سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تلاش رسانه هاي عربي براي اختلاف افکني بين ايران و روسيه


تلاش رسانه هاي عربي براي اختلاف افکني بين ايران و روسيه

تابناک/ متن پيش رو در تابناک منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.

در شرايطي که فرماندهان ارشد سپاه از تبديل شدن افزايش حمايت ايران از دولت سوريه به يک تغيير راهبردي در صحنه درگيري‌ها در سوريه سخن مي‌گويند دولت روسيه به دنبال ارتباط برقرار کردن با برخي از مخالفان دولت سوريه است تا راه حلي براي آينده سوريه پيدا کند که الزاما با اهداف ايران در سوريه هماهنگ نخواهد بود.
بيش از پنج هفته از شروع اقدامات نظامي روسيه در سوريه مي‌گذرد و اکنون اين سوال مطرح است که اهداف ايران و روسيه در سوريه تا چه حد به هم نزديک است و در چه شرايطي روسها راهي را خواهند رفت که آنها را از ايران جدا کند.
بعد از گذشت بيش از يک ماه از شروع حملات روسيه در سوريه، روسيه در حال رونمايي از نيات سياسي و استراتژيک خود در سوريه است. تلاش روسيه براي ارتباط برقرار کردن با گروه موسوم به ارتش آزاد سوريه که غربي‌ها چندان آنها را واقعي و صادقانه نمي‌دانند، در واقع بازتابي از خروجي مطلوب روسيه در حوادث سوريه است.

روسها که نگران غرق شدن در جنگي بي‌پايان در سوريه هستند، معتقدند که بايد آمريکا و حتي کشورهاي عربي منطقه را در کنار خود داشته باشند تا حوادث سوريه را به سوي يک نتيجه نهايي سوق دهند.

در مقابل ايران که از برقراري مسيري ديپلمايتک با اين دسته از کشورها محروم شده است، بر اقدامات نظامي در سوريه متمرکز شده است تا از تاثير مخرب درگيري‌هاي سوريه بر اينده خود و حزب‌الله جلوگيري کند.

بر خلاف روسيه، ايران نمي‌تواند روزي را ببيند که مخالفان مسلح دولت سوريه در حکومت آينده سوريه در دمشق جايگاهي داشته باشند. از نظر منطقي براي ايران اين مهم است که دولت سوريه بر قسمت‌هاي مهم خاک اين کشور يعني دمشق، قنيطره، استانهاي مرکزي و همه ساحل مديترانه کنترل داشته باشد.

تماس برقرار کردن روسيه با ارتش آزاد انحرافي از موضع اوليه روسيه است که همه گروه‌هاي مخالف مسلح دولت سوريه را تروريست مي‌‌دانست. رويکرد جديد روسيه بدان معنا است که اين کشور، روايت غربي تقسيم مخالفان دولت سوريه به مخالفان ميانه‌رو و افراطي را پذيرفته است. اين موضع روسيه در مقابل موضع ايران و دولت سوريه قرار دارد که همه گروه‌هاي مسلح مخالف را تروريست مي‌دانند و خواهان از بين بردن آنها هستند. جالب اين است که گروه‌هاي مختلف تشکيل دهنده ارتش آزاد، اظهارات جديد روسيه درباره خود را رد کرده‌اند. بخش‌هايي از ارتش آزاد که در مرکز و شمال سوريه مستقر هستند اظهارات جديد روسها را غيرواقعي دانسته‌اند و بخش‌هايي از ارتش آزاد که در جنوب سوريه مستقر است خواستار توقف بمباران‌هاي روسيه عليه خود شده‌اند تا راه براي گفت و گوي آنها با روسيه باز شود.

ميزان جدا شدن روسيه از ايران تابعي از محاسبات استراتژيک اين کشور درباره آينده سوريه و چرايي ارتباط برقرار کردن با مخالفان دولت سوريه است. اگر هدف روسيه ايجاد تفرقه در ميان مخالفان دولت سوريه باشد، اختلاف و جدايي بين روسيه و ايران محدود خواهد بود.

در گذشته نيز مواردي از گفت و گو ميان ايران و برخي از مخالفان دولت سوريه گزارش شده است. از جمله در اوت امسال (مرداد و شهريور 94) گزارش‌هايي منتشر شد که هياتي از ايران با گروه احرارالشام از گروه‌هاي مسلح نزديک به اخوان‌المسلمين سوريه که با جبهه‌النصره همکاري مي‌کند، مذاکره کرده است که در ازاي توقف حملات به اعضاي اين گروه‌ها در شهر محاصره شده الزبداني، اين گروه‌ها حملات به روستاهاي شيعه‌نشين فوعه و کفريا در استان ادلب را متوقف کنند.

در مقابل اگر هدف روسيه از برقراري تماس با مخالفان سوري، به دست آوردن همکاري آمريکا و کشورهاي عربي با خود باشد ان گاه فاصله‌گيري روسيه از ايران قابل توجه خواهد بود.

حمله گسترده هماهنگ‌شده توسط ايران و توسط ارتش سوريه و گروه‌هاي مورد حمايت ايران که در ماه گذشته در اطراف شهر حلب به اجرا گذاشته شده است نشان مي‌دهد که ايران و حاميانش به دنبال پيروزي قاطعي هستند که دست مخالفان را در مذاکرات آتي تضعيف خواهد کرد. همه شواهد موجود نشان مي‌دهد که ايران کاملا خود را به دستيابي به موفقيت در اين حمله متعهد کرده است. اعلام صريح تعداد ايرانياني که جان خود را فداي رسيدن به اين هدف کرده‌اند نشان‌دهنده شدت تعهد ايران به اين پيروزي است. فهرست اين افراد نشان مي‌دهد که بر خلاف گذشته که نيروهاي سپاه قدس سهم اصلي از درگيري‌ها در سوريه را بر عهده داشتند، اکنون يگان‌هاي ورزيده سپاه هستند که به کمک متحدان خود در منطقه آمده‌اند. وضعيت به گونه‌اي است که برخي از منابع، اين حضور ايران را گسترده‌ترين حضور خارجي نظاميان ايراني در دوره بعد از انقلاب 1979 مي‌دانند.

حملات در اطراف حلب نشان‌دهنده يک شکاف ديگر در اهداف استراتژيک ايران و دولت سوريه از سويي و روسيه از سوي ديگر است. در حالي که حملات هوايي روسيه، نقشي آشکار در فراهم کردن شرايط براي شروع اين حملات داشته است و احتمالا به موفقيت نهايي آن کمک قابل توجهي خواهد کرد ولي بعيد است که دو طرف، الزاما هدف نهايي يکساني داشته باشند.

روسها مايل هستند که حملات هوايي خود را به عنوان پيش‌نياز ديپلماسي نمايش دهند که براي شروع مذاکرات ديپلماتيک ضروري است. اين در حالي است که از نظر ايران، هدف از نبردها در اطراف حلب رسيدن به پيروزي قاطعي است که فشارها را از ارتش سوريه بردارد.

از نظر ايران گزينه مطلوب، توسل به مذاکرات صلح مورد نظر روسيه نيست زيرا برتري سياسي دولت فعلي سوريه را تهديد مي‌کند ولي ادامه نبردهاي مورد حمايت ايران در حال تغيير توازن به نفع دولت سوريه است.


ویدیو مرتبط :
رسانه های غربی به دنبال اختلاف بین مسئولان نظام و رئیس