سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آیا آمریکا در سرنگونی هواپیمای روسی دست داشته است؟


آیا آمریکا در سرنگونی هواپیمای روسی دست داشته است؟

جمهوری اسلامی/ متن پیش رو در جمهوری اسلامی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

جنگنده روسی سوخوی 24 از ماموریت خود در حال بازگشت بود که در کمین جنگنده‌هایی که گفته می‌شود متعلق به ترکیه است گرفتار می‌شود، منتها تا کنون روشن نشده که خلبانان آن جنگنده‌ها ترکها بودند و یا خلبانان پیمان ناتو و به طور مشخص آمریکائی‌ها!

یکی از تحلیل گران کشورهای دوست روسیه ساقط کردن جنگنده را کاری بزدلانه تلقی کرده و آنرا گامی در جهت تنگ نظری‌های آمریکا و پیمان ناتو به طور اعم و ترکیه به شکل اخص می‌داند، زیرا دستاوردهای حاصله از طریق مشارکت جنگنده‌های روسی و توانائیهای آنان، در تغییر روند جنگ در سوریه و پیشروی ارتش عربی سوریه کاملاً مشهود بوده است.
وی معتقد است اگر تهاجم هوایی روسیه با همین شیوه برای مدت دو ماه ادامه یابد، وضعیت در سوریه به طور کلی دگرگون خواهد شد و حضور رسمی سوریه در تمام مناطق کشور خصوصاً در «رقه» نمایان خواهد شد.
اگر تصور کنیم که ترکیه برای ساقط کردن جنگنده روسی از آمریکا اجازه گرفته باشد باید گفت ما فراروی امری قرار گرفته‌ایم که پایانی وخیم خواهد داشت زیرا ترکیه به خوبی می‌داند که عملی این چنینی به تیرگی روابط با روسیه منجر خواهد شد و جدای از مسائل سیاسی بر موارد اقتصادی مهمی همچون ساخت مجانی نیروگاه‌های برق، توسط روسیه در ترکیه و سرازیر شدن هزاران جهانگرد روسی بدان کشور پس از رخداد شرم‌الشیخ که میلیاردها دلار نصیب ترکیه خواهد کرد و موضوع گازرسانی و نفت، تاثیر بسیار جدی خواهد داشت.
اما اگر ساقط کردن جنگنده روسی با دستور آمریکا و چه بسا توسط خلبانان آنها صورت گرفته باشد بازهم تعبیر ولادیمیر پوتین مبنی بر اینکه خنجر از پشت بوده، تعبیری کاملاً صحیح است زیرا پوتین در ایجاد روابط جدید با ترکیه در مورد گشودن افق‌های جدید سیاسی در سوریه، امکانات فراوانی را تشخیص داده بود.
در هرحال چه ترکیه و چه کشوری دیگر این عملیات را به انجام رسانده باشد، پی آمدهای آن متوجه کشور ترکیه خواهد بود و آنکارا با این پیام خونین خود می‌خواهد بگوید که منطقه "پرواز ممنوع" را ترسیم کرده، هرچند که مورد موافقت روسیه و سوریه نباشد.
اما آمریکا که خود را از این ماجرا دور نگه داشته، اساس مشکل و به وجود آورنده آن است زیرا ایالات متحده اگر از آنچه که در سوریه می‌گذرد خصوصاً پس از اعملیات اخیر در بلندیهای لاذقیه که ارتش عربی سوریه با تکیه بر تهاجم هوایی روسیه، پیروزی‌های خیره کننده‌ای را محقق ساخت، به شدت احساس نگرانی می‌کند لذا می‌خواست نگرانی خود را از حضور روسیه در سوریه آشکار کند و آگاهانه دست به این عملیات زد که خود آنرا طراحی کرده بود. و بی‌شک روسیه نیز ساکت نخواهد ماند.
یقیناً این عملیات بر سرشت امور، تاثیری جدی باقی خواهد گذاشت و روسیه ابعاد این واقعه را به خوبی مورد بررسی قرار خواهد داد زیرا مسکو با این نیت وارد سوریه شد که اهداف خود را محقق شده ببیند. به این ترتیب آیا این رخداد موجب پیچیده‌تر شدن مسائل میان روسیه و آمریکا خواهد شد، یا اینکه مرحله‌ای گذرا خواهد بود؟
روسیه به این باور رسیده که آمریکا تهاجم خود را آغاز کرده است و در همین حد متوقف نخواهد شد؛ کشته شدن خلبانان روسی کاری نیست که نادیده گرفته شود و در واقع اشاره‌ای بسیار مهم است و می‌تواند دو مفهوم در پی داشته باشد:
1- از بین بردن نقش روسیه.
2- تجدید تفاهم گذشته مبنی بر ایفای نقش قبلی روسیه پیش از ورود نظامی‌اش به سوریه.
از دیدآمریکا مورد دوم بهتر است زیرا درگیریها سیاسی بوده و نه درگیری بر سر منافع و رواج نظامیگری افسارگسیخته.

 *الوطن چاپ عمان
* زهیرماجد
ترجمه سید محسن ساری


ویدیو مرتبط :
فیلم سرنگونی هواپیمای روسی توسط داعش