سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



گفت و گو با 4 سرمایه گذار بین المللی صنعت پتروشیمی: اروپایی ها از فرصت های پس از برجام می گویند


گفت و گو با 4 سرمایه گذار بین المللی صنعت پتروشیمی: اروپایی ها از فرصت های پس از برجام می گویند

ایران/ متن پیش رو در ایران منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

٢ هزار کیلومتر مرز آبی و خشکی، نیروی انسانی جوان، بازار مصرف ٧٥ میلیونی، حضور در مرکز ثقل خاورمیانه و آسیای مرکزی، توان بالای مهندسی و ساخت و معافیت‌های مالیاتی و مزایای دیگر در مناطق ویژه و آزاد از جمله جاذبه‌های سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران به شمار می‌رود که سرمایه‌گذاران خارجی را مشتاق به سرمایه‌گذاری در دوران پساتحریم کرده است. اما غیر از آنچه گفته شد یک مزیت دیگر در ایران وجود دارد که اکنون عطش سرمایه‌گذاران خارجی را برای حضور در صنعت پتروشیمی برانگیخته است. وجود منابع و ذخایر عظیم نفت و گاز و خوراک ارزان قیمت و رقابتی ایران به اندازه‌ای برای سرمایه‌گذاران خارجی جذابیت دارد که آنها ایران را بهشت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی می‌دانند. در شرایطی که نرخ خوراک پتروشیمی در کشورهای همجوار نظیر روسیه حدود 30 سنت است، نرخ 13 سنتی خوراک در کشور تبدیل به دامی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به این صنعت شده است. این موضوعی است که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی حاضر در دوازدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران که اوایل هفته جاری برگزار شد بر آن تأکید داشتند. امید به لغو تحریم‌های بانکی در آینده‌ای نزدیک در کنار نرخ رقابتی خوراک در ایران همایش امسال را متمایز از سال‌های قبل کرده بود به طوری که نمایندگان شرکت‌های برتر فعال در عرصه پتروشیمی از جمله لینده، باسف و زیمنس در گفت‌وگو با معتقد بودند همین که اکنون در ایران حضور دارند گویای علاقه‌مندی آنها به حضور در صنعت پتروشیمی ایران است و شرایط این صنعت به گونه‌ای است که به محض لغو تحریم‌ها، همکاری خود را با ایران آغاز خواهند کرد.

ایران منابع طبیعی جذاب دارد
کشورهای اروپایی بیش از دیگر سرمایه‌گذاران خارجی تمایل دارند که در صنعت پتروشیمی ایران حضور داشته باشند. برای این کشورها هرگونه سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی کشور از توسعه زیرساخت‌های صنعت تا حمل و نقل محصولات تولیدی جذابیت دارد. ضمن آنکه اروپا با آغوشی باز در انتظار محصولات بیشتر پتروشیمی ایران است.
در این زمینه اندرو اسپیرز، معاون ارشد مدیرعامل شرکت نکسانت (Nexant) که یک شرکت بین‌المللی بریتانیایی فعال در برنامه‌ریزی، مطالعات امکان سنجی و ارائه پشتیبانی مالی در زمینه نفت و گاز است به خبرنگار «ایران» گفت: در گذشته ما برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت‌های دیگر فعال در ایران کار می‌کردیم اما با اوج‌گیری تحریم‌های ایران بویژه تحریم‌های بانکی به ناچار روابط ما محدود شد. با وجود این اکنون با نزدیک شدن به زمان لغو تحریم‌ها برای بازگشت به صنعت پتروشیمی ایران لحظه شماری می‌کنیم.
وی افزود: ایران در موقعیت بسیار خوبی از نظر منابع طبیعی است. در جهان صنعت پتروشیمی صنعتی مبتنی بر هزینه است؛ بنابراین به خوراک با قیمتی رقابتی نیاز دارد. این نرخ رقابتی خوراک در ایران به سبب وجود ذخایر عظیم نفت و گاز وجود دارد. از این نظر در سراسر جهان مناطقی که شبیه به ایران باشند زیاد نیستند. به همین خاطر، اینکه شرکت‌های بین‌المللی زیادی علاقه‌مند به همکاری با شرکت‌های ایرانی و سرمایه‌گذاری در این صنعت هستند مسأله تعجب‌آوری نیست.
اسپیرز با اشاره به علاقه‌مندی ایران به تعیین قیمت خوراک با انعطاف‌پذیری قابل توجه و تغییرات قیمت انرژی در بازار جهانی اظهار کرد: واضح است که کاهش قیمت نفت تنش بیشتری در زمینه سرمایه‌گذاری ایجاد خواهد کرد، به طور کلی این موضوع نه تنها مربوط به ایران، بلکه مربوط به کل جهان است. نبود محدوده مشخص برای قیمت نفت چشم‌انداز سرمایه‌گذاری را هر نقطه از جهان تضعیف و نوسانات عدم اطمینان ایجاد می‌کند. در چنین شرایطی، بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها مبتنی بر گاز خواهد بود. ناگفته نماند که بسیاری از سرمایه‌گذاران در مذاکرات خود با مقامات ایرانی برای حضور در طرح‌های گازی ابراز تمایل کرده‌اند، چرا که عقیده دارند منابع این سوخت در ایران فراوان است و در شرایط فعلی سرمایه‌گذاری در طرح‌های گازی منطقی‌تر است.
اسپیرز در ادامه به منافع بین‌المللی در تأمین مالی طرح‌های ایران و ورود به بازار این کشور اشاره کرد و گفت: اکنون تنها مانع موجود، تحریم‌ها هستند.
وی تأکید کرد: مطمئن هستم که این کشور می‌تواند یکی از بازیکنان بزرگ در صنعت پتروشیمی در بیست سال آینده باشد.

