سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شیوع افسردگی در جامعه ، علل و درمان


به گفته روان شناسان افسردگی احساسی است كه به دلیل بروز برخی مشكلات ، عدم موفقیت و شكست به صورت روزانه در فرد مشاهده می شود و حالت طبیعی و غیر طبیعی دارد كه اگر شدت ،زمان و اختلال در عملكرد ایجاد كند ار حالت طبیعی خارج شده و به افسردگی غیر طبیعی مبدل می شود كه باید درمان شود.
یك روانشناس دزفولی در این خصوص به ایرنا گفت:همه افراد با از دست دادن عزیزان، شكست و عدم موفقیت در برخی مواقع دچار افسردگی می شوند ولی اگر زمان افسردگی طولانی و شدت یابد و در عملكرد انسان اختلال ایجاد كند باید درمان شود .
مصطفی سخاوت با اشاره به اینكه آماری از تعداد افراد افسرده در جامعه وجود ندارد گفت:متاسفانه در سالهای اخیر بیماری افسردگی در جامعه گسترش یافته و در زنان بیشتر مشاهده می شود .
وی با اشاره به ابتلای بیشتر زنان به افسردگی نسبت به مردان گفت:هورمون هایی در بدن زن وجود دارد كه وجود این هورمون ها امكان افسردگی در آنها را فراهم می كند ضمن اینكه زایمان و افسردگی پس از زایمان نیز ممكن است در افزایش ابتلای بانوان به این بیماری موثر باشد.
وی گفت:با وجود اینكه بیماری افسردگی بیشتر در سنین 25 تا 30 سالگی رخ می دهد كودكان و سالمندان نیز در معرض ابتلای این بیماری روانی هستند و كودكان با كج خلقی و سالمندان با شكایت جسمی افسردگی را بروز می دهند.
این روانشناس دزفولی ژنتیك و استعداد خانوادگی را در بروز افسردگی موثر دانست و گفت:محیط اجتماعی ،شخصیت فرد و تجربه هایی كه در طول زندگی دارد نیز ممكن است در بروز افسردگی موثر باشند .
سخاوت گفت:فشارهای اقتصادی كه منشا اكثر فشارهای زندگی هستند می توانند در بروز افسردگی موثر باشند ولی این موضوع در همه افراد صدق نمی كند زیرا در افراد مختلف توانایی ها و علایق متفاوت است و ممكن است در برخی افراد مشكلات اجتماعی مهمتر از مشكلات اقتصادی باشد.
این استاد روان شناس اظهار كرد:افراد افسرده اختلال در تفكر دارند و به مسائل و رویدادهای منفی به عنوان یك بحران در آینده می نگرند و زمانی كه در یك مسئله شكست می خورند آن را به تمام اعمال آینده نیز عمومیت می دهند و احتمال می دهند در آینده نیز دچار شكست می شوند.
وی افزود:افراد افسرده همه چیز را منفی می بینند و قادر به مثبت نگری نیستند و عموما تجربه مثبت خود را فراموش می كنند ،قضاوت زودهنگام می كنند و احساسی عمل می كنند.
این پزشك روان شناس دزفولی افسردگی را یكی از دلایل زمینه ساز اعتیاد دانست كه در حال حاضر در جامعه شایع شده است وگفت:فرد افسرده برای درمان افسردگی خود اقدام به خوددرمانی و مصرف مواد اعتیاد آور برای بهبود وضعیت خود می كند ولی در آینده علاوه بر افسردگی دچار بیماری جدی تری به نام اعتیاد نیز می شوند .
وی بر توجه به بهداشت روان در جامعه جهت پیشگیری از بروز بیشتر افسردگی تاكید كرد و گفت: بهداشت روان مجموعه اعمالی است كه برای پیشگیری از بروز بیماری های روانپزشكی در نظر گرفته می شود .
دكتر سخاوت توجه به بهداشت روان و مشاوره های روانشناسی را از جمله راهكارهای پیشگیری از ابتلا به افسردگی عنوان كرد وافزود:همانطور كه افراد با مشاهده درد در قسمتی از بدن به پزشك مراجعه می كنند افراد باید پیگیر روان خود نیز باشند .
وی افزود:متاسفانه افراد دیر به فكر درمان بیماری های روانی می افتند و زمانی به پزشك روان شناس مراجعه می كنند كه زمان از دست رفته و درمان زمان بر می شود در حالی كه اگر در ابتدای مشكل به پزشك مراجعه می كردند هم در هزینه و هم در وقت صرفه جویی می شد و سریعتر درمان می شدند.
