سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تریبون ویژه تعاون در مجلس ایجاد می‌شود/ تاکید بر احیای وزارتخانه یا تشکیل سازمان تعاون


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بیش از 20 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی متشکل از رؤسای کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های تخصصی همانند تعاون با حضور در اتاق تعاون ایران با اعضای هیئت رئیسه آن به هم‌اندیشی و تبادل نظر پیرامون قانون‌گذاری در احکام دائمی و بودجه سالانه پرداختند.

در این نشست که نتایج مثبتی از آن استخراج شد، ایجاد یک تریبون ویژه برای تعاون در مجلس شورای اسلامی، برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با رؤسای اتاق‌‌های استان‌ها و لزوم پیگیری موانع پیش‌روی بخش مردمی اقتصاد مورد توافق قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، ابوذر ندیمی، رئیس فراکسیون تعاون مجلس، چرایی دست نیافتن به سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد و بررسی ساختار تعاون را از محورهای اصلی این هم اندیشی ذکر کرد.

وی در این هم اندیشی با بیان اینکه در فراکسیون تعاون مجلس ساختاری مناسب با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده، افزود: چرایی دست نیافتن به سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد، بررسی ساختار تعاون، اصلاح قوانین در جهت پیشبرد اهداف از محورهای اصلی این هم اندیشی هستند.

وی بر آسیب شناسی موضوعات و مشکلات تعاون و ارتباط اتاق تعاون با نمایندگان تاکید کرد و گفت: نگاه به تعاون از لحاظ سرمایه اجتماعی بسیار حائز اهمیت است.

این نمانیده مجلس با اشاره به تامین مالی بخش تعاون و احیای بخش، بر برابر سازی اتاق تعاون با اتاق‌های دیگر و هم چنین فعالیت‌های دانش بنیان در قالب تعاونی‌ها تاکید کرد.

در ادامه این نشست، رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع نیز با اشاره به اینکه سهم تعاون با وجود هدف‌گذاری 25 درصدی هنوز محقق نشده است، گفت: در قانون تاکیدات فراوانی بر تعاون شده و این بخش از اقتصاد دارای پتانسیل های خوب و آرمان های والایی است.

وی با بیان اینکه تعاون یک بخش مغفول مانده از اقتصاد است، بیان داشت: اعضای حاضر در این نشست می‌توانند از نظر کیفی مجلس را تحت تاثیر قرار دهند.

رئیس کمیسیون صنایع مجلس پیشنهاد داد: اتاق تعاون می‌تواند با معرفی شرایط فعلی تعاون و مشکلات و موضوعات آن، به شناساندن بیشتر این بخش کمک شایانی کند؛ علاوه بر این امکان گسترش صنعت در حوزه تعاونی‌ها وجود دارد.

محمد حسن آصفری نماینده اراک نیز در این نشست با بیان اینکه باید پیشنهادات مهم درباره تعاون را احصا کرده و در کمیسیون مشترک مجلس مطرح کنیم، تاکید کرد: باید بتوانیم دولت را مجاب کنیم که موضوع تعاون را در اقتصاد مقاومتی پیگیری کند.

وی گفت: موضوعات و مشکلات تعاون از جمله معافیت‌های بیمه ای به پایه ریزی درست نیاز دارد.

سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان نیز در این هم اندیشی با بیان اینکه تعاون باید در برنامه پنجم به سهم 25 درصدی می رسید، گفت: بخشی از این موضوع تقصیر مجلسی ها است.

وی بیان داشت: البته در دولت و دولت‌های قبل نیز اعتقادی که به بخش تعاون باید باشد، وجود نداشته و مجلس از این بخش آن طور که باید دفاع نکرده است.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید اعتقاد به تعاون در ما ایجاد شود، گفت: ادغام وزارت تعاون در مورد بخش تعاون یک ظلم محسوب می‌شد و اگر نتوانیم این وزارت را برگردانیم، باید یک سازمان مستقل برای تعاون ایجاد کنیم.

وی از اینکه اکنون به تعاون به عنوان یک فرزند خوانده توجه می شود، انتقاد کرد و بیان داشت: اگر این ایده وجود داشته باشد، بخش تعاون بیشتر رو به تحلیل می‌رود.

موسوی لارگانی تاکید کرد: همکاران در کمیسیون مشترک و کمیسیون برنامه و بودجه به رونق تعاون در جامعه کمک کنند.

اسماعیل جلیلی نماینده مسجد سلیمان نیز در این نشست با بیان اینکه در سیاست‌ها، نگاه توسعه ای به بخش تعاون و اراده ای که برای این بخش وجود دارد، روشن است، گفت: بخشی از این اراده به سازمان و مجموعه اتاق تعاون به عنوان متولیان تعاون و بخش دیگر آن به قانون‌گذاران در مجلس و هم چنین اجرا در دولت بازمی‌گردد و ایجاد تعامل بین این دو در این زمینه بر عهده اتاق تعاون است.

وی با اشاره به اینکه آن گونه که دولت و بخش خصوصی در اقتصاد نقش دارند، تعاون دارای نقش نیست و این موضوع نیاز به آسیب شناسی دارد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: باید در فضا و شرایط فعلی بر تعاملات موثر بر بخش تعاون بیافزاییم تا نتایج بهتری را شاهد باشیم.

