سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ابهام در وضعیت تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 95


ابهام در وضعیت تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 95خبرآنلاین/ در حالی که چند شب پیش سخنگوی سازمان سنجش از هماهنگی با دیوان عدالت اداری در مورد تاثیر سوابق تحصیلی خبر داده بود، رییس این سازمان گفته که در صورت ارائه نشدن تفسیر دیگری از این قانون از سوی مجلس، حکم دیوان عدالت اداری اجرا خواهد شد.

سال 93 که بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی به میزان 25 درصد برای آزمون سراسری سال 93 قطعی شد و بر خلاف سال های پیش از آن که سوابق تحصیلی فقط تاثیر مثبت داشتند، اثر منفی هم روی نتیجه کنکور داشت، هنوز کنکوری ها نمی دانستند چه بلایی سرشان آمده و قرار است این تصمیم شورای سنجش و پذیرش دانشجو در راستای حذف کنکور، چه سرنوشتی را برایشان رقم بزند.

رییس سازمان سنجش در آن سال با اشاره به قانون مصوب سال 86 در رابطه با نحوه پذیرش دانشجو که به "قانون حذف کنکور" معروف شد،گفت: طبق این قانون قرار بود از سال 90 کنکور سراسری به شکل مطلق حذف شود و اگر این قانون اجرا می‌شد سوابق تحصیلی به شکل صددرصدی تاثیر مستقیم در پذیرش دانشجو داشت اما این قانون به دلیل مشکلاتی که داشت نتوانست به مرحله اجرا برسد و مجلس شورای اسلامی در شهریور ماه امسال این قانون را اصلاح و بازنگری کرد.

البته همچنان رتبه داوطلب در کنکور 93، تاثیر 75 درصدی در قبول شدن یا نشدن در دانشگاه خواهد داشت و در واقع، همچنان سهم عمده‌ای از شانس قبولی داوطلب به رتبه کسب شده او در کنکور برمی‌گردد.

رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش هم گفت: یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها در سال 93 نقشی است که آموزش و پرورش در قانون سنجش و پذیرش دانشجو دارد. یعنی ظرف مدت ۵ سال حداقل ۸۵ درصد داوطلبان براساس سوابق تحصیلی گزینش خواهند شد.

کنکور سال 93 به این منوال برگزار شد و تصمیم بر آن شد که در سال 94 هم این اتفاق ادامه پیدا کند. جزئیات ثبت نام و برگزاری کنکور 94 که اعلام شد، کنکوری ها متوجه شدند که 25 درصد تاثیر قطعی در گزینش نهایی جدی است. توکلی با اشاره به مصوبه سومین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در تاریخ 23 مهر 92 گفت: براساس این مصوبه کلیه دیپلمه‌های نظام جدید آموزش متوسطه رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم نظام جدید خود را طی سال‌های 84 لغایت 93 اخذ نموده باشند و امتحانات سال سوم دبیرستان آنها به صورت نهایی و سراسری برگزار شده باشد، مشمول سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی آنان حداکثر به میزان 25 درصد با تاثیر قطعی در گزینش نهایی اعمال خواهد شد.

با نزدیک شدن به کنکور، اعتراض داوطلبان شرکت در آزمون سراسری که سرنوشت کنکوری های سال گذشته را دیده بودند و متوجه شده بودند که قرار است در کنکور 94 رتبه شان چطور محاسبه شود، شروع شد که سخنگوی سازمان سنجش با تکرار این که این قانون توسط کمیته سنجش و پذیرش دانشجو گرفته شده و لازم الاجراست، پاسخ آن ها را داد.(اینجا) در این میان بحث ترمیم معدل برای آن ها که از قبل متقاضی شرکت در کنکور بودند هم مطرح شد.

اما این توضیحات برای داوطلبان قانع کننده نبود. متقاضیان شرکت در آزمون سراسری 94 دلایل خود را داشتند و معتقد بودند که این شیوه به هیچ وجه عادلانه نیست.

