سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



درباره تمایل اوتاوا به از سرگیری روابط با تهران


به گزارش ایرنا، 'استفان دیون' وزیر امور خارجه كانادا، تصمیم دولت محافظه كار پیشین را برای تعطیل كردن سفارتخانه این كشور در تهران و قطع رابطه دیپلماتیك با ایران، اشتباه دانست.
دولت پیشین كانادا كه موضعی سرسخت و افراطی دربرابر ایران داشت، اواخر تابستان سال 1391 (2012) روابط دیپلماتیك میان كانادا و ایران را به حالت تعلیق درآورد. اما با روی كار آمدن دولت تازه كانادا به نخست‌ وزیری 'جاستین ترودو'، و اجرای توافق جامع اتمی ایران با قدرت های جهانی، اوتاوا موضع ملایم‌تری در قبال ایران در پیش گرفت.
تهران اخیرا تایید كرده كه اولین دور مذاكرات نمایندگان ایران و كانادا در چارچوب روابط دوجانبه در نیویورك برگزار شده است.
همچنین تارنمای فرانسوی زبان رادیو كانادا روز سه شنبه (14 اردیبهشت) اعلام كرد: مقامات ایرانی و كانادایی پس از دیدار دوجانبه در نیویورك، بزودی در باره برقراری خطوط هوایی میان دو كشور، مذاكره خواهند كرد.
این تارنمای كانادایی افزود: مقامات ایرانی و كانادایی پس از دیدار دوجانبه در نیویورك، مونترال و مقر سازمان بین‌المللی هوانوردی كشوری (ایكائو) كه هر دو در آن نماینده دارند، به طور مستقیم با یكدیگر در باره امضای تفاهم نامه برقراری خطوط هوایی میان دو كشور، مذاكره خواهند كرد.
تارنمای رادیو كانادا به نقل از یك منبع آگاه از این مذاكرات نوشت: سازمان هواپیمایی كشوری ایران در اوایل سال جاری میلادی درخواست خود را در این زمینه ارائه كرده و از آن زمان مذاكرات به شكل مطلوبی پیش رفته است و دیدار مسئولان هواپیمایی و هوانوردی دو كشور در مقر سازمان هوانوردی غیرنظامی بین المللی، به زودی صورت خواهد گرفت.
«حسین جابری انصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه (13 فروردین) در نشست مطبوعاتی در تهران، گفت: نخستین دیدار مسئولان ایرانی و كانادایی در نیویورك صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه كانادا نیز سخنان همتای ایرانی خود را در باره مذاكرات میان نمایندگان ایران و كانادا، بدون اشاره به جزئیات بیشتر، تایید كرد.
«استفان دیون» وزیر امور خارجه كانادا نیز جمعه گذشته به رادیو كانادا گفت: مسئولان ایرانی و كانادایی به منظور ازسرگیری تدریجی روابط دیپلماتیك، «دیدارهایی» داشته اند و روند ازسرگیری روابط دیپلماتیك، مرحله به مرحله به پیش می رود.
این دیدارهای مقام های دو كشور، نخستین موارد از سال 2012 پس از بسته شدن سفارتخانه كانادا در تهران محسوب می شود.
از آن زمان تاكنون، ایران در باره برنامه هسته ای خود با جامعه جهانی به توافق رسیده و بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه این كشور، برداشته شده است.
رادیو كانادا افزود: شركت طراحی و ساخت ترابری هوایی و ریلی «بمباردیه» كانادا نیز آشكارا اعلام كرد كه بازگشایی سفارتخانه این كشور در تهران، به فروش هواپیماها و قطارهایش به ایران كمك خواهد كرد.
جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوالی درباره از سرگیری روابط تهران و اوتاوا افزود: قطع رابطه كانادا با ایران براساس تصمیم دولت قبلی كانادا و تصمیمی غیرمنطقی و غیرمنطبق با منافع دو كشور بود.
به گفته جابری انصاری، در شرایط سیاسی جمهوی اسلامی ایران بعد از برجام، دولت جدید كانادا آمادگی صریح خود را برای اعاده روابط دیپلماتیك با ایران اعلام كرده و توافق شد بین دو طرف گفت و گوهایی صورت بگیرد كه نخستین دیدار بین طرفین در نیویورك برگزار شد.
وی خاطرنشان كرد: هر چند روند اعاده روابط، زمان بر خواهد بود، اما روابط مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی دو كشور در این مسیر ادامه می یابد.
این مقام وزارت امور خارجه ایران خاطرنشان كرد: با توجه به تصمیم دولت كانادا و علاقه به اعاده روابط دوكشور، ما آمادگی داریم در این مسیر حركت كنیم.
به رغم تلاش‌ دولت اوتاوا برای برقراری رابطه با تهران، استفان دیون وزیر خارجه این كشور، حذف نام ایران را از فهرست كشورهای حامی تروریسم، منوط بر اقدامات آتی تهران دانست.
به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه كانادایی «نشنال پست»، مقامات دو كشور مذاكراتی را برای بازگشایی سفارت اوتاوا در تهران آغاز كرده‌اند.
در این گزارش آمده است: با اینكه مذاكرات اولیه برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیك میان دو كشور برگزار شده، اما تاكنون گفت وگوها به سطح دیپلماتیك نرسیده است و مقامات ایرانی تضمین كرده‌اند امنیت دیپلمات‌های كانادایی را حفظ خواهند كرد.
دولت محافظه‌كار پیشین كانادا در سال 2012 سفارتخانه این كشور را در تهران به بهانه «نگرانی‌های امنیتی» تعطیل كرد.
دلیل دیگر اقدام مذكور این بود كه دولت محافظه‌كار وقت كانادا در ادعایی بی‌ اساس، نام ایران را در كنار سوریه در فهرست كشورهای حامی تروریسم، گنجانده بود كه به بسیاری از خانواده‌های قربانیان حملات تروریستی، امكان داد شكایت‌هایی را در دادگاه‌های كانادا علیه ایران مطرح كنند.
همچنین،حفظ نام تهران در فهرست مذكور، ازسرگیری رابطه كانادا با ایران را پیچیده می‌كند و حذف نام ایران نیز به علت مخالفت شدید بزرگ ترین لابی صهیونیستی كانادا با این امر، به لحاظ سیاسی دشوار خواهد بود.
نشنال پست در پایان این نوشتار افزوده است: دولت كانادا در حالی كوشش می كند كه با روندی آهسته با تهران روابط سیاسی برقرار كند كه به دنبال اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران، بسیاری از متحدان و دوستان نزدیك اوتاوا برای ورود به بازار ایران از یكدیگر پیشی می‌گیرند.
با توجه به این موضوع كه كره جنوبی روز دوشنبه قراردادی تجاری بزرگی با تهران به امضا كرد و كشورهای اروپایی نیز پس از برجام، قراردادهای بسیاری با ایران در زمینه های گوناگون بسته ‌اند، اوتاوا نگران جاماندن شركت‌های كانادایی از این روند، است.
اروپام**1486**1856

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
نیویورک کاسموس ۳-۲ اوتاوا (خداحافظی رائول از فوتبال