علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



ساختارهای بشر باید امکان زندگی با حرمت وحقوق مساوی را فراهم کند


به گزارش خبرنگار مهر، جلیل بهرامی نیا شامگاه سه‌شنبه در همایش «امت واحده اسلامی زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی» که در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد، افزود: تنوع جامعه بشری و ایرانی مستلزم آن است که با تدارک برنامه‌هایی از جنس فرهنگی، فکری و از جنس سیاسی و مدیریت این تنوع‌ها به سمت اهداف مطلوبی که خادم رشد انسانی است هدایت شود.

وی بابیان اینکه اگر برای برنامه‌های متنوعی که وجود دارد در مسیر صحیح قرار نگیرند موجب ظهور آفت‌ها می‌شود، اظهار داشت: از زمان شکل‌گیری تمدن و ترک زندگی عشایری یکی از مهم‌ترین مسائل جامعه بشری تدارک ساختارهایی برای رشد فضایل بوده که فراهم کردن این ساختارهای کار آسانی نیست.

محقق اهل سنت در حوزه تقریب مذاهب در ادامه با تأکید بر اینکه در جامعه بشری و سطح خانواده‌ها مهم‌ترین کار تدارک ساختارها است، عنوان کرد: در سطح اجتماع و همزیستی افراد باید ساختارهایی به کار ببریم که در این ساختارها امکان زندگی با حرمت و حقوق مساوی فراهم شود.

بهرامی نیا بابیان اینکه ساختارها عوامل ثابتی هستند که باعث تولید رفتارهایی همچون قانون، فرهنگ و سیستم سیاسی و غیره می‌کنند، بیان داشت: باید در راستای روان شدن این ساختارها گام برداریم.

وی با اشاره به اینکه هر جامعه‌ای نوع افرادی را که پرورش می‌دهد متناسب به ساختارهای فرهنگی جوامع متفاوت است و فرد را در سطح استاندارد پرورش می‌دهد، گفت: اندیشه شهروندی به این معناست که در کشوری تابعیت سیاسی و داشتن کارت ملی آن کشور برای بهره‌مندی از احترام ملی، حقوق اجتماعی و غیره کافی باشد.

بهرامی نیا با تأکید بر اینکه امروزه نقش دولت‌ها موردتوجه قرارگرفته است، افزود: دولت‌ها و حکومت‌ها نماینده عموم یک ملت برای مدیریت امور عمومی هستند و به‌نوعی امانت‌دار همه ملت هستند.

وی ادامه داد: ملت نیز بر اساس یک قرارداد ملی به نام قانون اساسی اختیارات لازم برای مدیریت امور عمومی را در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهند.

بهرامی نیا تأکید کرد: کسی که تصمیم گیر است و حقوق را توزیع می‌کند باید به این نکته مهم توجه داشته باشد که اگر این امر به‌صورت یکسان در نظر گرفته نشود، فرصت برای کسانی که می‌خواهند این تفاوت‌ها را به تهدید تبدیل کنند ایجاد می‌شود.

وی بیان داشت: وضعیت منطقه‌ای ما یک وضعیت خاصی است و اندیشه شهروندی، اندیشه‌ای است که توجیهات آن گرچه در پیشینه سنت‌های ما قرار دارد ولی به‌نوعی محصول رشد فکر سیاسی در اروپا بوده است.

بهرامی نیا در ادامه بابیان اینکه در این راستا به‌واسطه پیشینه فرهنگی که داریم مقاومت‌هایی وجود دارد، گفت: اینکه کسانی به‌طور برابر در کنار ما زندگی کنند برای ما دشوار است لذا برای قابل‌پذیرش کردن این مهم باید به یکدیگر به‌عنوان هم‌وطن و هم دین احترام بگذاریم و سعی کنیم تا موانع ذهنی و ساختاری که بر سر راه وحدت عملی مسلمین وجود دارد را برداریم.

وی با اشاره به اینکه جنس این مشکل فرهنگی است و به نگرش‌های ما برمی‌گردد، افزود: امیدواریم با برگزاری این‌چنین نشست‌هایی که بازاندیشی رفتارهای خلاف وحدت ملی و اسلامی است بتوانیم الگوی موفقی از سبک زندگی دینی و اسلامی و توسعه‌یافتگی را در منطقه داشته باشیم.

 

 


ویدیو مرتبط :
کشتار 10کودک در یک روز توسط مدعی آزادی وحقوق بشر