سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فارن‌پاليسي: اوباما شخصا از عربستان براي حضور ايران در مذاکرات سوريه درخواست کرد


فارن‌پاليسي: اوباما شخصا از عربستان براي حضور ايران در مذاکرات سوريه درخواست کرد

تسنيم/ يک نشريه آمريکا در گزارشي با اشاره به اوضاع پيچيده سوريه نوشت که اوباما ماه پيش شخصا از عربستان براي حضور ايران در مذاکرات سوريه درخواست کرده است.

به گزارش فارين پاليسي، اوباما شخصا به رياض و ديگر قدرت‌ها اطمينان داده در صورتي که تهران در ميز مذاکرات درباره سوريه حضور يابد، منافع آنها تضعيف نخواهد شد.بر اساس اين گزارش، جنگ داخلي در سوريه به دولت اوباما اين فرصت بزرگ را داد که آيا توافق هسته‌اي که با ايران در ماه جولاي حاصل شد مي‌تواند درها را براي پيشرفت ديپلماتيک در پايان دادن به بحران سوريه و مقابله با افزايش موج افراطي گري در خاورميانه منجر شود يا خير.اما موفقيت در اين زمينه به يافتن راهي در مديريت تنش‌ها ميان تهران و رياض که جنگ نيابتي تلخي را در سوريه دنبال مي‌کنند، بستگي دارد.

تلاش براي کاهش تنش ميان عربستان و ايران در حالي است که "جان کري" وزير امور خارجه آمريکا و ديگر بازيگران کليدي در حال نهايي کردن مقدمات دور جديد گفت‌وگوهاي ديپلماتيک در لندن بوده که قرار است روز 12 نوامبر برگزار گردد.ديپلمات‌هايي که در گفت‌وگوهاي سوريه حضور دارند شديدا درباره سرنوشت "بشار اسد" رئيس جمهور سوريه دو دسته هستند. اما نکته‌هاي ديگري از جمله اين پرسش که مذاکره کنندگان چگونه مشخص مي‌کنند که اعضاي مشروع مخالفان سوريه چه کساني بوده و تروريست‌ها چه کساني هستند، نيز اختلاف نظر دارند.بر اساس گفته ديپلمات‌ها در سازمان ملل، کاخ سفيد در تلاش براي يافتن راه حل ديپلماتيک براي بحران سوريه بوده و "باراک اوباما" رئيس جمهور آمريکا ماه گذشته شخصا با "سلمان" پادشاه عربستان تماس داشته و به وي اطمينان داده در صورتي که ايران در مذاکرات مربوط به سوريه مشارکت کند، منافع آنها تضعيف نخواهد شد.

تماس اوباما با پادشاه سعودي چهار روز پس از آن صورت گرفت که کري و "سرگي لاوروف" وزير امور خارجه روسيه در نشست پشت درهاي بسته در وين در روز 23 اکتبر، رياض و آنکارا را تحت فشار قرار دادند که در گفت‌وگوهاي آتي درباره سوريه حتي بدون هيچگونه ضمانت شفاف درباره ضرورت کناره‌گيري اسد از قدرت مشارکت کنند.تنش ديپلماتيک ميان روابط سعودي‌ها و ايراني‌ها در جريان نخستين ديدار گفت‌وگوها درباره سوريه به حداکثر خود رسيد و در اين نشست "محمد جواد ظريف" وزير امور خارجه ايران و "عادل الجبير" وزير امور خارجه عربستان اتهاماتي را عليه طرف مقابل درباره تعهد به صلح مطرح کردند.يک مقام ارشد ايراني پس از اين نشست هشدار داد در صورتي که سعودي‌ها نقش سازنده‌اي در مذاکرات ايفا نکنند، در اين گفت‌وگوها حضور نخواهند داشت.

وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرده بود که تصميم براي دعوت از ايران براي مشارکت در گفت‌وگوها با توافق اکثريت بوده اما ديپلمات‌هايي که در اين روند مشارکت داشته اعلام کردند که آمريکا تلاش زيادي براي تضمين حضور ايران داشته و حتي رئيس جمهور آمريکا تلاش زيادي در اين زمينه داشته است.

آندره تابلر، از اعضاي موسسه واشنگتن براي سياست خاور نزديک گفت: درک من اين است که اوباما شخصا در حضور 17 کشور در ميز مذاکرات سوريه از جمله ايران و سعودي‌ها مشارکت داشته است.وي اضافه کرد: چالش سعودي‌ها اين است که آنها مخالف موضع ايران درباره ضرورت ماندن اسد در قدرت هستند. سعودي‌ها اصرار دارند که وي بايد برود.

