سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



باید با اعراب و اسرائیل، استراتژی علیه ایران تنظیم کنیم / اگر کاخ سفید انقدر اشتیاق نشان نمی داد، به توافق بهتری با تهران می رسیدیم / روایتی از نخستین مذاکره ایران و آمریکا پس از انقلاب


رابرت گیتس، وزیر دفاع پیشین آمریکا معتقد است که توافق هسته ای تغییری در سیاست های ایران ایجاد نمی کند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رابرت گیتس، وزیر دفاع پیشین آمریکا معتقد است که توافق هسته ای تغییری در سیاست های ایران ایجاد نمی کند.

به گزارش «انتخاب»، رابرت گیتس که بیست و هفت سال در سی آی ای، سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا، حضور داشت و تنها وزیر کابینه بود که در هر دو دولت جرج بوش و باراک اوباما وزارت دفاع را اداره می کرد در مصاحبه ای با بیزنس اینسایدر می گوید اعتقاد ندارد که توافق هسته ای تاثیری محسوس بر رفتار جمهوری اسلامی بگذارد.

او گفت: "این ایده که این کشور به خاطر توافق هسته ای رفتارش در منطقه را تعدیل خواهد کرد، اشتباه است. من فکر می کنم چنین اتفاقی نخواهد افتاد."

رابرت گیتس نقش خود را "در نخستین ملاقات رسمی آمریکا" با مقام های بلندپایه جمهوری اسلامی، سه روز پیش از اشغال سفارت آمریکا در تهران، در ملاقات زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید، با ایرانی ها در الجزایر به یاد می آورد.

او می گوید: "من معمولا به همه می گویم، آن ماجرا در بیش از سه دهه پیش آغاز جستجوی من برای یافتن میانه روهای بسیار کمیاب ایرانی بود."

وزیر دفاع پیشین آمریکا گفت: «به نظر من این باور که ایران در طول زمان به کشوری عادی بدل شده و زیربنای انقلابی و آمالش در منطقه یا حتی اشتیاقش برای جنگ افزار هسته ای را رها خواهد کرد، غیر واقع بینانه است."

رابرت گیتس در این مصاحبه تصریح کرد که مذاکره کننده های آمریکایی به محکم ترین توافق ممکن نرسیدند.

رئیس پیشین سی آی ای با اشاره به میزان دسترسی بازرسان بین المللی به مراکز حساس هسته ای ایران در طول عمر توافق گفت: "دولت اوباما طی ماه آوریل می گفت باید به هر کجا در هر زمان دسترسی داشته باشند. از این مساله در توافق صرفنظر شد. از این رو من درباره روند راستی آزمایی نگرانی هایی دارم. فکر کنم اگر برای رسیدن به توافق چنین اشتیاق نشان نمی دادیم می توانستیم به توافق بهتری برسیم."

رابرت گیتس گفت: "به نظر من به موازات توافق هسته ای باید یک استراتژی بسیار محکم را در همکاری با متحدان عرب و اسراییلی برای مقابله با مداخلات ایران و دیگر فعالیت ها در پیش بگیریم."

او ادامه می دهد: "ما در مقابله با رفتار ایران در منطقه باید از همان استراتژی هوشمندانه و قوی که کشورهای دیگر انتظار دارند برخوردار باشیم و هیچ دلیلی وجود ندارد که این استراتژی در تضاد با توافق هسته ای قرار داشته باشد."


ویدیو مرتبط :
ایا اسرائیل و اعراب واقعا با توافق با ایران مخالف هستند