چشم‌انداز همکاری پس از تحریم، مثبت است
پیتر بورگاردتز، معاون مدیرعامل شرکت ایسنمن (Eisenmann) که یک شرکت آلمانی فعال در صنعت پتروشیمی است نیز معتقد است: چشم‌انداز همکاری‌ها با ایران برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی بسیار مثبت است و اگر آینده روشنی در همکاری‌های مشترک متصور نبودیم قطعاً به ایران نمی‌آمدیم.
او در گفت‌و‌گو با «ایران» افزود: ما در همایش پتروشیمی حاضر شدیم تا بتوانیم در آینده همکاری هایمان را توسعه دهیم. پس از برداشته شدن تحریم‌ها، فضای کار در صنعت پتروشیمی ایران برای ما بهبود پیدا خواهد کرد و مذاکرات انجام شده در زمان فعلی به ما اجازه می‌دهد که به همکاری‌های مشترک و سازنده در آینده دست پیدا کنیم.
وی درباره مزایای صنعت پتروشیمی ایران و سرمایه‌گذاری که قرار است صورت گیرد، تصریح کرد: ایران ذخایر نفت و گاز قابل توجهی دارد که این مهم برای هر کشور سرمایه‌گذار یک مزیت بزرگ است. از این‌رو با برطرف شدن تحریم‌ها ما سرمایه‌گذاری خوبی در ایران خواهیم کرد. از سویی دسترسی آسان به بازارهای منطقه ایران و قرار‌گیری در شرق میانه باعث خواهد شد تا هر سرمایه‌گذاری بتواند فعالیت‌های خود را توسعه دهد. مزیت دیگری که در ایران وجود دارد وجود نیروی کار متخصص است. اگر بخواهیم از ابعاد مختلف بررسی کنیم می‌بینیم که سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران با داشتن مواد خام اصلی بسیار سودآور است. معاون مدیرعامل این شرکت بزرگ آلمانی خاطرنشان کرد: ما منتظر برداشته شدن تحریم‌ها هستیم.

