سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آرمان نوشت: آیت‌ا... سیدحسن خمینی است؛ بدون پیشوند و پسوند


آرمان نوشت: آیت‌ا... سیدحسن خمینی است؛ بدون پیشوند و پسوند

آرمان/ متن پیش رو در آرمان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
آیت‌ا... سید حسن خمینی همان سید حسن خمینی است بدون یک کلمه پیشوند یا پسوند. می‌خواهند او را از جایگاه واقعی خود دور کنند و نمی‌خواهند سید حسن خمینی به نام سید حسن خمینی شناخته شود چون این جدایی برای برخی صدماتی دارد که نمی‌خواهند متحمل آن شوند. سیدحسن خمینی نواده بنیانگذار انقلاب اسلامی است و طبق قانون طبیعت، برخی از خصایص رفتاری را از او دارد اما اینکه هر اقدام و عملکرد سیدحسن آقای خمینی را به امام خمینی نسبت دهند رفتاری ناجوانمردانه و به دور از شأن این خاندان است. نکته قابل توجه در این است که برخی سوداگران دروغین ارادت به بیت امام(ره) در هر کجا که نفعی برای خود قائل شوند او را یادگار امام می‌خوانند و در غیر این صورت از او به عنوان آیت‌ا... سیدحسن خمینی یاد می‌کنند اما او خودش را اگرچه یادگار امام می‌داند و از داشتن این جایگاه برخود می‌بالد اما تمایلی ندارد از آن به عنوان ابزاری هم در دست مخالفانش و هم موافقانش بهره‌برداری سیاسی شود. در ادامه به مواردی اشاره خواهد شد که این سوءاستفاده‌ها صورت گرفته است:

موافقان ناآگاه چه می‌کنند؟

نمی‌توان بخشی از محبوبیت سید حسن آقای خمینی را مرتبط با نسبتش با بنیانگذار انقلاب اسلامی ندانست اما اینکه در هر موضوعی از او به عنوان نواده امام‌خمینی نام برد و اعمالش را اینگونه یاد کرد جفا در حق او و یاران امام است. حامیان حسن آقای خمینی به خوبی واقف هستند که او جایگاه اجتماعی خود را بدون زحمت و تلاش کسب نکرده و ساده‌زیستی او برای همگان الگو است. او در سال ۱۳۶۸ تحصیلات حوزوی خود را شروع کرده و چهار سال بعد روحانی شد. سیدحسن خمینی ابتدا در مدرسه رضویه و مدرسه کرمانی‌ها مقدمات را خوانده و از سال ۱۳۷۲ به تحصیل در سطوح عالی پرداخت و تمام این مدت را در منزل پدر بزرگ خود سلطانی طباطبایی(ره) ‌گذارند.

تدریس در حوزه علمیه

سیدحسن خمینی دو سال بعد از ورود به حوزه علمیه قم (سال ۱۳۷۰) در مدرسه کرمانی‌ها فعالیت در زمینه تدریس مقدمات را شروع و در مدت ۸ سال کتاب‌هایی نظیر: جامع‌المقدمات، سیوطی، مغنی اللبیب و مختصرالمعانی، معالم، شرح لمعه و منطق مظفر را تدریس کرده از سال ۱۳۷۹ به مدت ۱۰سال به تدریس سطوح عالی پرداخت. وی تدریس خارج اصول را از سال تحصیلی ۹۰–۱۳۸۹ شروع کرده و هم‌اکنون در محل مدرسه دارالشفای قم ادامه می‌دهد. تلاش‌های سیدحسن در امر تحقیق و پژوهش، کتاب‌هایی نظیرمبانی فقهی تنظیم خانواده، 10 مقاله و دلیل راه و کتاب فرهنگ جامع فِرق اسلامی است. وی به ورزش هم علاقه‌مند است و همانند پدرش در جوانی به فوتبال اشتغال داشته است. وی از سال ۱۳۷۳ و به دنبال درگذشت پدر، عهده‌دار تولیت حرم و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) شد.

