علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



جهاد دانشگاهی پیشرو در عرصه فرهنگی و پژوهشی


به گزارش ایرنا جهاد دانشگاهی با اهداف گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه تتبع و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه، دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به ویژه برای نسل جوان و گسترش طرحهای کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش راه اندازی شده است.
رئیس و شماری از مسئولان جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان و خبرگزاری ایسنا با شرکت در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز این استان برخی برنامه های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی این نهاد را مورد بررسی قرار دادند.
**** جهاد دانشگاهی مولد انقلاب فرهنگی
رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان در این میزگرد گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان مولد انقلاب فرهنگی سابقه ای همزاد انقلاب اسلامی دارد به طوری که بعد از تعطیلی دانشگاهها در سال 59 فعالیت خود را به فرمان حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند ستاد انقلاب فرهنگی تشکیل شود با حضور دانشجویان ارزشی و انقلابی آغاز کرد.
منصور تاجری افزود: جهاد دانشگاهی در طول 35 سال گذشته توانسته منشا خدمات ارزنده در عرصه علمی باشد به طوری که ماموریت این نهاد به مقتضای زمان با فراز و نشیب روبه رو بوده است.
وی تصریح کرد: در این راستا تاکنون تغییر و تحولی در ماموریت جهاد دانشگاهی متناسب با نیاز جامعه صورت گرفته است.
رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان افزود: در مرحله نخست راه اندازی این نهاد ماموریت آن بستر سازی و زمینه سازی برای بازگشایی دانشگاهها بعد از انقلاب فرهنگی بود به طوری که در پاکسازی گروه های معاند در مدیریت دانشگاهها مشارکت فعال را برعهده داشت.
تاجری افزود: بعد از اقدامات صورت گرفته و سامان یافتن دانشگاهها ماموریت جهاد دانشگاهی ضمن انجام فعالیت های فرهنگی متناسب با نیاز جامعه تغییر کرد به طوری که مقرر شد این نهاد ضمن استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های خود برای دانشگاهیان این ظرفیت را به تمام آحاد جامعه تعمیم دهد.
وی اضافه کرد: بر این اساس یکی از مهمترین برنامه های جهاد دانشگاهی تحت پوشش قرار دادن برنامه های فرهنگی برای بخش عظیمی از جامعه جوان و نوجوان بود که خود سبب ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه با حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.

**** جهاد دانشگاهی طراح منظومه ای از رویدادهای دانش بنیان فرهنگی
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان نیز گفت: این نهاد مهم و تاثیر گذار در راستای اهداف خود در حوزه فرهنگی اقدام به طراحی و تدوین منظومه ای از رویدادهای دانش بنیان فرهنگی در دانشگاههای کشور کرد به طوری که المپیادهای فرهنگی دینی، مذهبی، هنری، قرآنی و نظایر آن متناسب با خواسته دانشجویان و علاقه مندان این حوزه ها طراحی و اجرا شد.
محمود محمد قاسمی افزود: همچنین درحوه فرهنگی علاوه بر فعالیت ها و مطالعات فرهنگی مراکز فرهنگی نیز مورد توجه قرار گرفت به طوری که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، خبرگزاری ایسنا و خبرگزاری قرآنی دانشجویی ایران راه اندازی شد.

***خبرگزاری قرآنی ایران تنها خبرگزاری قرآنی جهان اسلام
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان بیان کرد: خبرگزاری قرآنی به عنوان تنها خبرگزاری جهان اسلام در حوزه های دینی، معرفتی و قرآنی مشغول فعالیت است.
قاسمی ادامه داد: خبرگزاری قرآنی هم اینک به 27 زبان بین المللی اخبار قرآنی در سطح جهان منتشر می کند و یکی از مهمترین افتخارات آن این است که رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از اعضای فعال و خبرنگاران افتخاری آن هستند.
وی تاکید کرد: اخبار و رویداهای دینی و معرفتی از دریچه این خبرگزای به تمام جهان منعکس می شود.

*** خبرگزاری ایسنا منشا خدمات ارزشمند و اثر گذار در سیستان و بلوچستان
دبیر خبرگزاری ایسنا نمایندگی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این خبرگزاری در دهه 70 به عنوان نخستین خبرگزاری دانشجویی در استان راه اندازی شد.
حمید کیاسی افزود: این رسانه از زمان راه اندازی تاکنون با جذب خیل عظیمی از دانشجویان علاقه مند و آموزش آنان برای فعالیت در این عرصه منشا خدمات ارزشمند در سیستان و بلوچستان بوده است.
وی تصریح کرد: این خبرگزاری نخستین خبرگزاری مولود انقلاب اسلامی است به طوری که بعد از خبرگزاری جهموری اسلامی به عنوان خبرگزاری رسمی، تنها خبرگزاری راه اندازی شده در ایران بود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی برای اطلاع رسانی بیشتر خبرگزاری دانشجویان(ایسنا) را راه اندازی کرد که بسیار مورد استقبال دولت، مردم و مخاطبان قرار گرفت.
وی افزود: خبرگزاری ایسنا به عنوان نقطه عطفی در عرصه رسانه هم اینک پرچمدار ارائه چهره جدید در عرصه خبر و رویداد محسوب می شود زیرا اعتقاد دارد کار رسانه آگاه بخشی و انتشار دانایی درسطح جامعه است.
کیاسی با بیان اینکه مقصد رسانه و خبر آگاهی بخشی است افزود: رسانه های موجود باید مخاطبان امروز را یک گام به پیشرفت و تعالی هدایت کنند تا بتوانند در این عرصه موفق شوند.
وی تصریح کرد: اگر رسانه ها اغراض سیاسی و غیره را در خبر دخالت دهند ضمن آسیب دیدن خود از طریق از دست مخاطب سبب آسیب به جامعه می شوند.