این روان پزشك دزفولی با تاكید براینكه بیماری روانی عیب نیست و افراد در صورت مشاهده در اختلال عملكرد تحصیلی،شغلی و زندگی باید به روان پزشك مراجعه كنند گفت:كم حوصلگی،پرخاشگری،زود عصبانی شدن ،از خواب پریدن كودكان از جمله علائم ابتدایی است كه باید با مشاهده آنها به روان پزشك مراجعه كرد زیرا در حال حاضر افسردگی در سنین پایین و حتی كودكان نیز شایع شده است .
وی افزود:درمان افسردگی با استفاده از روش ها و تكنیك های جدید درمانی و دارویی انجام می شود و بسته به نوع و شدن آن از شش ماه تا 2 سال وبعضا تا تمام عمر ادامه دارد.
سخاوت گفت:افسردگی از نوع خفیف و گذرا تا نوع شدید ادامه دارد به طوری كه فرد در برخی مواقع به بن بست رسیده و راهی جز خودكشی برای خود نمی یابد و با حلق آویز كردن و سقوط از ارتفاع دست به خودكشی می زند كه در دزفول نیز چند مورد خودكشی به دلیل افسردگی گزارش شده است.
وی بر انجام مشاوره های روانشناسی پیش از ازدواج تاكید كرد و گفت:دو نفر كه دچار افسردگی هستند با ازدواجشان با فرزندی روبرو می شوند كه از نظر ارثی آمادگی افسردگی را دارد لذا باید از این امر اجتناب كنند ضمن اینكه افراد باید علائم اولیه بیماری افسردگی را بشناسند تا در صورت مشاهده علامت به پزشك مراجعه كنند .
وی با بیان اینكه افراد باید بدانند تمام ارگان های بدن تحت تاثیر بیماری افسردگی قرار می گیرند گفت:با توجه به اینكه افسردگی سلولهای ایمنی بدن را ضعیف می كند فرد افسرده زمینه ابتلا به انواع سرطان ها را دارد و توانایی مقابله با عفونت ها و میكروب ها را ندارد كه باید در این خصوص هشیار بود.
رییس مركز بهداشت دزفول نیز مشكلات اقتصادی را مهمترین عامل بروز افسردگی در جامعه دانست و گفت:در حال حاضر 6/23 درصد از افراد 15 تا 64 سال كشور دچار یك یا چند اختلال روانی هستند.
رضا پورآیین افزود:در سال 89 آخرین پیمایش اختلالات روانی در كشور انجام شد و در حال حاضر این پیمایش در روستاهای دزفول توسط پزشكان و بهورزان در حال انجام است .
وی افزود:نیمه دوم اردیبهشت نیز مراقبان بهداشت دزفول اقدام به پیمایش بهداشت روان در سطح شهر دزفول خواهند كرد و هر مراقب بهداشتی 2 هزار و 500 نفر را تحت پوشش خواهد داشت.
سرپرست مركز بهداشت دزفول احساس غمگینی ، اضطراب ، احساس نگرانی،خشم و عصبانیت ، درماندگی و بی تفاوتی را از علائم افسردگی دانست و گفت: از نظر جسمی نیز آب ، غذا و وزن فرد افسرده كاهش می یابد.
وی افزود:فرد افسرده مرتبا با گله كردن و عصبانیت در حال انتقاد از دیگران است و در زندگی از چیزی لذت نمی برد،در خانه و كار دچار مشكل می شود ،قدرت تفكر و تصمصم گیری ندارد و در كارها تمركز ندارد.
پورآیین گفت:افراد افسرده همواره درمانده هستند و احساس بی ارزش بودن می كنند ،تحلیل مبالغه آمیز دارند و احساس می كنند توانایی ذهن خوانی دارند .
وی افزود: برای درمان افسردگی فرد باید ساعت خاصی از خواب بیدار شود ،درد دل كند ، محیط تفریحی برای خود فراهم كند از حالت یكنواختی خارج شود و علت ناراحتی خود را پیدا كند ، توانایی های خود را كنترل كند و به ورزش بپردازد ،اهداف واقع بینانه داشته باشد ، اعتقادات مذهبی خود را تقویت كند و انزوا را كنار بگذارد و توقع بیش از حد از خود نداشته باشد.
7278/6068
رقیه كردی - خبرنگار ایرنا دزفول

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
60.از 7تا13 ساگی - علل و عوامل افسردگی در کودکان و نحوه درمان آن