ایران آماده تبدیل شدن به بازار مهم
مارتن بلوم، مدیرمالی شرکت فرانسوی پلی تیچ که تولید‌کننده مستربچ و تصفیه‌کننده محصولات پتروشیمی است درباره حضورش در ایران و افق همکاری‌های این مجموعه با تولیدکنندگان کشورمان به خبرنگار ما گفت: پس از حذف تحریم‌ها، ایران مهم‌ترین بازار در شرق میانه خواهد شد، چرا که این کشور دارای منابع هیدروکربنی قابل توجه است. این مجموعه تمایل زیادی دارد که در ایران سرمایه‌گذاری کند و طبق مذاکرات صورت گرفته شرکت‌های پتروشیمی ایران راغب هستند که ما به صورت جدی وارد شویم. یکی از دلایلی که باعث شده همکاری‌های مشترک آغاز نشود وجود تحریم‌ها است.
وی با بیان اینکه ما به دنبال تولید پلیمر در ایران هستیم، تصریح کرد: تولید پلیمر یکی از تخصص‌های ما است و ایران هم به این نوع سرمایه‌گذاری نیاز دارد. لذا با برداشته شدن تحریم‌ها با سرعت سرمایه‌گذاری انجام
خواهد شد.
بلوم پیش‌بینی کرد که در آینده‌ای نزدیک تولیدکنندگان عمده پلیمر در طرح‌های ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد. اگر قرار باشد ایران در زمینه پتروشیمی جایگاه رقابتی خود را حفظ کند باید به سمت تولید پلیمر برود. خوشبختانه شرکت‌های فرانسوی در این حوزه تخصص خوبی دارند و می‌توانند در این مسیر به ایران کمک کنند.
وی تأکید کرد: در آینده همکاری‌ها بسیار مثبت خواهد بود. اگر شرکت‌های فرانسوی به آینده ایران خوش بین نبودند برای مذاکرات وارد ایران نمی‌شدند. در دوران پسا تحریم ایران و فرانسه شرکای خوبی خواهند شد. شرکت‌های فرانسوی تکنولوژی مدرنی دارند که می‌توانند آن را به ایران منتقل کنند. تولیدات کارخانجات پتروشیمی ایران می‌تواند بر اساس استانداردهای مترقی اروپایی باشد.
این مدیرمالی شرکت فرانسوی پلی تیچ مارتن بلوم درباره قیمت نفت که می‌تواند در زمینه همکاری در صنعت پتروشیمی اثرگذار باشد، گفت: اگر قیمت نفت با ثبات باشد این امر منجر به توسعه سرمایه‌گذاری و همکاری بلند مدت بخصوص با ایران خواهد شد. حال در شرایطی که قیمت نفت در مسیر کاهش قرار گرفته سرمایه گذاری‌ها هم تحت تأثیر آن است. در حقیقت کاهش قیمت نفت تنها باعث سرمایه گذاری‌های کوتاه مدت می‌شود. لذا شرکت‌هایی مانند ما به دنبال سرمایه‌گذاری بلند مدت هستند.

اروپا بازار صادرات ایران در پساتحریم
همچنین مدیر توسعه تجارت در شرکت بلژیکی گروپ کیس (Group Cheys) که متخصص در حمل و نقل و جابه‌جایی پلیمرها، پلی پروپیلن و پلی اتیلن است در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار کرد: ما در اینجا هستیم تا با برقراری ارتباط با شرکت‌های ایرانی، صادرات محصولات آن‌ها، بویژه گرانول و پلیمرها را پس از لغو تحریم‌ها شروع کنیم. اعتقاد داریم که ایران دارای پتانسیل عظیمی در صنعت پتروشیمی است و قادر خواهد بود بخش زیادی از محصولات خود را به اروپا صادر کند. کشورهای اروپایی نیز بسیار علاقه‌مند به واردات محصولات پتروشیمی ایرانی هستند، چراکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید و صادرات محصولا پتروشیمی دارد. محصولات این کشور به دلیل قیمت‌های رقابتی خوراک برای اروپا جذابیت دارد. ایران از منابع عظیم نفت و گاز برخوردار است که به کاهش هزینه تأمین خوراک پتروشیمی کمک می‌کند.»
«گری ریندرز» افرود: ما علاقه‌مند به همکاری با شرکت‌های ایرانی در زمینه حمل و نقل محصولات آنها هستیم. همچنین ما می‌توانیم به آنها در ساخت انبار در غرب اروپا برای گسترش بازار کمک کنیم تا ارتباط مستقیمی با مشتریان خود داشته باشند و محصولات خود را در یک دوره زمانی کوتاه تری به فروش برسانند.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری استان همدان