علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



مرگ روبات‌ها فداکار نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما


مرگ روبات‌ها فداکار نیروگاه هسته‌ای فوکوشیماویستا/ روبات‌های کنترل‌ از راه دوری که با هدف پاکسازی به محل نیروگاه‌های هسته‌ای نشت کرده در فوکوشیما فرستاده شدند، به دلیل بالا بودن شدت آلودگی‌ها و تشعشعات هسته‌ای و تخریب مدارها و سیم‌کشی‌هایشان، از بین رفته‌اند.این روبات‌ها که ساخت آنها سال‌ها به طول انجامیده‌است، با هدف شنا کردن در میان تونل‌های زیرزمینی آب استخر خنک‌کننده نیرگاه طراحی شده‌بودند تا بتوانند بقایای مواد سمی نشت کرده از میان لوله‌های سوختی در میان آب را جمع‌آوری کنند. اما ظاهرا قرار نیست این عملیات پاکسازی به این زودی‌ها به پایان برسد. سیم‌کشی این روبات‌‌ها به دلیل بالا بودن شدت آلودگی ذوب شده و منجر به از کار افتادن این ماشین‌های پاکسازی شده‌است.
درسال 2011 یکی از شدید‌ترین زمین‌لرزه‌های تاریخ در ژاپن به وقوع پیوست و سونامی به ارتفاع 10 متر را به وجود آورد که منجر به مرگ 19 هزار انسان و تخریب خانه‌ها و نابودی 160 هزار شغل شد، و در کنار تمامی این فجایع، نیروگاه اتمی فوکوشیما دائیچی ژاپن نیز آسیب دیده و مواد سمی از آن به بیرون نشت کردند.

با گذشت پنج‌سال از این فاجعه مهندسان شرکت نیروی برق توکیو، Tepco، هنوز نتوانسته‌اند راهی برای پاکسازی این آب‌های به شدت رادیواکتیو و لوله‌های نشت کرده سوخت اتمی در این نیروگاه بیابند. این شرکت اعلام کرده پاکسازی کامل این منطقه ممکن است 30 تا 40 سال به طول بیانجامد. تخمین‌ها نشان می‌دهند مهندسان تاکنون تنها موفق به جمع‌آوری 10 درصد از آلودگی شده‌اند، درحالی‌که در دسامبر سال گذشته،‌ گزارش شد نشت آلودگی‌های این نیروگاه به درون اقیانوس آرام نیز آغاز شده‌است.

یکی از رویکردهای Tepco برای متوقف‌سازی آلودگی ایجاد بزرگترین دیوار یخی به دور نیروگاه است تا از آلوده شدن آب‌های زیرزمینی اطراف نیروگاه جلوگیری کند، دیواری که هنوز تکمیل نشده‌است و تنها می‌تواند نشت بیشتر آلودگی را متوقف کند، و در پاکسازی نقشی ندارد.
مرگ این روبات‌های پاکسازی باعث سرگردانی و سردرگمی شرکت Tepco شده‌است و به مشکلات این شرکت در مهار آلودگی‌ها و پاکسازی آن از درون آب دامن زده‌است.
بزرگترین نگرانی Tepco رآکتو شماره یک است، جایی که سوخت در میان مخازن فشار سوخته‌است و به سطح ته مخزن مهارکننده و ستون زیرین آن کاهش یافته‌ و حتی احتمالا به خارج از مخزن نشت کرده‌است. رآکتورهای دوم و سوم نیز دچار نشت‌هایی جزئی شده‌اند.

خبر خوب این است که روبات‌ها که توسط شرکت توشیبا ساخته شده‌اند،‌پیش از مرگشان موفق به جمع‌آوری 1535 لوله سوختی از ساختمان رآکتور شماره چهار شده‌اند، به این دلیل که در این ساختمان شدت تشعشعات پایین‌تر بوده و امکان اجرای عملیات را برای روبات‌ها راحت‌تر ساخته‌است.
اما شرایط در رآکتور سوم فرق می‌کند و شدت تشعشعات به اندازه‌ای بالاست که کابل‌ها و الکترونیک‌های حساس روبات‌ها توانایی مقاومت در برابر آن را ندارند. متاسفانه امکان ارسال روبات‌های جدید به این نیروگاه نیز وجود ندارد،‌ زیرا هریک از روبات‌هایی که اکنون از بین رفته‌اند،‌برای انجام کاری خاص طراحی شده‌بودند و سال‌ها برای ساخت هریک زمان صرف شده‌بود. درحقیقت روباتی که بتواند چنین سطح بالایی از تشعشعات اتمی را تحمل کند،‌در جهان وجود ندارد.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ویستا


ویدیو مرتبط :
نیروگاه هسته ای یا نیروگاه آب هویج بستنی