بود. بعد از ماجراي توافق، لس انجلس تايمز در مطلبي اين سوال وسوسه انگيز را مطرح کرد که آيا برندهايي مثل مک دونالد بعد از تحريم ها در ايران شعبه خواهند داشت؟

بعد از آن هم رييس اتاق اصناف اعلام کرد که مک دونالد براي حضور در ايران تمايل نشان داده و شرايطي براي اين حضور در نظر گرفته شده است.

چند روز بعد احمدي شهريور، رييس اتحاديه اغذيه فروشان مخالفت خود را در اين باره ابراز کرد و گفت: مگر مسئولان دنبال اشتغال‌زايي و توليد داخلي نيستند، اگر چنين اهدافي را دنبال مي‌کنند بدون شک بايد بدانند که حضور شعب مک دونالد و فعاليت آن‌ها در کشور به نفع ما نخواهد بود.

بعد از آن هم روزنامه اينديپندنت در گزارشي سردي روابط ايران و آمريکا را دليل عدم حضور برندها در کشورمان اعلام کرد و اين قضيه را تحليل کرد. 

مقامات دولتي هم درباره حضور مک دونالد اظهار نظر کردند. ترکان، مشاور عالي رييس جمهور در اين باره گفت که در بدنه دولت کسي به دنبال افتتاح مک دونالد نيست.

پرونده افتتاح رستوران اين دو برند معروف آمريکايي با اين هياهوها بسته شد و بايد ديد کي اف سي حلال که مدعي است با آن کي اف سي آمريکايي ارتباطي ندارد و مجوز هم از مراجع ذيربط گرفته است، مي تواند فعاليت خود را بدون تحريک دلواپسي ها آغاز کند يا نه.


ویدیو مرتبط :
آنچه از رستوران کی اف سی (kfc) نمی دانید