سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



معاون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی: سیاست های کلی جمعیت تک بعدی نیست


به گزارش ایرنا، محمد اسحاقی روز دوشنبه در همایش تبیین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ باروری در یاسوج افزود: همه صاحبنظران، دانشگاهیان ، نخبگان جامعه و دستگاه های متولی باید در این راستا با برنامه ریزی، نیازسنجی درست و با ظرافت وارد میدان شوند.
وی با بیان اینکه متولیان امر و مجریان سیاست های کلی جمعیت با نگاه علمی و کارشناسانه نخبگان و عموم جامعه را نسبت به این مهم اقناع منطقی کنند، گفت: یکی از راهکارهای مهم در شتاب بخشی به اجرای این سیاست های مهم کلی جمعیت بومی سازی و برش های استانی متناسب با نیازهای منطقه ای در هر استان است.
اسحاقی تاکید کرد: در بیش از دو سال گذشته از ابلاغ این سیاست های کلی از نظر تبلیغات میدانی، فرهنگ سازی و رسانه ای شدن آن اقدام ها و گام های مثبتی انجام شده اما در نگاه کلی و در حوزه عمل و اجرا چندان رضایت بخش نیست.
وی با تشریح و تبیین سیاست های کلی نظام در مورد نرخ جمیعت و نرخ باروری ایران بر اساس اسناد بالادستی ، گفت: در یک برهه زمانی و از سال 68 با توجه به افزایش نرخ جمعیتی سیاست و راهبرد کشور مبنی بر کاهش میزان جمعیت بود.
وی ابراز داشت: در همان برنامه اول توسعه یکی از سیاست ها و راهبردها این بود که نرخ باروری کلی زنان(15 تا 49 سال) در کشور از 6.4 درصد در سال 68 به حدود 4 درصد تا سال 90 برسد.
اسحاقی یادآور شد: بر اساس این سیاست در برنامه اول توسعه نرخ رشد جمعیت که در آن زمان 3.2 بود باید تا سال 90 نیز به 2.3 کاهش پیدا می کرد.
وی بیان کرد: برنامه ها و عوامل دخیل در این راستا نیز به فراخور سیاست ها و ابلاغ کلی آن در دستور کار دولت ها قرار گرفت.
اسحاقی افزود: این در حالی است که این سیاست و برنامه طراحی شده تنها ظرف چند سال پس از آن یعنی در سال 1371 تحقق پیدا کرد و نرخ رشد جمعیت کشور به حدود 2.1 درصد رسید.
وی گفت: حتی در آن زمان نیز قانون تنظیم خانواده با رویکرد کاهش جمعیتی نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و برنامه های متعددی از جمله ساخت سریال ها، تبلیغات جهت دار شامل دو تا بچه کافیه و برخی راهبردهای لازم که به طور عمده غیرکارشناسی و توجیه ناپذیر بودند، نیز در دستور کار برنامه ریزان قرار گرفت.
وی ابراز داشت: با تلاش شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال های اخیر سه سند مهم راهبردی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادی تهیه شد که از جمله اولویت های نقشه مهندسی فرهنگی 'هویت اسلامی، ایرانی و انقلابی'، 'نهاد خانواده و جمعیت' و 'سبک زندگی اسلامی - ایرانی' می باشد.
وی برخی چالش های کاهش نرخ باروری و جمعیت را شامل فرهنگی ، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و حتی امنیتی دانست و گفت: پیر شدن جامعه، بحران میزان باروری و تجدید نسل، کاهش جمعیت ، کاهش نیروی موجود کار، افزایش مهاجرت های بین المللی و تغییرات هویتی و فرهنگی در ساختار کلی نظام اعلام کرد.
اسحاقی افزایش سن ازدواج، تمایل کمتر به تشکیل خانواده، افزایش ناسازگاری های زوجین، افزایش طلاق، کاهش نرخ ازدواج، افزایش نرخ تجرد قطعی و تمایل کمتر برای داشتن فرزند را از عوامل کاهش رشد جمعیت ذکر کرد.
وی ابراز داشت: بر اساس بررسی های انجام شده امکانات ، منابع و ظرفیت های اقتصادی و جغرافیایی لازم برای افزایش میزان جمعیت در کشور حداقل تا 50 سال آینده وجود دارد.
3016/6162/1772

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
آیا همه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمانت اجرایی دارد؟