سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



وزارت ارشاد براي مقابله با دانلودهاي غيرقانوني کتاب وارد ميدان مي‌شود


تسنيم/ پس از تشکيل کمپين جلوگيري از دانلودهاي غيرقانوني کتاب و فراگيرتر شدن اعتراض‌ها به اين موضوع،‌ حالا وزارت ارشاد و شوراي کتاب ارشاد نيز به دستور معاونت فرهنگي وارد ميدان شده و قرار است طرحي براي مقابله جدي با دانلودهاي غيرقانوني به تصويب برسد.

«دانلود غيرقانوني کتاب»‌ مسأله‌اي است که در سال‌هاي گذشته صنعت نشر با آن به عنوان يک پديده مذموم روبرو بوده است. در اين ميان اغلب نويسندگان که به عنوان قشري متواضع در جامعه شناخته شده‌اند،‌ کمتر به دنبال طرح شکايت و انتقاد از دانلود غيرقانوني کتاب‌هاي خود بوده‌اند‌، سايت‌ها و پايگاه‌هاي مذکور نيز در مقابل از اين فرصت سوء استفاده کرده و از قبل اين دانلودها هزينه‌هاي کلاني به جيب مي‌زنند.

البته نبايد از نظر دور داشت که در سال‌هاي گذشته همواره نويسندگاني بوده‌اند که نسبت به اين اقدام در فضاي مجازي واکنش نشان داده و انتقادهايي داشته‌اند،‌ اما هيچ‌گاه اين امر به عنوان يک مطالبه جدي مطرح نشده و طبعا‌ً وزارت ارشاد نيز پيگير اين ماجرا نبوده است.

بر طبق قانون حمايت از حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان مصوب 31 مرداد 1389 در مجلس شوراي اسلامي، حقوق معنوي پديدآورنده محدود به زمان و مکان نيست و غير قابل انتقال است و مدت حمايت از اثر، پنجاه سال بعد از فوت پديدآورنده خواهد بود، بنابراين دانلود غيرقانوني آثاري که نسخه چاپي آن در کتابفروشي‌ها موجود است، جرم تلقي شده و بايد با آن مقابله کرد.

در چند روز گذشته با توجه به گسترش اين نوع اقدامات، کمپيني با حضور نويسندگان و مترجمان مطرح کشور نظير بلقيس سليماني، اسدالله امرايي، بهاره رهنما و... به منظور جلوگيري از اين روند تشکيل شده است. هدف از تشکيل اين کمپين اطلاع‌رساني در زمينه دانلودهاي غير قانوني و اعلام نارضايتي مؤلفان و مترجمان از اين طريقه است. همچنين به تازگي سايتي به نام رصد rasad.fidibo.com با شعار#من_دزد_کتاب_نيستم نيز آغاز به کار کرده است. هدف اين سايت فرهنگ‌سازي و همکاري کاربران اينترنت براي اطلاع‌رساني در زمينه دانلودغيرقانوني کتاب در اينترنت است. کاربران مي توانند با مراجعه به سايت، هرگونه دانلود غيرقانوني کتاب‌ها را به اطلاع اين سايت براي پيگيري‌هاي آتي برسانند.

اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي که نهاد نظارتي و متولي فرهنگ و نشر کشور است در اين زمينه چه اقداماتي قرار است انجام دهد‌؟ خبرگزاري تسنيم با مجيد غلامي جليسه مديرعامل خانه کتاب که از جمله نهادهاي مرجع در حوزه نشر به شمار مي‌رود،‌ در اين زمينه به گفت‌وگو پرداخت. جليسه مي‌گويد: سايت‌هايي که امکان دانلودهاي غيرقانوني کتاب را براي کاربران خود فراهم مي‌کنند‌، امروزه رو به ازدياد بوده و گاها‌‌ً ديده مي‌شود که يک کتاب تا 50 هزار بار دانلود مي‌شود.

وي ادامه مي‌دهد:‌ خوشبختانه معاون فرهنگي ارشاد اين دغدغه را به صورت جدي دارد که با اين دانلودها مقابله شود‌، بنابراين از مدير دفتر توسعه کتاب و کتابخواني ارشاد خواسته شده تا برنامه‌ريزي دقيقي براي مقابله با دانلودهاي غيرمجاز داشته باشند،‌ خوشبختانه اتفاقات خوبي در اين زمينه در شرف وقوع است.

جليسه مي‌افزايد:‌ شوراي کتابي در معاونت فرهنگي راه‌اندازي شده است،‌ اين شورا در حال تصويب طرحي براي مقابله با اين امر است،‌ بنده نيز به عنوان مديرعامل خانه کتاب عضوي از اين شورا هستم‌، البته کليه اعضاي شورا بر اين اعتقاد هستند که بايد فرهنگ‌سازي شود؛ کما اينکه موارد قانوني و تعقيبات قانوني آن را هم در دستور کار قرار دهيم، باز بايد با فرهنگ‌سازي مخاطبان را از دانلود غيرقانوني کتاب‌ها باز داريم.


ویدیو مرتبط :
وزارت ارشاد آخه چرا ؟؟؟؟؟؟