علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



اسکات کلی، یکی از دوقلوهای فضانورد، به زمین بازگشت + فیلم لحظات فرود/ برای یکی از دوقلوها در فضا چه اتفاقی می افتد


اسکات کلی، یکی از دوقلوهای فضانورد، به زمین بازگشت + فیلم لحظات فرود/ برای یکی از دوقلوها در فضا چه اتفاقی می افتدآخرین خبر/ فضانورد ناسا اسکات کلی در روز ۱ مارس ۲۰۱۶، پس از گذراندن یک سال در فضا، به هنگام آماده شدن برای جدایی از ایستگاه فضایی بین المللی و بازگشت به زمین با یک فضاپیمای سایوز TMA-18M رشته عکس هایی از طلوع آفتاب گرفت و در اختیار دنبال کنندگانش در رسانه های اجتماعی گذاشت. کِلی در یکی از این تصاویر نوشت:

طلوع و درخشش، آخرین طلوع خورشید از ایستگاه فضایی، بعدش من باید برم! صبح بخیر از ایستگاه فضایی

کلی و دو کیهان‌نورد روسی، میخاییل کورنیِنکو و سرگی وولکوف از سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) قرار بود سایوز خود را در ساعت ۸:۰۲ بعد از ظهر به وقت آمریکا از ایستگاه فضایی جدا کنند و بعد از گذشت حدود سه ساعت در ساعت 7:56 صبح به وقت تهران در بیابان‌های قزاقستان فرود بیایند. که این فرود موفقیت آمیز بود و دوباره پای فضانوردان به زمین رسید.

کلی و کورنینکو در ۲۷ مارس ۲۰۱۵ برای گذراندن ماموریت فضایی یک ساله ی خود رهسپار ایستگاه شده بودند. کلی در روز ۱۶ اکتبر ۲۰۱۵ رکورد پیشین زندگی در فضا را که در اختیار یک فضانورد آمریکایی بود شکست. با بازگشت وی، جمع کل روزهایی که در فضا گذرانده به ۵۲۰ روز در درازنای چهار ماموریت فضایی خواهد رسید. آخرین اقامت این فضانورد در ایستگاه بین‌المللی فضایی 340 روز بود که ساعاتی پیش با فرود به زمین به پایان رسید.
البته رکورد اقامت یکسره در فضا و نه مجموع روزهای تمام ماموریت ها، همچنان در اختیار والری پولیاکف روسی در ایستگاه فضایی میر با رکورد اقامت ۴۳۷ روز پی در پی در فضاست.
 
 برادران کِلی،مارک و اسکات، که یکی از آن‌ها به فضا رفت و آن‌یکی روی زمین ماند، امروز پس از بازگشت اسکات از فضا کمک می‌کنند با انجام آزمایش‌هایی بفهمیم وقتی انسانی زمین را ترک کند چه اتفاقی برایش می‌افتد. از آنجایی که این دو برادر دوقلوهای همسان و دارای یک سلول اولیه مشترک هستند، در ابعاد مختلف شباهت‌های بسیاری دارند چرا که با سیستم ژنتیکی یکسان متولد شده اند. این آزمایشات فرصت مغتنمی برای تحقیقات سلولی و پزشکی و پژوهش‌های بیولوژیک است.
می‌دانیم خارج از جو زمین و اصولا در شرایط بی وزنی عملکرد سلول ها متفاوت از شرایط روی کره زمین هست. ما در سلول‌ها اجزاء متفاوت با عملکردهایی متفاوت داریم. هر مولکول زیستی شکل فضایی و سه بعدی خاصی دارد که با عملکرد و وظایف آن مرتبط است. وقتی جاذبه نباشد یا کم باشد، ممکن است شکل فضایی بسیاری از بیومولکول‌ها بسته به نوع و ویژگی‌هایشان کم یا زیاد، تحت تاثیر قرار می‌گیرد و عملکرد کلی سلول‌ها دستخوش تغییرات می‌شوند. بارها به چشم دیده‌ایم که ماهیچه‌های فضانوردان پس از بازگشت به شدت تحلیل می‌رود و راه رفتن دشوار می‌گردد. حال در اینجا با وجود این دو قلوهای همسان، نمونه کنترلی مناسبی به نام مارک کلی داریم و برادرش اسکات به عنوان نمونه متغیر. پس موارد زیادی از دید سلولی، مولکولی و فیزیولوژیک بررسی خواهند شد.
در حال حاضر فضانوردان فرود آمده‌اند و تحت آزمایش‌های پزشکی قرار گرفتند.اهمیت این ماموریت بسیار زیاد است و نتایج تست ها قطعا اثر بسیار زیادی در تعیین آینده سفرهای فضایی به ویژه سفر به کرات دیگر به ویژه مریخ خواهد داشت.

اسکات کلی در این ماموریت ۳۴۰ روزه ی آخر -که چهار اردوی ایستگاه را در بر داشت- در پژوهش های گوناگونی همکاری کرد که به دانشمندان کمک خواهند کرد از شیوه ی واکنش های بدن انسان و چگونگی سازگاری آن در پروازهای فضایی درازمدت شناخت بهتری پیدا کنند. این آگاهی ها نقشی کلیدی در ماموریت های آینده ی ناسا در جاهای دورترِ سامانه ی خورشیدی و همچنین سفر به سیاره ی سرخ که به احتمال بسیار ۵۰۰ روز یا بیشتر به درازا خواهد کشید بازی خواهند کرد.



برای دیدن فیلم لحظات فرود کلیک نمایید


در ادامه به نقل از علمنا مروری بر برخی از نکات جالب و رکوردهای به دست‌آمده در ماموریت ۳۴۱ روزه اسکات کلی در ایستگاه فضایی بین‌المللی داریم.

دیدن بیش از ۱۰ هزار طلوع و غروب خورشید
ایستگاه فضایی بین‌المللی با سرعت ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور زمین می‌چرخد و اسکات کلی در مدت اقامت خود در این ایستگاه بیش از ۱۰ هزار طلوع و غروب خورشید را تجربه کرد.

۷۰۰ ساعت ورزش
اسکات کلی برای مقابله با شرایط بی‌وزنی و حفظ تراکم بافت‌های ماهیچه‌های خود، بیش از ۷۰۰ ساعت از زمان حضورش در فضا را به ورزش‌کردن اختصاص داد.

۱۰۰۰ کیلومتر پیاده‌روی!
یکی از مهم‌ترین ورزش‌های فضانوردان در فضا برای مقابله با اثرات بی‌وزنی، پیاده‌روی روی دستگاه تردمیل ایستگاه فضایی بین‌المللی است. اسکات کلی در مدت حضورش در فضا بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر روی این دستگاه پیاده‌روی کرد. این مسافت یک رفت و برگشت بین تهران و اصفهان است.

۳۸۰ آزمایش علمی
اسکات کلی بیش از ۳۸۰ آزمایش علمی در مدت اقامت ۳۴۱ روزه خود در فضا انجام داد. تقریبا به ازای هر روز اقامت بیش از یک آزمایش؛

بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دنبال‌کننده
کلی از زمان حضورش در ایستگاه فضایی بین‌المللی در 27 مارس 2015 تصاویر زیبایی را که از فاصله 250 مایلی از سطح زمین گرفته در صفحه توئیترش با میلیون‌ها دنبال‌کننده به اشتراک گذاشته است. در زمان حضور اسکات کلی در مجموع بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اینستاگرام و توییتر او را دنبال می‌کردند. او در این مدت تصاویری از ایران را نیز منتشر کرد.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: آخرین خبر


ویدیو مرتبط :
لحظاتی با اسکات کلی-فضانورد