موافقان و مخالفان علت های مختلفی را برای موافقت و مخالفتشان بیان می کردند و آن ها که از ابتدا با حذف کنکور موافق بودند، این اتفاق را هموارکننده راه حذف کنکور می دانستند.

آن ها هم که مخالف بودند از سازمان سنجش و نهادهای تصمیم گیر می خواستند که تاثیر مثبت سوابق تحصیلی را در کنکور مثل گذشته اعمال کند و تاثیر مستقیم را لغو کند.

رسانه های مختلف هم به علت ناکارامد بودن این تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی می پرداختند و چند دلیل امکان تقلب، عدم امکان جبران برای امتحان نهایی و استاندارد نبودن سوالات و احتمال خطای مصحح را از ایرادات این طرح می دانستند.

اما پاسخ سازمان سنجش باز هم همانی بود که از قبل گفته شده بود. سخنگوی سازمان سنجش گفت که این سازمان تنها مجری قانون است و تصمیم را کمیته گرفته که بر اساس قانون مجلس بوده است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس هم تمام قد از این طرح دفاع کرد و گفت که عادلانه نبود که تنها چهار ساعت کنکور تعیین کننده سرنوشت باشد. قاسم جعفری با دفاع از طرح تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی گفت: این که سرنوشت کنکوری ها تنها در 4 ساعت رقم می خورد عادلانه نبود و به همین خاطر تصمیم گرفتیم کل چهار سال تحصیلی ملاک سنجش برای پذیرش در دانشگاه باشد.

مقتدایی، یکی دیگر از اعضای کمیسیون آموزش مجلس هم از طرح دفاع کرد و گفت: با تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور، تبعیض بین مناطق کم امکانات و شهرهای بزرگ را کم کردیم. علیرضا سلیمی، نماینده مجلس هم در مورد تاثیر مستقیم و افزایش آن، سازمان سنجش را تام الاختیار دانست.

هنوز موج اعتراضات فروکش نکرده بود که اخباری مبنی بر افزایش تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی هم به گوش رسید و یکی از نمایندگان مجلس، از تاثیر 40 درصدی سوابق در کنکور گفت.

خبری که بلافاصله توسط ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش تکذیب شد. او گفت: به طور قطع تاثیر ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال آینده صحیح نیست و هر گونه تصمیم گیری در این باره منوط به بحث های کارشناسی در شورای سنجش و پذیرش دانشجو است.

البته در همان ایام معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از پیشنهاد این وزارتخانه برای افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۳۵ درصد در کنکور ۹۵ خبر داد و گفت: قرار است سهم سوابق تحصیلی به شکل سالانه اضافه شود تا جایی که منجر به حذف کنکور در 85 درصد ظرفیت‌های دانشگاه‌ها شود. اما باید توجه کرد که قرار نیست کنکور به طول کامل حذف شود. همانطور که در قانون سنجش و پذیرش دانشجو آمده است ورود دانشجویان به دانشگاه‌های کشور به سه روش انجام خواهد شد که روش نخست صرفاً براساس سوابق تحصیلی است که در این روش سهم سوابق تحصیلی برای کنکور 94، 25 درصد بود و پیش بینی ما این بود که این رقم برای کنکور 95 به 35 درصد افزایش یابد.

به هر ترتیب نتایج کنکور 94 هم اعلام شد و مقرر شد این روال برای سال های آینده هم ادامه پیدا کند.در همین رابطه وزیر آموزش و پرورش از عدم موافقت برای افزایش ضریب سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور سراسری خبر داد و گفت: امیدواریم به تدریج سهم ارزیابی‌های درون مدرسه‌ای در کنکور افزایش یابد.(اینجا)

رییس سازمان سنجش در مورد ترمیم معدل هم توضیحاتی داد و گفت که امکان این اتفاق وجود دارد. مسئولان تصمیم گیر در مورد تاثیر سوابق تحصیلی در حال رایزنی و بررسی برای 30 درصد شدن این تاثیر بودند. که انتشار خبری همه را شوکه کرد. خبر این بود: هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بند دوم مصوبه شورای سنجش مبنی بر تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور برای داوطلبانی که طی سال‌های ۸۴تا ۹۲دیپلم گرفته‌اند را مغایر قانون دانست وابطال کرد.

