سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



استقبال بی‌نظیر اروپا از روحانی


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حضور رئیس‎ ‎جمهوری ایران در قلب اروپا از اهمیت سیاسی و روانی بسیار تعیین‌كننده‌ای برخوردار است که پیگیری ابعاد این سفر مسائل اقتصادی تنها بخش کوچکی از آن را تشکیل می‎ ‎دهد. حضور روحانی در ایتالیا و سپس فرانسه بی‌شک تاثیرات موجی غیرقابل کنترلی‎ ‎مثبتی‎ ‎برای ایرانیان به همراه خواهد داشت. در میان سیاستمداران و مردم‏‎ ‎اروپا ضرب‌المثلی وجود دارد که می‌گوید «فرانسه قلب سیاسی اروپاست‎». 

‎رئیس‌جمهوری ایران اکنون می‌تواند خود را‎ ‎سیاستمداری خوش‌شانس معرفی کند. لازم نیست در گروه هواداران داخلی روحانی‎ یا به دلیل فضای متفاوت و موفقیتی که در سیاست خارجی ایران به وجود آورده است،‎ ‎الزاماً در دسته مدافعان بین‌المللی او قرار گیریم تا به این خوش شانسی‎ ‎اعتقاد داشته باشیم. ابتدا یک پیروزی چشمگیر در انتخابات ریاست جمهوری سال 2013‎، سپس شروع مذاکرات اتمی و به نتیجه رساندن تعجب‌آور آن، آنگاه موفقیت‎ ‎در بستن پرونده‌های تحریمی علیه کشور و اینک استقبال‎ ‎بی‌نظیر از او در‎ ‎اروپا. این برای یک سیاستمدار نوگرا که به قول ایرانی‌ها‎ ‎مجبور‎ ‎است روی طناب باریک بدون حفاظ راه برود، چیزی بیش از خوش‌شانسی تلقی می‌شود و نشان‎ ‎می‌دهد رئیس‌جمهوری واقع‌گرا و متفاوت ایران بیشتر از تصورات اولیه‌ای که در‎باره او وجود داشته از توانایی‌های بالقوه و قابل اتکایی در ساختار سیاسی‎ ‎ایران که تاکنون ناشناخته مانده بود برخوردار است‎. 

‎خوش‌شانسی‌های‎ ‎روحانی البته مانعی برای مصون نگه‌داشتنش‎ ‎از حملاتی که در آینده با آن‎ ‎مواجه خواهد شد، نیست. کما این‌که علی‌رغم عبور موفقیت‌آمیز‎ ‎از بسیاری موانع‎ ‎داخلی و خارجی، حملات علیه او نه فقط کاهش نیافته، بلکه بر دامنه آنها‎ ‎افزوده شده است. با توجه به ضرورت حل‎ ‎پرونده اتمی ایران و همزمان رفع‎ ‎مناقشات در عرصه بین‌المللی به عنوان کلید اصلی حل بسیاری از معضلات داخلی‎ ‎که آقای روحانی در دوران مبارزات انتخاباتی بر آنها تأکید كرده و وعده رفع آن را‎ ‎داده بود، اکنون به وضوح مشاهده می‌شود رئیس‌جمهوری ایران‎ ‎فصل سخت دوران‎ ‎ریاست‎ ‎خود را تقریبا و نه تحقیقاً سپری و ایران را در یک موقعیت بین‌المللی‎‎، متفاوت‌تر از آنچه در 12 سال گذشته شاهد بودیم قرار داده است؛ اما‎ ‎ بیش از خود روحانی، این مخالفان کارکشته او هستند که‏‎ ‎به اهمیت اقدامات رئیس‌جمهوری وقوف یافته‌‌ا‌ند. به عنوان نمونه، آقای‎ ‎روحانی اواسط ماه جولای سال گذشته در بیان تأثیر ویرانگر تحریم‌ها بر‎ ‎اقتصاد و زندگی مردم ایران که احمدی‌نژاد از آنها حمایت می‌کرد یا‎د‎آور شد: «تحریم‌ها حتی تأمین آب آشامیدنی را با مشکل روبرو کرده است». مثال‎ ‎روحانی گرچه به تحریم تأسیسات فنی تامین آب آشامیدنی اشاره داشت و به نوعی‎ ‎اصلاحات عمومی‎ ‎او را مشروع می‌دانست‎ ‎و برای مردم هم مثالی قابل فهم و پذیرش بود، ‎‎اما این منتقدان بودند که بیش از هرکسی منظور رئیس‌جمهوری روحانی را متوجه و‎ ‎از سخنانش برآشفته شدند. به همین دلیل اگر بتوان فقط یک فصل‎ ‎مشترک میان رئیس‌جمهوری و مخالفان کارکشته‌اش پیدا کرد، همین برداشت‎ ‎مشترک آنها‎ ‎از اهداف و نیات آقای روحانی است‎. 

‎یک تحلیلگر امور ایران‎ ‎در مؤسسه‌ چاتم ‌هاوس‎ ‎می‌گوید: «اکنون آنچه بیش از هر چیزی توجهات را به سوی‎ ‎خود جلب کرده اعتماد به نقش پرزیدنت روحانی و تأکید او بر ادامه و اجرای‎ ‎برنامه‌هایی است که به درست بودنشان ایمان دارد و وعده آنها را به مردمش داده است. ‎روحانی از ابتدا می‌دانست چه می‌خواهد و اکنون تقریباً همه‎ ‎آنها را به‎ ‎دست آورده است. او خود فردای اجرای توافق اتمی‎ ‎طی سخنانی در تهران به صراحت بر‎ ‎این نکته تأکید کرد‎». 

‎سفر رئیس‌جمهوری ایران به اروپای غربی را از‎ ‎همین زاویه بسیار مهم تداوم سیاست تعامل با جامعه بین المللی باید مورد‎ ‎ارزیابی قرار داد. شاید از جنبه اقتصادی، این سفر برای مردم ایران از اهمیت‎ ‎زیادی دستکم به لحاظ روانی برخوردار باشد 

ـ که هست ـ یک فروشنده لوازم خانگی‎ ‎در مرکز شهر تهران می‌گوید: «2 روز است فروشی نداشته، اما اصلا نگران نیست‎. ‎اقدامات و رفتار دولت، او را امیدوار کرده‎ ‎و خوشحال است‏‎». 

‎یک دیپلمات نزدیک به فابیوس نیز می‌گوید «ما خوب می‌دانیم‎ ‎چرا رئیس‌جمهوری ایران فرانسه را برای سفر انتخاب کرده است». ‎مقامات دفتر وزیر‎ ‎خارجه ایران در تهران هم‎ ‎به طنز می‌گویند: «اکنون با مشکل بسیار بزرگی‎ ‎روبرو شده‌اند که بعضاً سبب دلخوری مقامات دیپلماتیک شده است. نمی‌دانند چگونه‎ ‎این همه تقاضا برای سفر به تهران و ملاقات با آقای ظریف را تنظیم کنند‎!». 

‎نمی توانم به این سوال پاسخ روشنی بدهم؛ دست‌کم اکنون! اما آیا ابعاد و‎ ‎دستاوردهای این دو سفر سیاسی بسیار حساس و کلیدی در تحلیل نهایی‎ ‎قرار است‎ ‎در اروپا محدود بماند؟ آیا بلیت ترن رئیس‌جمهوری ایران فقط برای تورهای‎ ‎اروپایی رزرو‎ ‎شده است!؟‎

*متین مسلم / اطلاعات


ویدیو مرتبط :
فیلم/ استقبال از روحانی در شیراز