سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



موسسه صلح استکهلم: تنها با 10 درصد هزینه‌های نظامی می‌توان فقر و گرسنگی را در دنیا ریشه‌کن کرد


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، میزان هزینه‌های نظامی کشورهای جهان در سال 2015 میلادی،‌ یک درصد رشد داشته است که به معنی اولین رشد سالیانه در چهار سال اخیر است.

به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ موسسه صلح بین‌الملل در استکهلم، سوئد، می‌گوید که تنها با 10 درصد از هزینه‌های نظامی‌، می‌توان به هدف جهانی برای پایان دادن به گرسنگی و فقر در 15 سال،‌ رسید.  

بنا به بررسی‌های این موسسه، هزینه‌های نظامی کشورها در سال گذشته بالغ بر 1700 میلیارد دلار بوده، که در این میان ایالات متحده آمریکا با فاصله‌ای بسیار با دیگر کشورها، با بودجه‌ای نزدیک به 596 میلیارد دلار،‌ بیشترین هزینه نظامی را داشته است. این در حالی است که بودجه نظامی این کشور شاهد کاهش 2.4 درصدی بوده است.

پس از آمریکا، کشور چین با 215 میلیارد دلار، که بیانگر رشد 7.4 درصدی بودجه نظامی این کشور است، در جایگاه دوم قرار گرفته است. این در حالی است که عربستان سعودی، روسیه را پشت سر گذاشته و جایگاه سوم را به خود اختصاص داده و بریتانیا نیز در مکان پنجم، قرار گرفته است.

اندیشکده مذکور می‌افزاید هزینه‌های نظامی بالغ بر 2.3 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها را به خود اختصاص داده در حالی که تنها با 10 درصد این هزینه می‌توان به اهداف جهانی برای ریشه‌کن کردن فقر و گرسنگی تا سال 2030، که در اجلاس سازمان ملل از سوی 193 کشور در سپتامبر سال گذشته مورد توافق قرار گرفت، رسید.

«سم پرلو-فریمن» (Sam Perlo-Freeman)‌،‌ رییس پروژه بررسی هزینه‌های نظامی در اندیشکده استکهلم، می‌گوید، «این گزارش تا حدی نظرگاه و دورنمایی را به مردم و جامعه می‌دهد تا بدانند هزینه‌-فایده هزینه‌های نظامی در سطح جهانی چیست».

وی می‌افزاید:‌ « این امر ممکن است بحث‌هایی را موجب شود هر چند که ما اصلاً انتظار کاهش 10 درصدی در هزینه‌های نظامی‌ را نداریم چرا که این مسئله کاملاً وابسته به سیاست و رویکرد سیاسی کشورهاست.»

گزارش‌های سازمان ملل متحد بیانگر آن است که جمعیتی نزدیک به 800 میلیون نفر در جهان، در فقر و گرسنگی شدید به سر می‌برند، که این میزان در کشورهایی با ساختار سیاسی شکننده و از هم گسیخته بدتر است.

گزارش اخیر موسسه صلح بین‌الملل استکهلم حاکی از آن است که هزینه‌های نظامی در آسیا، اروپای شرقی و مرکزی، و در کشورهای خاورمیانه افزایش یافته است. این در حالی است که بودجه دفاعی و نظامی در کشورهای آمریکای شمالی، اروپای غربی، و آمریکای لاتین و منطقه کارائیب، و آفریقا کاهش یافته است؛ روندی ادامه‌دار که تا حدی در نتیجه بحران اقتصادی و مالی جهانی، کاهش قیمت نفت، و نیز عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان، است.

«پرلو-فریمن» می‌گوید:‌ «از یک جهت، روند افزایش هزینه‌های نظامی بازتاب درگیری‌ها و کشمکش‌ها و تنش‌های رو به افزایش در بسیاری از نقاط جهان است. شرایط سیاسی و اقتصادی ناپایدار و متغیر، تصویری نا مشخص از آینده پیش‌رو، ایجاد می‌کند.»

فهرست کشورهایی که هزینه‌های نظامی‌شان را در سال 2015 میلادی افزایش دادند شامل الجزایر، آذربایجان، روسیه، عربستان سعودی، و ویتنام می‌شود؛ که بسیاری از آنان درگیر کشمکش‌ و یا با افزایش تنش‌های منطقه‌ای مواجه بوده‌اند.

انتهای پیام/.


ویدیو مرتبط :
فقر و گرسنگی و فداکاری و ایثار