مخالفان چه در سر دارند؟

مخالفان سیدحسن خمینی هم سودای بهره‌برداری از او را دارند. هر گاه بخواهند هجمه‌ای به سیدحسن آقای‌خمینی وارد کند اینچنین می‌گویند که او نتوانسته جایگاه امام خمینی را حفظ کند و نباید خود را یادگار امام بداند اما همگان به خوبی واقف هستند سیدحسن خمینی بهترین میراث‌دار بنیانگذار انقلاب اسلامی است و بارها علاوه بر جایگاه علمی و اعتدالی خود از جایگاه یادگار امام بودن بر مشکلات کشور تاثیر مثبت گذاشته است. او در جریان تندروها به عنوان یک مانع شناخته می‌شود چراکه مشی اعتدالی او پایان تندروی را اعلام می‌کند مثلا در ماجرای اتفاقات حرم امام (ره) و تلاش تندروها برای بر هم زدن آن مراسم همگان شاهد بودند که او تنها سکوت اختیار کرد تا بزرگی خود را به نمایش بگذارد. سیدحسن خمینی در روزی که برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان به وزارت کشور برای ثبت‌نام رفت بر این جمله تاکید کرد که من مستقل هستم و استقلال خود را بر رخ لاف‌زنان کشید. او مستقل است و البته اهل مشورت؛ بدین معنا که هیچگاه بدون بررسی اوضاع و مشورت گرفتن از بزرگان اقدامی انجام نمی‌دهد که همین کاندیداتوری‌اش برای مجلس خبرگان نمونه‌ای از آن است.

نسبت سیدحسن خمینی با دیدگاه امام

درباره مشی مستقل سیدحسن خمنی می‌توان به دلنوشته جدید آهنگران مراجعه کرد که نوشته است: «آیت‌ا... حاج سیدحسن خمینی در پاییز سال86 طبق روحیه حق‌خواهی و اصلاح‌گری خویش به روند ردصلاحیت‌ها در انتخابات مجلس هشتم انتقاد کرد و همین موضوع بهانه مناسب را به دست مخالفان حاج سیدحسن آقا داد تا مکنونات قلبی خود را آشکار سازند.» اینگونه بود که سایت نوسازی متعلق به جریان نزدیک به دولت آن روز و دلواپسان امروز در مطلبی سراسر توهین‌آمیز از «راز لپ‌های گل انداخته سیدحسن خمینی» نوشت و این زمانی بود که هنوز نه بهانه‌ای به نام فتنه ٨٨ وجود داشت و نه ساختمان حرم به پایان رسیده بود که بهانه‌ای مهیا برای تخریب یادگار امام فراهم آورد. واکنش‌های به این مطلب اما آنقدر گسترده بود که حتی دولت احمدی‌نژاد هم ارتباط خود را با این سایت منکر شد. مرحوم آیت‌ا... توسلی گویی آینده را می‌دید و خطر این توهین را بیش و پیش از دیگران دریافته بود که این توهین‌ها نه سیدحسن خمینی که راه خمینی را نشانه رفته بود و از همین رو چند روز بعد از توهین، رئیس دفتر امام راحل در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان سخنران پیش از دستور به هشدار درباره گروهی مقدس‌نما و متحجر و واپسگرا پرداخت که در قالب دفاع از امام، فرزندان، دوستان، یاران و بیت ایشان را مورد توهین و برخورد قرار خواهند داد. او از خوابی گفت که در آن امام خمینی به حاج سیدحسن آقا می‌گفتند: «حسن من را دارند از این خانه بیرون می‌کنند.» و به نامه‌ای از امام راحل در 23 آبان 61 اشاره کرد که بنیانگذار جمهوری اسلامی در آن نوشته بود: «در پیش گروه‌هایی و اشخاصی گناهانی نابخشودنی دارم و احتمال قوی می‌دهم که پس از من برای انتقام‌جویی از من به بعضی نزدیکان و دوستانم تهمت‌ها که من آنها را ناروا می‌دانم بزنند و احیانا به صورت دفاع از من، انتقام مرا از آنها بگیرند.» او سپس گفت که سیدحسن آقا، مسئول موسسه تنظیم و نشر آثار امام است و اگر ایشان نتواند دیدگاه‌های امام را بیان کند، چه کسی می‌تواند این کار را انجام دهد؟ مرحوم توسلی با بیان هر کدام از این جملات به‌شدت با بغض سخن می‌گفت و در مواردی اشک ریخت و با گریه ادامه سخن می‌داد و از شدت تاثر، منقطع سخن می‌گفت.

چتری برای مقاصد ملی

در پایان باید تصریح کرد: سیدحسن خمینی خود را وامدار هیچ جریان و گروهی نمی‌داند و به عنوان یک شخصیت مستقل که اعتدال ویژگی بارز آن است در عرصه‌هایی که در شأن او باشد حضور پیدا می کند. همانطور که اشاره شد، او در زیر چتر بنیانگذار انقلاب اسلامی است اما خود چتری دارد که دلسوزان کشور را در زیر آن جای داده است و هیچ گاه از پناه چتری که بر سرش گسترده شده است برای مقاصدی جز تبلیغ آرمان‌های امام راحل بهره نبرده است.

* یاسمین طالقانی

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
اضافه کردن پیشوند و پسوند نام به نام ائمه اطهار