سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



13 میلیارد مترمكعب دیگر از منابع آبی تبخیر می‌شود


تا سال 2040 دمای هوای كشور یك درجه سانتیگراد گرم‌تر می شود و این افزایش دما به معنی خارج از دسترس شدن 13 میلیارد متر مكعب دیگر از منابع آبی كشور از طریق تبخیر است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تا سال 2040 دمای هوای كشور یك درجه سانتیگراد گرم‌تر می شود و این افزایش دما به معنی خارج از دسترس شدن 13 میلیارد متر مكعب دیگر از منابع آبی كشور از طریق تبخیر است.

به گزارش خبرنگار انتخاب اقتصادی، منابع آب كشور از جمله بخش‌هایی است كه به طور جدی از تغییرات اقلیمی متاثر خواهد شد و حزوه‌های وسیعی از آن شامل منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی، سازه‌های آبی، شبكه‌های آب و فاضلاب، شبكه‌های آبرسانی شهری، ایستگاه‌های پمپاژ و سازه‌های مرتبط با بخش آب با پیامدهای قابل ملاحظه‌ای روبرو خواهند بود.

براساس تحقیق دفتر طرح ملی تغییر آب و هوا در اثر این تغییرات امنیت سازه‌های آبی كشور با افزایش تعداد بارش‌های سنگین و سیل‌آسا با ریسك‌ بیشتری روبرو خواهد بود. همچنین سرانه ذخایر آبی كشور تا حدود 1300 مترمكعب كاهش خواهد یافت.

با افزایش یك درجه سانتی گراد دمای كشور، معادل 13 میلیارد مترمكعب منابع آبی كشور از طریق تبخیر از دسترس خارج می‌شود و این تهدید بزرگی برای منابع روباز آبی كشور است.

رژیم كیمی و كیفی منابع آب سطحی و ذخایر برف و یخچال تغییر خواهد كرد و این امر منجر به افزایش رواناب در زمستان و كاهش آن در بهار خواهد شد.

رواناب در 5 حوضه آبریز كشور افزایش و در 30 حوضه كاهش خواهد یافت. بیشترین كاهش رواناب در حوضه‌های كرخه 38 درصد و كارون 36 درصد خواهد بود. رواناب حوضه‌های آبریز تالش و انزلی 12 درصد افزایش خواهد یافت. در این بین استان‌های خوزستان، فارس، چهارمحال و بختیاری، كهگیلویه و بویر احمد و اصفهان با بیشترین كاهش رواناب روبرو خواهند شد.

با توجه به اینكه 90 درصد تولید برق آبی در حوضه‌های كارون و كرخه انجام می‌شود؛ با كاهش بارش و رواناب در این حوضه‌ها، كاهش تولید نیروگاه‌های برق آبی در كشور در 25 سال آتی قطعی است.


ویدیو مرتبط :
ارسنجان منابع آبی و بحران خشکسالی