سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بحران آب در فارس، نتیجه غفلت از توسعه صنعت دراین استان است


به گزارش ایرنا رئیسی اردکانی ، عصر یکشنبه در جمع استادان دانشگاه شیراز در حوزه آب و خاک افزود: زمانی که کشاورز برای تامین معاش خود به جز توسعه کشاورزی راهی پیش رو ندارد، مدیریت منابع آب معنای واقعی خود را از دست می دهد.
وی که مجله علمی هیدروژئولوژی (Hydrogeological Journal) او را به عنوان پدر هیدرولوژی آب های زیرزمینی در ایران معرفی کرده است، بیان کرد: به عنوان مثال از چهار دهه قبل وضعیت شهرستان جهرم به دلیل برداشت بی رویه آب های زیرزمینی بحرانی اعلام شد اما بی توجهی به مدیریت آب موجب تهی شدن سفره های آب زیرزمینی در این منطقه شد.
رئیسی اردکانی اظهار کرد: ذخیره آب های زیرزمینی در شهرستان جهرم در گذشته 690 میلیون متر مکعب بود اما برداشت 580 میلیون متر مکعب آب از این منابع تنها ذخیره ای 110 میلیون مترمکعبی را باقی گذاشت که صدها سال به طول می انجامد تا این مخازن به توان اولیه خود بازگردند.
استاد نمونه کشور در سال 94 در رشته آبیاری، اضافه کرد: به سبب نبود اشتغال، توسعه کشاورزی عمق چاه های آب استان فارس را از 30 متر به 200 متر رساند و همچنین باعث کاهش کیفیت آب های زیر زمینی شد و در نهایت وضعیت آب این استان را بحرانی کرد.
رئیسی اردکانی افزود: متاسفانه حفر چاه های آب کشاورزی در اطراف حوزه های آبریز موجب شده که ذخیره آب های هیدرولیکی هم که یک بار برای همیشه از آن می توان استفاده کرد، تخلیه شود .
این پژوهشگر و صاحب نظر علوم زمین شناسی، گفت: در مدت زمانی که توسعه باغداری و کشاورزی مدنظر مسئولان بود، با کف شکنی بی رویه چاه ها بر ژرفای آنها افزوده شد و همین امر ما را به سمت و سوی بحران کم آبی هدایت کرد.
این استاد دانشگاه شیراز، بیان داشت: بر اساس داده های آماری و تحقیقاتی، بارندگی در ایران در یک دوره 90 ساله بین پنج تا 30 درصد کاهش می یابد و این مهم بیانگر ایجاد حساسیت بیشتر برای حفاظت از منابع آبی زیرزمینی است.
وی، بستن چاه های غیر مجاز، برداشت به اندازه مجوزپروانه، کاهش سطح زیرکشت، تغییر الگوی کشت، شیرین کردن آب های شور و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را از جمله راهکارهای اساسی برای مدیریت منابع آب دانست و گفت: تحقق این راهکارها نیازمند درایت و برنامه ریزی و همراهی همه بهره برداران است.
6117 /6118

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
فیلم دیدار صمیمی رئیس جمهور با کارگران صنعت آب و برق استان فارس