سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آیا ایرانی بازداشت شده در آمریکا «گروگان» است؟


در 23 مارس دادستان های فدرال اعلام کردند که یک مرد ایرانی که به عنوان مشاور هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک فعالیت می کرد به جرم نقض قوانین آمریکا در ارتباط با ایران بازداشت شده است. تعدادی از سایت های ایرانی این تحلیل را منتشر کردند که هدف اصلی آمریکا از این بازداشت این است که مبادله زندانی دیگری را انجام دهند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آیا ایرانی بازداشت شده در آمریکا واقعا یک

المانیتور نوشت: در 23 مارس دادستان های فدرال اعلام کردند که یک مرد ایرانی که به عنوان مشاور هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک فعالیت می کرد به جرم نقض قوانین آمریکا در ارتباط با ایران بازداشت شده است. تعدادی از سایت های ایرانی این تحلیل را منتشر کردند که هدف اصلی آمریکا از این بازداشت این است که مبادله زندانی دیگری را انجام دهند.

به گزارش «انتخاب»، احمد شیخ زاده متهم به دریافت حقوق از هیات ایرانی می باشد که به حسابی در سیتی بانک واریز می شد. در ادامه این اتهامات آمده است که او از این حساب همچنین برای مبادلات مالی دیگر با دو همدست ساکن آمریکا استفاده کرده که علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران بوده اند.

شیخ زاده که 60 ساله است و بنا به گفته وکیلش از 18 سالگی در آمریکا زندگی کرده ، به مشارکت در عبور ایران از تحریم های آمریکا، پولشویی و کمک به تنظیم گزارش ها خلاف مالیاتی متهم شده است.

برخی رسانه های ایرانی در این باره نوشتند: « بازداشت احمد شیخ زاده، مشاور هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل  توسط دادستان های آمریکایی نوعی گروگان گیری است. فکر می کنیم هدف اصلی این گروگانگیری آزاد کردن نمازی ها (سیامک و باقر) باشد، کسانی که آمریکایی ها گفته اند بزرگ ترین منبع اطلاعاتی دهه گذشته در باره ایران می باشند».

سیامک نمازی، تاجر ایرانی-آمریکایی که در دوبی اقامت داشت، در ماه اکتبر به هنگام سفرش به تهران بازداشت شد. پدر او، باقر، از مقامات ارشد سابق یونیسف که 80 ساله است در ماه فوریه مورد بازداشت قرار گرفت.

آخرین باری که دولت آمریکا در این باره واکنش نشان داد 18 مارس بود که سخنگوی وزارت خارجه، جان کربی، اعلام کرد: « از دید ایالات متحده هر دوی این بازداشت ها ناعادلانه هستند. ما از ایران می خواهیم با واسطه مقامات سوئیس امکان دسترسی آن ها به وکیل را فراهم کرده و در اولین زمان ممکن هر دو را آزاد کند».

آخرین باری که ایران و ایالات متحده زندانی هایشان را مبادله کردند، در ماه ژانویه و پس از آن بود که هر دو اجرای توافق هسته ای را اعلام کردند. در این تبادل زندانی 4 فرد ایرانی-آمریکایی در ایران در مقابل 7 ایرانی در آمریکا مبادله شدند که اکثرشان متهم به نقض قوانین تحریم ایران بودند. هرچند اگر شیخ زاده محکوم گردد می توان مبادله او با نمازی ها را در این الگو قرار داد، اما با توجه به شرایط منحصر به فرد آن مبادله تکرار آن چندان ممکن به نظر نمی رسد.

برخی رسانه ها در ایران معتقدند: « آمریکا وارد فاز جدیدی از رویارویی اطلاعاتی – امنیتی با ایران شده است که اقتصاد در آن نقش اساسی دارد». به عقیده این رسانه ها، به همین خاطر است که اوباما دیوید کوهن معاون سابق امور تروریسم و اطلاعات مالی آمریکا را به ریاست سیا منصوب کرده است. کوهن به عنوان طراح اصلی تحریم های مالی ایران شهرت دارد.


ویدیو مرتبط :
گروگان های گران قیمت ایرانی در انگلیس، فرانسه و آمریکا