سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



حسین موسویان: اوباما یک فرصت است!/توبه تئوریک ملکیان از فتنه سال 88 و تناقضات بی‌پاسخ


بسته گزارش تحلیلی روزانه فارس به تحلیل و بررسی برخی اخبار و مطالب کمتر دیده شده در لابه‌لای رسانه‌های کشور می‌پردازد. در این بسته گزارشی _ تحلیلی علاوه بر خوانش اخبار؛ سوابق و برخی تحلیل‌های موجود پیرامون این مطالب نیز آورده شده است.

 

*** 

 

وقتی کاخ سفید بخاطر ایران اهل سیلی‌زدن می‌شود...

حسین موسویان: اوباما یک فرصت است!

حسین موسویان، دیپلمات سابق ایرانی و معاون وقت حسن روحانی در شورایعالی امنیت ملی در مذاکرات هسته‌ای سال 82، اخیراً در بخشی از یک گفت‌وگو با اشاره به برجام و تحریم‌های اخیر آمریکا گفته است:

«ممکن است برخی در داخل کشور، این حرف من را ساده لوحی تلقی کنند اما من اعتقاد دارم که اوباما یک فرصت بود و هنوز هم هست و باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد.»

به گزارش جماران، وی همچنین افزوده است: اوباما کمک‌های آمریکا به اسراییل را حتی افزایش داد اما اجازه نداد نخست وزیر اسرائیل در مورد سیاست هسته‌ای آمریکا راجع به ایران تصمیم بگیرد و هرجا هم نتانیاهو دخالت کرد، از اوباما یک سیلی محکم خورد! به همین خاطر، روسای آمریکا و اسراییل در تاریخ معاصر روابط دو کشور، تا این حد از هم متنفر نبوده‌اند.  معتقدم هر رییس جمهوری در آمریکا بر سر کار بیاید خود را موظف خواهد دانست که این شکاف میان آمریکا و اسرائیل را پر کند.

 

*کسی اظهارات آقای موسویان را ساده‌لوحی فرض نخواهد کرد زیرا از یک دیپلمات سابق و کسی که رفتارهای آمریکا و رؤسای جمهوری مختلف آن را به روشنی خاطره‌های مذاکرات هسته‌ای شکست‌خورده در سال 82 را در ذهن دارد، انتظار ساده‌لوحی نمی‌رود.

اما مسئله «محاسبه غلط» و رسوخ آن در ذهن یک عده خاص، چیز دیگری است...

محاسبه غلط به این معنا که اگر برجام تنها یک پیروزی هم برای کاخ سفید داشته باشد؛ آن پیروزی این است که شخصی در ایران از خوش‌خیمی اوباما و فرصت بودن او برای ایران و ایرانیان سخن براند!

محاسبه غلط درباره برجام این است که عده‌ای جنگ زرگری اوباما و نتانیاهو را باور کرده و تئاتر «پلیس خوب و پلیس بد» را واقعیت پنداشته باشند.

این در حالی است که اساساً تصور دوگانگی درباره سیاست‌های کلان کشور آمریکا نیز تصوّر صحیحی نیست و مثال‌های فراوانی مبنی بر اتحاد دشمن در امر باطل خودش وجود دارد.

چه اینکه امروز مردم ایران بعینه می‌بینند که کنگره‌ی در ظاهر، مخالف برجام متن تحریم گردشگری را تهیه و مصوب می‌کند و اوبامای موافق برجام نیز امضای خود را پای آن می‌نشاند.

موسویان چندی قبل و در روزهای آغاز دوران پسابرجام هم در اشاره به توافقات میان دولت یازدهم و کشورهای 1+5 اظهار کرده بود: «این توافق بار تحریم‌ها را از روی دوش ایران برداشته است.»