"گريگوري گائوس" کارشناس مسائل عربستان سعودي در دانشکده بوش دانشگاه تکزاس گفت: بدگماني سعودي‌ها درباره گفت‌وگوهاي ديپلماتيک فراتر از نگراني‌ها درباره سوريه است. اين موضوع نشان دهنده هراس عميق سعودي‌ها درباره تغيير سياست‌هاي آمريکا بوده که مي‌تواند به همکاري وسيعتر با رقيب منطقه‌اي سعودي‌ها يعني، ايران، در تعدادي از جبهه‌ها باشد.وي اضافه کرد: من معتقدم که اين نگراني اغراق شده است اما امکان دارد که دليل حسادت آنها را درک کنيد.

گائوس گفت: پس از آنکه توافق هسته‌اي با ايران حاصل شد، ما در حال فشار به سعودي‌ها براي مذاکره با ايران هستيم اما معتقدم اين اشتباه است که سعودي‌ها را مجبور به مذاکره با ايران بکنيم به خصوص که سعودي‌ها معتقدند که ايرانيان از آنها بالاتر هستند.برخي از ناظران عميقا درباره چشم انداز حصول صلح در سوريه ترديد دارند جايي که آمريکا و روسيه هر دو فعاليت‌هاي نظامي خود در آنجا را افزايش داده‌اند.

"جاشوا لانديس" کارشناس سوريه که رياست مرکز خاورميانه در دانشگاه اوکلاهما را بر عهده دارد، گفت: سرنوشت مردم سوريه بايد بر روي زمين تعيين شود.ماه گذشته، روسيه حملات نظامي گسترده‌اي را عليه روسيه آغاز کرد تا موازنه قدرت را به نفع اسد تغيير دهد. اين در حالي است که آمريکا و متحدانش به حملات روزانه خود در سوريه ادامه داده و در حال افزايش کمک‌هاي مالي و نظامي خود در منطقه بوده که از آن جمله مي‌توان به موشک‌هاي تاو ساخت آمريکا اشاره کرد که عليه تانک‌هاي نظام بشار اسد استفاده مي‌شود.از سوي ديگر، آمريکا اخيرا اعلام کرده است که 50 نيروي ويژه خود را در شمال سوريه مستقر کرده که وظيفه آنها مقابله با داعش است.لانديس درباره استراتژي ديپلماسي آمريکا گفت: من معتقدم که همه اينها دود و آينه خواهند بود. اقدام واقعي بر روي زمين روي مي‌دهد.وي اضافه کرد: همه در حال انتظار هستند تا ببينند آيا ارتش سوريه توانايي کافي براي استفاده از حمايت هوايي روسيه براي بازپس گيري زمين‌هاي از دست داده شده در حلب و ديگر مناطق را دارد.

"بسام بارابندي" ديپلمات سابق سوريه درباره تعهد مسکو به ديپلماسي ابراز ترديد کرد و گفت: روسيه اهرم کافي براي ميانجيگري آتش بس در اين درگيري را دارد.وي افزود: روسيه ترجيح مي‌دهد تا از ديپلماسي خودداري کند و احتمالا تلاش خواهد کرد که در عرصه ميداني به موفقيت دست يابد تا آنکه از طريق کانال‌هاي ديپلماتيک به آن برسد. ضرورت رسيدن به راه حل سياسي پس از مداخله نظامي روسيه در سوريه، بسيار بيشتر شد.

"آنا پترسون" معاون وزارت امور خارجه آمريکا در امور خاور نزديک گفت: آمريکا استراتژي دوگانه‌اي که از اقدام نظامي و ديپلماسي ترکيب شده را پيگيري مي‌کند تا از اين طريق به راه حل سياسي در سوريه دست يابد که طي آن مردم سوريه دولتي داشته باشند که در آن به حقوق مردم اين کشور احترام گذاشته شده و اين کشور اتحاد، استقلال و تماميت ارضي و ماهيت سکولار خود را همچنان حفظ کند.

وي 4 هدف اصلي آمريکا در سوريه را اينگونه تشريح کرد: شکست دادن داعش در عراق و سوريه، کاهش درد و رنج مردم سوريه، ايجاد ثبات در خاورميانه و متحدان اروپايي در برابر موج عظيم مهاجران که پس از جنگ جهاني دوم بزرگترين موج مهاجران بوده است و به پيش بردن انتقال سياسي تحت حمايت سازمان ملل که در نهايت به ترک قدرت اسد منجر شود.

براي از سرگيري روند سياسي مورد حمايت سازمان ملل، کري و لاوروف نشستي را در روز 23 اکتبر در وين سازماندهي کردند که در آن نشست وزيران امور خارجه عربستان و ترکيه نيز حضور يافتند و پس از آن نشست، از اين کشورها خواسته شد تا در نشست ديگري که با حضور ايران برگزار مي‌شود نيز مشارکت داشته باشند.لاوروف در اين نشست‌ها به ترک‌ها و سعودي‌ها اطمينان داد که روسيه به صورت جدي به دنبال روند سياسي بوده اين در حالي است که نگراني‌هاي گسترده‌اي وجود دارد که مسکو در سوريه مداخله کرده تا به تقويت دولت بپردازد نه مبارزه با تروريسم.

با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
اوباما و درخواست همکاری همه کشورها