سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کاهش 18.5 درصدی حوادث ناشی از کار در کشور


محمد اصابتی روز سه شنبه در همایش ایمنی، بهداشت و محیط زیست استان مرکزی در شهرک صنعتی شماره یک اراک افزود: بر اساس آمار پزشکی قانونی در سال 92 روزانه به طور میانگین پنج و نیم نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را در کشور از دست داده اند که این رقم در سال 93 به روزانه پنج نفر کاهش یافته و در شش ماه نخست امسال به چهار و نیم نفر رسیده است.
وی بیان کرد: در بررسی های صورت گرفته، حوادث ناشی از کار شش ماهه اول امسال در 16 استان کشور کاهش داشته، در شش استان ثابت و بدون تغییر بوده و در 9 استان نیز با افزایش همراه بوده است.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر شورای عالی حفاظت فنی کشور ادامه داد: دراستان مرکزی با شمار زیادی کارگاه دارای کد تامین اجتماعی و 300 هزار کارگر، حوادث ناشی از کار در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 46 درصد کاهش یافته است.
اصباتی بیان کرد: بیماری های ناشی از کار شش برابر حوادث ناسی از کار است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی گفت: با نگاهی به آمارهای سال 82 مشخص می شود که 32 درصد حوادث ناشی از کار مربوط به ساختمان بوده و 45 درصد مربوط به بخش صنعت اما این آمار ها جابه جا شده و حوادث مربوط به ساختمان به بیش از 45 درصد و صنعت به زیر 32 درصد رسیده است.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر شورای عالی حفاظت فنی کشور اضافه کرد: 65 درصد حوادث منجر به فوت در ساختمان ها ناشی از سقوط آزاد و سا سقوط اشیاء است.
اصابتی بیان کرد: حوادث ناشی از کار هزینه های سنگینی را به جامعه تحمیل می کند که کاهش این حوادث توجه به امور پیشگیرانه را طلب می کند.
مدیرکل دفتر امور ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش گفت: اچ اس ای مقوله ای متشکل از سلامت، ایمنی، محیط زیست و انرژی است.
رسول یاراحمدی افزود: اچ اس ای به دلیل نقش حفاظتی و صیانتی، جزء لاینفک تولید است و باید همزمان با طراحی و فعالیت های اولیه تولید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: سلامت شغلی و حفظ محیط زیست در فرایند هر تولید از ضروریات است که نباید از کنار آن آسان عبور کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: در هشت ماه گذشته 16 نفر بر اثر حوادث ناشی از کار در این استان جان خود را از دست داده اند که این رقم در مدت مشابه سال قبل 37 نفر بوده است.
ناصر شیخی افزود: در این مدت 23 نفر بر اثر حوادث ناشی از کار قطع عضو شده اند که این آمار در مدت مشابه سال قبل 18 قطع عضو بوده است.
وی بیان کرد: در هشت ماه امسال 25 نفر بر اثر حوادث ناشی از کار دچار نقص عضو شده اند که این آمار در مدت مشابه سال قبل 35 نفر بوده، 160 نفر بر اثر این حوادث دچار شکستگی اعضا شده اند که این آمار در سال گذشته 170 نفر بوده، 145 نفر به نوعی جراحت برداشته اند که این آمار نیز در هشت ماهه سال گذشته 152 نفر بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در هشت ماه امسال چهار نفر بر اثر حوادث ناشی از کار دچار مسمویت شده اند، که این آمار در مدت مشابه سال قبل دو نفر بوده است.
شیخی اظهار کرد: سایر صدمات ناشی از حوادث کار در هشت ماه امسال 44 مورد بوده است.
وی گفت: عامل اصلی بسیاری از حوادث ناشی از کار خطاهای انسانی است که توجه به این مهم امری ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این همایش گفت: شاخص بازرسی های دوره ای از واحدهای تولیدی استان مرکزی پایین تر از متوسط کشوری است.
دکتر حسن طاهر احمدی افزود: متوسط بازرسی دوره ای از واحدهای تولیدی کشور 61 درصد است درحالیکه این شاخص برای استان مرکزی 41 درصد می باشد.
وی توضیح داد: با وجود اینکه استان مرکزی یکی از قطب های مهم تولید کشور است اما به دلیل کمبود نیروی کارشناس روند بازرسی های دوره ای از واحدهای صنعتی کند است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: هم اینک 20 نیروی انسانی در حوزه بارسی کار فعالیت دارند که به زودی به 60 نفر می رسد و امید است که بتوان با افزایش نیرو روند بازرسی ها را تسریع کرد.
دکتر طاهر احمدی گفت: استان مرکزی با 13 هزار کارگاه تولیدی و واحد صنعتی کوچک و بزرگ ، بیش از 67 هزار نفر شاغل در این واحدها دارد که تامین و کنترل دوره ای سلامت این شاغلان از رسالت های مهم حوزه سلامت است.
وی اظهار کرد: معاینات دوره ای برای بیش از 65 درصد از شاغلان صنایع استان انجام شده که استان مرکزی در این شاخص از میانگین کشوری جلوتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: ارتقاء ایمنی کار یکی از مولفه های مهم تعریف شده در برنامه نظام تحول سلامت است و در بازرسی های انجام شده در کارگاه ها ازکمترین نقص و خطا در حوزه ایمنی کار نیز چشم پوشی نمی شود.
دکتر طاهر احمدی افزود: نیروی انسانی سالم محور توسعه پایدار و موفقیت در اهداف و برنامه های اقتصادی و اجتماعی است و از این منظر حوزه سلامت استان با دقت و وسواس مباحث سلامت را در سرلوحه کار خود دارد و امور پیشگیری را نیز بر درمان مقدم می داند.
در این همایش محمود نعمتی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی، حسین علی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، ابوالفضل تکلو رئیس هیات مدیره انجمن صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی، محمد الله داد مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی و محمد رضا حاجی پور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز سخنانی ایراد کردند.
تعیین صلاحیت ایمنی پیمانکاران، به کار گیری مسئولان ایمنی در کارگاه ها و مدل خودبازرسی، اهمیت و تاثیر روش ها و سیتسم های مدیریتی در ارتقاء سطح ایمنی و بهداشت کارگاه ها، روش ها، تجربیات علمی و کنترل عوامل زیان آور محیط کار، HSE و نقش آن در بررسی پایش و نظارت ضوابط محیط زیستی، بهداشتی و ایمنی در واحدهای صنعتی، کشاورزی، خدماتی و نقش HSE در مدیریت انرژی از مهمترین محورهای این همایش بود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور شهرت دارد و دو شهر اراک و ساوه به ترتیب میزبانی بیشترین واحدهای صنعتی استان را دارند.ک/2
3005/6012

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
کاهش 20 درصدی واردات و 14 درصدی صادرات