پس از اظهارات وی بود که در همین بسته گزارشی و پیرامون همین جمله وی آمده بود: «شاید بهتر بود آقای موسویان صبر می‌کرد تا نتیجه مذاکرات و دستاوردهای احتمالی آن محقق شود و آنگاه این گزاره خوشبینانه را مبنی بر اینکه این توافق بار تحریم‌ها را از روی دوش ایران برداشت! بیان می کرد. زیرا افکار عمومی ایران تجربه این خوشبینی‌های ابراز شده را در ماجرای بیانیه سعدآباد در سال 82 (که شخص موسویان نیز در پذیرش آن دخیل بوده است) و همچنین در قضیه توافق موقت ژنو در سال 92 به خوبی به خاطر دارند.»

و قسمت جالب ماجرا آنجاست که امروز و پس از بروز تحریم‌های پسابرجامی و بی‌تأثیری برجام در زندگی مردم، باز هم موسویان به صحنه آمده و از این می‌گوید که اوباما یک فرصت است...!

گفتنیست، حوالی هشت سال قبل که باراک اوباما در کشور آمریکا به قدرت رسید نیز همین سخنان خوشبینانه از جانب عده‌ای در داخل ایران نسبت به رئیس‌جمهور جدید کاخ سفید ابراز شد اما آنچه که در عمل اتفاق افتاد، بی‌تغییری در روابط ایران و آمریکا، تحریم‌های بیشتر و تهدیدات همچنان نظامی و حتی تهدید اتمی علیه ایران است.

دانشجویان ارزشی، در همان روزها مقالاتی را با تیتر «او با ما نیست» منتشر کردند.

 

***

 

پاسخ مهرعلیزاده به چرایی ایجاد سونامی ثبت‌نام توسط جریان خاص!

محسن مهرعلیزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخشی از گفت‌وگوی اخیر خود با خبرگزاری ایلنا و در مورد «ثبت نام فله‌ای اصلاح‌طلبان برای انتخابات» گفته است:

هر کسی از حضور جریان مقابل خود یک برداشت دارد٬ اگر تعداد اصلاح‌طلبان همچون دوره قبل کم بود می‌گفتند ما انتخابات را تحریم کردیم و اگر استقبال زیاد باشد این مسائل را مطرح می‌کنند در حالی که نباید به حضور پرشور داوطلبان برای ثبت‌نام خدشه‌ای وارد شود و به آن برچسب بزنند!

 

*در پشت پرده سناریوی ثبت‌نام فله‌ای یا همان سونامی ثبت‌نام، ایجاد انتقادات گسترده علیه شورای نگهبان برای ردّ صلاحیت عمده ثبت نام کنندگان است.

بدیهیست که از بیش از 12 هزار ثبت نام کننده برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس و بیش از 800 نفر برای انتخابات خبرگان! عده زیادی صلاحیت این کاندیداتوری را ندارند.

اخبار رسمی منتشره از ثبت نام یک خانم بدحجاب برای ثبت نام خبرگان، ثبت نام افراد دارای سابقه کیفری و ثبت نام شخصی که به فروش اقلام غیر مجاز اشتغال دارد نیز حکایت می‌کنند.

در کنار این مسئله و در اردوگاه جریان خاص نیز ثبت نام چهره‌های پر حاشیه این جریان به شدت محل تأمل است.

در میان این چهره‌ها حتی کسی وجود دارد که بلافاصله پس از ثبت نام در یک شهرستان اینطور گفته است که اگر انتخابات، سالم برگزار شود، اصلاح‌طلبان پیروز هستند.

جالب آنجاست که اصلاح‌طلبان پیش از این عنوان کرده بودند که به هیچ وجه قصد ایجاد سونامی ثبت نام را ندارند!

در اشاره به سخنان مهرعلیزاده بایستی اشاره کرد که «تحریم انتخابات» که اصلاح‌طلبان در جریان انتخابات مجلس نهم مرتکب آن شدند! بصورت اعلام رسمی تحریم و عدم دعوت از مردم و کاندیداهای هم‌طیف برای شرکت در انتخابات جلوه‌گر می‌شود و به میزان ثبت نام‌ها مرتبط نیست.

