سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مصباحی‌مقدم: لایحه برنامه نباید از دستور صحن خارج می‌شد/ لاریجانی: این مجلس ضیق وقت دارد


به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه) 26 اردیبهشت در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس گفت: بر اساس ماده 184 آئین‌نامه داخلی مجلس رسیدگی به لوایح برنامه ترتیباتی دارد.

وی افزود: ترتیبات آن نیز این است که از زمان چاپ و توزیع لایحه 5 روز نمایندگان نظرات‌شان را می‌دهند. کمیسیون‌های تخصصی 10 روز و کمیسیون تلفیق حداکثر 3 هفته فرصت دارند نظرات خود را ارائه دهند.

مصباحی‌مقدم گفت: آئین‌نامه می‌گوید وقتی لایحه برنامه در کمیسیون تلفیق به اتمام رسید و چاپ می‌شود دیگر انتظار 10 روز برای نمایندگان بی‌مورد است.

وی خطاب به لاریجانی گفت: 10 روز فرصت مجلس از تاریخ 15 این ماه تا 26 یازده روز می‌شود که فرصت بسیار عالی بود برای بررسی برنامه اما هیأت رئیسه محترم به سوگندی که خورده بودند عمل نکردند و آن را در دستور قرار ندادند و الان هم که 15 روز بنا به بهانه‌جویی‌هایی که شد که این لایحه برنامه هم مانند سایر لوایح است در حالی که لایحه برنامه مطابق ماده آئین‌نامه ترتیبات جداگانه دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با طرح این سؤال که آیا این 10روز فرصت کافی برای بررسی لایحه برنامه نبود، گفت: الان ما را در یک شرایطی قرار داده‌اید و هیأت رئیسه هم بدون اینکه استرداد کند و بدون اینکه نمایندگان تقاضای مسکوت ماندن کنند، این لایحه را از دستور خارج می‌کند،‌چه توجیهی دارد؟

وی ادامه داد: این همه در تعطیلات اعضای کمیسیون تلفیق آمده‌اند و وقت گذاشته‌اند و هر روز 8 ساعت کار کرده‌اند، نماینده دولت حضور داشته در حالی که اگر دولت نمی‌خواست باید می‌گفت ما می‌خواهیم پس بگیریم اما رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در جلسات حضور یافته و از لایحه دفاع کرده است و کلیات آن تصویب شد. بعد وارد جزئیات شد و گزارش خدمت مجلس ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار فارس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیحی گفت: خب مشکلی نیست آن را در دستور می‌گذاریم.

وی خطاب به نمایندگان افزود: آقای مصباحی‌مقدم تشریف آوردند و من مفصل برایشان توضیح دادم. در آئین‌نامه قدری آن طرف‌تر آمده است به محض اینکه لایحه برنامه در دستور قرار گرفت هیچ بحث دیگری نباید مطرح شود؛ الان قانون بودجه از شورای نگهبان بازگشته است. 5 روز برای رسیدگی به آن فرصت داریم. مواد دائمی قانون برنامه‌های کشور که به کمیسیون فرستاده‌ایم الان در دستور است. با آن چه کار کنیم؟ بگذاریم برای مجلس آینده؟ باید در همین مجلس راجع به آن تصمیم بگیریم.

لاریجانی همه مشکل را در این زمینه معلول فقدان وقت برشمرد و گفت: همان روزهای اول هم خدمت آقای مصباحی‌مقدم گفتم که اگر 5 اردیبهشت پیشنهادات را بدهید زمان خواهیم داشت اما شما 15 اردیبهشت پیشنهادات را داده‌اید در حالی که این مجلس یک پایانی دارد. می‌خواهید همه دستورات دیگر را کنار بگذاریم قانون برنامه را آغاز کنیم؟ ولی مطمئن باشید ما قانون برنامه را نمی‌توانیم تمام کنیم چرا که حداقل 2 هفته در مجلس کار می‌برد.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع در هیأت رئیسه بحث شد که ایا ما این کارهای نیمه کاره را تمام کنیم یا قانون برنامه را؟ شما اصرار دارید قانون برنامه را در دستور بیاوریم مانعی ندارد. این چند موضوع را تمام کنیم بعد قانون برنامه را در دستور می‌آوریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت شما فقط 2 جلسه در این هفته و یک جلسه ونیم هفته آینده دارید. از خودتان سبک و سنگین کنید. این عدم در دستور قرار دادن برنامه دلیل خاصی ندارد. در هیأت رئیسه گفتید در این چندروز آخر آنچه از شورای نگهبان آمده یا ارجاعی از کمیسیون تمام کنیم بعد به سراغ برنامه برویم. پس بنابراین چون ضیق وقت بود و گفته بودیم 5 اردیبهشت پیشنهادات را بدهید و پیشنهادات به 5 نرسید، اینگونه شد.

لاریجانی گفت: آن 10 روزی هم که می‌فرمایید قانون آئین‌نامه عوض شده است و وقتی اینگونه لوایح از کمیسیون آمده باید 10 روز فرصت دهیم تا نمایندگان نظر دهند. درباره بودجه هم همین کار را کردیم بنابراین تشخیص ما به سوگندی که خورده بودیم این است که با تغییر آئین‌نامه اینگونه لوایح وقتی از کمیسیون آمد 10 روز به آن فرصت دهیم.

رئیس مجلس گفت: اگر شما درباره این مسئله شبهه دارید یک بار دیگر در هیأت رئیسه راجع به آن بحث می‌کنیم. چرا که نظرات ثانوی است که باید در صحن مطرح شود والا ما نمایندگان را مسبوق‌الاختیار کرده‌ایم و برداشت ما این است که داریم به سوگند خود عمل کنیم اما ممکن است تشخیص جنابعالی نباشد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
آغاز بررسی لایحه بودجه 94 در صحن علنی مجلس