سید مهدی موسوی ‌نژاد نماینده دشتستان نیز با اشاره به اینکه این گونه جلسات برای بخش تعاون تاثیرگذار است، گفت: ارتباط نمایندگان و اتاق تعاون پیش از این ضعیف بوده، اما اکنون رو به بهبودی است.

وی در مورد اقتصاد بدون نفت بیان داشت: اکنون در موقعیتی هستیم که بعد از برجام با کاهش صادرات نفت مواجه شدیم و در این شرایط راهی جز پرداختن بیش از پیش به تعاونی ها و تقویت این بخش نداریم.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه تعاون یکی از مولفه‌های مهم اقتصاد مقاومتی است، تاکید کرد: تقویت بخش تعاون یک ماموریت بزرگ است و اگر این ماموریت انجام شود، بخشی از مشکلات حل خواهد شد.

وی بیان داشت: بهتر است دولت به بخش تعاون در برنامه ششم نگاهی واقع بینانه تر داشته باشد.

علی محمد احمدی نایب رئیس کمیسیون بودجه در مجلس با بیان اینکه سیاست های وابسته به تعاون موجب افزایش تولید ملی می شود، گفت: تعاون فقط یک بخش نیست، بلکه یک رویکرد نو برای استفاده از سرمایه های اجتماعی یک کشور است.

وی با تاکید بر اینکه اگر دولت به دنبال ایجاد یک موسسه مالی با بنگاه های کوچک باشد، باید از طریق تعاونی ها این کار را انجام دهد، گفت: این نگاه که فراتر از ارائه تسهیلات است، باید برای بخش تعاون ایجاد شود.

این نماینده مجلس گفت: باید به تعاون به عنوان یکی از مجریان اقتصادی اما با بافتی نو نگریست تا بتوانیم شاهد نتایج خوبی در مورد آن باشیم.

محمد صالح جوکار نماینده یزد هم در این نشست با بیان اینکه این ذهنیت در اذهان جا افتاده که تعاونی ها دارای فعالیت های تاثیرگذار نبوده‌اند؛ گفت: در استان یزد تعاونی‌ها در بخش های مختلف موفق بوده‌اند؛ ولی متاسفانه از آنها الگوسازی نشده است.

وی با انتقاد از اینکه تعاونی‌ها در کشور مغفول مانده‌اند و تعاون به سهم 25 درصدی خود که در برنامه پنجم برنامه ریزی شده بود، نرسیده است، خاطرنشان کرد: این مشکل به ساختار اداری ما در بخش تعاون برمی‌گردد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: تعاون باید از یک معاونت در وزارت تعاون به یک سازمان مستقل تبدیل شود.

وی با اشاره به احکام داخلی برنامه توسعه و نقش بخش تعاون، بر جایگاه صندوق توسعه ملی برای حمایت از تعاون، صنایع و تولید تاکید کرد.

جوکار به سهم تعاونی ها در GDP اشاره کرد و بیان داشت: تعاونی ها از عنصر موثر برای نقش آفرینی در اجرا برخوردار نیستند.

وی با انتقاد از اینکه در حال حاضر نمی توان نقدینگی را به سمت تعاونی ها هدایت کرد، بیان داشت: باید نقش تعاونی ها را برای مردم بازگو کنیم.

سید احسن علوی نماینده سنندج نیز در این نشست خاطرنشان کرد: تعاونی ها را نباید به یک فراکسیون در مجلس محدود کرد چراکه ظرفیت‌های آن فراتر از بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه ما تجربه خوبی از تعاونی‌ها نداریم، بر اصلاح ساختار در بخش تعاون تاکید کرد و گفت: اگر این کار صورت نپذیرد، بی اعتمادی به تعاون همواره وجود خواهد داشت.

درادامه شهباز حسن پور بیگلری نماینده بردسیر و سیرجان در مجلس با اشاره به اینکه با فرمایشات رهبری در سال های گذشته، توفیقاتی در این بخش ایجاد شده، بر تحقق سهم تعاون در اقتصاد تاکید کرد و گفت: موظف هستیم تا به سمت و سویی برویم که بخش تعاون 25 درصد اقتصاد را در اختیار بگیرد.

وی گفت: با توجه به رویکرد آقای ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش تعاون، اکنون باید بهانه‌ها را کنار بگذاریم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه استان کرمان جزو موفق ترین استان ها در این بخش بوده است، بر توجه ویژه به تعاون در بودجه بندی تاکید کرد.

احمد آریایی نژاد نماینده ملایر نیز در این هم اندیشی با بیان اینکه در سرمایه گذاری‌ها دچار انحراف شده‌ایم، گفت: علاوه بر بخش تعاون، بخش خصوصی نیز دچار مشکل شده است.

وی افزود: باید دانش آموختگان را در قالب تعاونی ها ساماندهی کنیم و سعی کنیم عملگرا باشیم.

انتهای پیام/آ

http://fna.ir/XU6B1I


ویدیو مرتبط :
سوال نمایندگان مجلس از وزیر تعاون