 

***

 

توبه‌ی تئوریک ملکیان از فتنه سال 88 و تناقضات بی‌پاسخ

مصطفی ملکیان که در میان طیف جریان سیاسی خاص به بیان سخنان فلسفی و فکری شهره است، در بخشی از گفت‌وگوی خود با شماره یکشنبه گذشته روزنامه اعتماد گفته است:

«فرض کنید که ما نخواهیم از طریق انتخابات که دموکراتیک‌ترین روش تغییر اجتماعی است، تغییر سیاسی ایجاد کنیم. یعنی با انتخابات قهر کنیم. در این صورت دو شق بیشتر وجود ندارد. یکی این است که اصلا نمی‌خواهیم تغییر و اصلاحی صورت بگیرد که علی‌القاعده نباید این گونه باشد. شق دوم این است که می‌خواهیم تغییر و اصلاح باشد اما نمی‌خواهیم از طریق روش دموکراتیک اصلاح یعنی انتخابات باشد. مثلا می‌خواهیم کودتا یا انقلاب یا مداخلات خارجی یا شورش‌های داخلی باشد. هیچ کدام از اینها بر انتخابات دموکراتیک رجحان ندارند. به تعبیر دیگر ما یا طالب اصلاح هستیم یا نیستیم. اگر نیستیم که هیچی. اما اگر طالب اصلاح هستیم، چند راه بیشتر وجود ندارد. یا انقلاب است یا شورش داخلی است یا مداخله خارجی است یا کودتا و از راه اصلاحات پارلمانتاریستی و انتخابات است. اگر کسی کاملا از اصلاح رویگردان نشده باشد و بخواهد اصلاح ایجاد کند، در میان این پنج راه، آیا بهترین راه این نیست که از طریق انتخابات اصلاح انجام دهیم؟ انتخابات بهتر است یا انقلاب یا کودتا یا مداخلات خارجی و شورش و مرکزگریزی‌های داخلی؟»

وی در ادامه افزوده است: علی‌الخصوص باید به یک نکته هم توجه داشت. همه آن راه‌های بدیل غیر از انتخابات، چون محیط را رادیکالیزه می‌کنند، کسی هم که بعد از نابود کردن یک نظام سیاسی بر سر کار می‌آید، خود نیز رادیکال می‌شود. چون در یک محیط رادیکالیزه و پر از خشونت رشد کرده است. کسی که در یک محیط پر از خشونت رشد می‌کند معنایش این است که از همه خشونت‌مندان، خشونت‌مندتر و خشن‌تر بوده است.

 

*کسانی که با سابقه و آرای آقای ملکیان آشنا باشند، می‌دانند که وی نقش‌هایی را در حوادث سال 88 ایفا کرده و حتی در اغتشاشات خیابانی نیز حضور بهم رسانیده است.

عکس‌های زیر مربوط به حضور ملکیان در میان اغتشاشگران سال 88 است!

 

اکنون این سؤال به ذهن می‌رسد که سخنان اخیر وی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد که معنای درستی هم دارند؛ آیا بدون عذرخواهی از حوادث سال 88 و اشاره به عبرت‌آموز بودن آنها فائده‌مند هستند یا خیر؟!

آیا جوانان نسل‌های نوپدید با کنار هم گذاشتن عکس‌های آقای ملکیان در میانه اغتشاشگران و خوانش این صحبت‌های درست؛ دچار اختلاط واقعیت‌ها و شبهات نمی‌شوند؟!

از سوی دیگر جای این خواسته وجود دارد که چهره‌های جریان خاص و به‌خصوص طیف فکری این جریان بایستی اگر همچنان خود را در مسیر صلاح و فلاح می‌دانند در آرایشان تجدید نظری جدی داشته باشند تا نکند همچون سخنان و سابقه‌ی ذکر شده در بالا، پس از 6 سال! تازه به فتنه بودن یک رویداد و غلط بودن رفتارهای جمعی خود پی ببرند. و در عین حال همچنان از اعتذار و بیان شجاعانه اغلاط فردی و جریانی خود استنکاف کنند.

http://fna.ir/WDJG3


ویدیو مرتبط :
آیا توبه فتنه گران 88 قبول است؟