گویا فردی به نام فاطمه کریمی دو سال پیش شکایتی را نزد دیوان برده و بعد از دو سال، نتیجه به این شکل مطرح شده است.

این خبر ناگهانی، مسئولان کمیته سنجش و پذیرش دانشجو را شوکه کرد و در اولین اظهار نظر، توکلی به خبرآنلاین گفت که می بایست با تشکیل جلسه ای، موضوع رای دیوان عدالت اداری را بررسی کنیم.

رییس سازمان سنجش هم درباره وضعیت سهم سوابق تحصیلی در کنکور 95 پس از رای دیوان عدالت اداری با اشاره به استفساریه از مجلس درخصوص رأی دیوان عدالت اداری گفت:‌ تا زمانی که نظر مجلس اعلام شود سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۵ به صورت تأثیر مثبت است.

عضو کمیسیون آموزش‌و تحقیقات مجلس هم در این باره گفت:‌رأی دیوان عدالت اداری درخصوص ابطال سهم ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور توسط مجلس بررسی می‌‌شود تا خانواده‌ها از سرگردانی خارج شوند البته گسترش امتحانات نهایی در دوره متوسطه به تامین زیرساخت‌های لازم نیاز دارد.

رئیس دیوان عدالت اداری هم در ادامه این اظهارنظرها گفت که چنانچه در آزمون سراسری مورد باشد که بر خلاف حکم دیوان عدالت، سابقه تحصیلی را تاثیر بدهند، قطعا برخورد کرده و اقداماتشان ابطال می‌شود.

فردای همان روز، سخنگوی سازمان سنجش در گفت و گوی زنده در شبکه خبر در سخنانی در رابطه با رای دیوان عدالت اداری بر تاثیر درصد معدل سال سوم متوسطه در کنکور آزمون سراسری 95 اظهار کرد: پی گیری‌های لازم در رابطه با رای دیوان عدالت اداری مبنی بر تأثیر مثبت 25 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال 95 ، صورت گرفته و ما این موضوع را در دفترچه راهنما درج کرده و موثر می‌دانیم.

اما در آخرین اظهارنظر رییس سازمان سنجش در خصوص رای دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور آمد: دیوان عدالت اداری یکی از بندهای مصوبه سنجش و پذیرش دانشجو را که بر تاثیر قطعی 25 درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو تاکید داشت، ابطال کرد.

خدایی گفت: رای دیوان عدالت اداری حکم قانون را داشته و لازم‌الاجرا است اما برداشت شورای سنجش و پذیرش دانشجو این بود که تاثیر سوابق تحصیلی باید از 25 درصد شروع و به تناسب تحت پوشش قرار گرفتن امتحانات نهایی افزایش یابد.

او ادامه داد: به دلیل آنکه صرفا سوابق تحصیلی یک سال از دوره متوسطه را داشتیم، تاثیر آن در پذیرش دانشجو را 25 درصد اعلام کردیم و در نتیجه با توجه به اختلاف برداشت از قانون با امضای وزیر علوم، استفساریه‌ای را به مجلس ارائه کردیم و اگر تفسیر دیگری از این قانون توسط مجلس ارائه نشود، رای دیوان عدالت اداری را به همان صورتی که مصوب شده است، اجرا خواهیم کرد.

هنوز تصمیم قطعی برای تاثیر سوابق تحصیلی در سال های آینده گرفته نشده و مشخص نیست بالاخره حکم دیوان عدالت اداری در این مورد اجرا می شود یا مصوبه مجلس.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 95