*****انتشار اخبار مفید، سازنده و امید بخش رسالت خبرگزاری ایسنا
رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: استراتژی خبرگزاری دانشجویان با بهره گیری از فرمایشات رهبر معظم انقلاب انتقال اخبار مفید، سازنده و امید بخش در جامعه است.
منصور تاجری ادامه داد: خبرگزاری ایسنا توسط دانشجویانی که همواره در تلاش برای اجرای عدالت، ظلم ستیزی، شجاعت و منشا ارائه خدمات ارزشمند در سطح کشور هستند اداره می شود.
وی افزود: صحت، دقت و سرعت سه مولفه مورد تاکید در خبرگزاری دانشجویان است.

*** جهاد دانشگاهی ارائه دهنده خدمات ارزنده در حوزه تحقیقات علمی در سیستان و بلوچستان
معاون آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: تاکنون فعالیت های شاخصی در زمینه ایجاد مراکز خدماتی -تخصصی در حوزه تحقیقات و پژوهش استان صورت گرفته و برخی فعالیت ها نیز در حال انجام است.
محسن داورپناه افزود: راه اندازی دفاتر خون بند ناف در استان در دو بیمارستان زاهدان با همکاری پژوهشگاه رویان و اخذ مجوز یک مرکز خدمات تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی در استان از جمله مهمترین اقدامات این نهاد در سیستان و بلوچستان محسوب می شود.
وی کمبود آزمایشگاه مجهز ژنتیک را یکی از مهمترین چالش های پیش روی حوزه بهداشت و درمان استان ذکر کرد و افزود: هم اینک تنها یک آزمایشگاه ژنتیک در استان در بیمارستان علی اصغر(ع) زاهدان فعال است که این آزمایشگاه پاسخگوی نیاز استان نیست.
وی ادامه داد: بر این اساس با مراودات صورت گرفته با جهاد دانشگاهی کشور به زودی مجوز راه اندازی آزمایشگاه تخصصی ژنتیک در سیستان و بلوچستان با توجه به نیاز منطقه گرفته می شود.
معاون آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین در زمینه ایجاد گروه های پژوهشی اقداماتی صورت گرفته به طوری که گروه پژوهشی مدیریت و مهندسی سواحل مکران و منابع آبزی با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب به تصویب دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی کشور رسیده است.
داورپناه ادامه داد: مجوز راه اندازی یک گروه دیگر در زمینه آی تی(فناوری اطلاعات) نیز در حال دریافت است.

*** برگزاری دوره های کوتاه مدت و متناوب آموزشی اقدامی مناسب در راستای افزایش دانش جامعه
رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: دوره های آموزشی کوتاه مدت و متناوب در قالب 700 دوره برای فراگیری عمومی، تخصصی و فوق تخصصی در جهاد دانشگاهی طراحی شده است.
تاجری ادامه داد: این دوره ها برای مدیران دستگاه های اجرایی و همه اقشار جامعه تدوین شده است.
وی بیان کرد: همچنین به منظور بهره گیری هر چه بیشتر از توانمندی های جهاد دانشگاهی این نهاد با امضای تفاهمنامه با حدود 15 دستگاه اجرایی سیستان و بلوچستان گامی موثر در این زمینه برداشته است.
وی بیان کرد: هم اینک دو مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی با حدود هزار و 500 دانشجو در 35 رشته در شهرستان های زاهدان و زابل فعال است.
وی ادامه داد: تاکنون چهار هزار دانشجو از این مراکز دانش آموخته شده اند.
وی اشتغال دانش آموختگان را یکی از مهمترین برنامه های جهاد دانشگاهی ذکر کرد و گفت: تاکنون طرح و برنامه های مختلفی در این زمینه طراحی و اجرا شده است.
وی افزود: همچنین راه اندازی پایگاه جویندگان کار و هفته نامه بازار کار نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته درجهاد دانشگاهی کشور در زمینه ایجاد زمینه برای اشتغال دانش آموختگان جویای کار است.
7316 / 6081

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تحلیل داده های پژوهشی و دانشگاهی