سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سود مالی کافی‌شاپ‌ها چقدر است؟


سود مالی کافی‌شاپ‌ها چقدر است؟صدای اقتصاد/ صنعت کافی شاپ سال ۲۰۱۵ در آمریکا ۳۱ میلیارد دلار گردش مالی داشته که بخش کوچکی از صنعت غذا و نوشیدنی با گردش مالی ۷۱۰ میلیارد دلاری است.

کافی‌شاپ و کافه‌داری در سال‌های اخیر رشد زیادی کرده است و افراد زیادی به کافه‌نشینی یا کافه‌داری می‌پردازند. این صنعت در ایران و جهان، سود بسیاری دارد و افراد از قشر‌های مختلفی جذب آن می‌شوند.
«به جرات می‌توانم بگویم کافی‌شاپ‌ها نزدیک ۱۰۰ درصد سوددهی دارند.» پسر جوانی که بعد از بررسی دقیق وضعیت کافی‌شاپ‌ها استارت‌آپی در این فضا راه‌اندازی کرده، این روایت را از وضع اقتصادی کافه‌دارها ارائه می‌دهد. محمدشاه‌بندی به همراه علی برادر دوقلوی ۲۳ ساله‌اش، با استارت‌آپ «کورتادو» در مسابقه سیداستارز امسال، رتبه دوم را بین تیم‌های ایرانی به دست آوردند. محمد می‌گوید:«ایده کار ما حدود یک سال و نیم پیش استارت خورد. قبل از اینکه پروژه را شروع کنیم، کافی شاپ زیاد می‌رفتیم و دوستان کافه‌دار زیادی هم داشتیم. می‌‌دانستیم با مشکلات زیادی درگیرند و این ایده به ذهن‌مان رسید که مشکلات آن‌ها را از طریق سیستم‌های نرم‌افزاری برطرف کنیم.شیوه کار خیلی ساده بود، هرقدر جلوتر می‌رفتیم و بیشتر نیازسنجی انجام می‌دادیم، متوجه مشکلات دیگر آن‌ها می‌شدیم که می‌توانست از طریق ارتباط از راه دور و شناخت مشتری حل شود. مشکلات جامع آن‌ها را طی 4 ماه بررسی کردیم و یک سال طول کشید تا طرح اولیه را پیاده کنیم. برای راه‌اندازی اولیه هزینه‌ای نداشتیم، روی لپ‌تاپ‌های خودمان در خانه کار کردیم. کورتادو یک نرم‌افزار مدیریتی است که با سیستم logality program به مدیران کافی شاپ امکان می‌دهد بتوانند از راه دور کافه و مشتریان‌شان را مدیریت کنند. یکی از مشتریان ما دیروز از آلمان تماس گرفت و خوشحال بود که بدون نگرانی می‌تواند کافی شاپش را در ایران مدیریت کند.»
محمد دالوند، یکی از دوستان آن‌هاست که در حال حاضر استارت‌آپ کورتادو را که نام آن به معنای یک قهوه اسپانیایی است، مدیریت می‌کند. او نیز اطلاعات جامعی از فعالیت‌های کافی‌شاپی در ایران دارد و به «آینده‌نگر» می‌گوید:«کافی شاپ ها در ایران و حداقل در تهران خیلی خوب رشد می‌کنند.زبرندهای خیلی زیادی از انواع قهوه‌ها وارد ایران می‌‌شود و می‌خواهند جایگاهی در بازار تهران و بعد هم ایران داشته باشند. همین مسئله نشان می‌دهد که تقاضا بالاست و صنعت کافه و کافه‌گردی هر روز بیشتر رونق می‌گیرد. دیگر کاملا مرسوم شده که هر مرکز تجاری در سطح شهر راه‌اندازی می‌شود، حتماً باید کافی‌شاپی نیز در آن وجود داشته باشد. چون دم دستی‌ترین جایی که دو شخص در محیطی آرام می‌توانند با هم صحبت کنند و قرار بگذارند، همین کافه است.»
بر اساس آمارهای پایگاه داده‌پردازی استاتیستا، هر فرد آمریکایی، در هر هفته به طور متوسط ۲۱.۳ دلار تنها برای قهوه پول می‌دهد. صنعت کافی شاپ سال ۲۰۱۵ در آمریکا ۳۱ میلیارد دلار گردش مالی داشته که بخش کوچکی از صنعت غذا و نوشیدنی با گردش مالی ۷۱۰ میلیارد دلاری است. گردش مالی کافی‌شاپ‌ها در سال۲۰۰۴، ۱۸.۹۳ میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۰۵ با جهشی بالا به ۲۲.۲۸ میلیارد دلار رسیده است. بعد از آن نیز به رشد خود ادامه داده و در سال ۲۰۱۴، مرز ۳۰ میلیارد دلار را رد کرده است. پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در سال ۲۰۱۶، به ۳۲.۴۶ میلیون دلار برسد.
آمارهای جهانی نشان می‌دهد صنعت فست‌فود در هر سال رشدی ۲ درصدی دارد در حالی که کافی‌شاپ‌ها سالانه بیشتر از ۱۰ درصد رشد می‌کنند. ۵۵ هزار و ۲۰۰ موسسه در این صنعت فعال هستند و کارکنان آن‌ها در سال ۲۰۱۴، به طور متوسط ۱۳ هزار و ۱۳۴ دلار طی یک سال حقوق گرفته‌اند. پیش‌بینی می‌شود حقوق آن‌ها با کمی افزایش، در سال ۲۰۱۶ به ۱۳ هزار و ۲۰۰ دلار برسد. اما نام صنعت قهوه و کافی‌شاپ در آمریکا با استارباکس گره خورده است. استارباکس، بزرگ‌ترین شرکت زنجیره‌ای جهان در این صنعت است که بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار با قابلیت نقدشوندگی عالی ارزش دارد، ارزش کل سهام شرکت‌های عضو بورس تهران نیز نزدیک به همین عدد است. به عبارتی می‌توان گفت کل ارزش بورس ایران با یک قهوه‌فروشی در آمریکا برابری می‌کند. استارباکس، ۲۱ هزار و ۳۶۶ شعبه در سراسر جهان دارد و گردش مالی آن بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار است.
چنین اطلاعات و آمار و ارقامی، از وضعیت کافه‌ها در ایران در دسترس نیست. اگرچه تب کافه رفتن و حتی کافه‌زدن، میان عده زیادی داغ است، اما هنوز به جایی نرسیده که در ایران نیز بتوان نام «صنعت» روی آن گذاشت. اما فرهنگ کافه‌گردی و کافه‌نشینی روز به روز بیشتر به حوزه عمومی نفوذ می‌کند. ماه گذشته در فصل امتحانات، در گروه‌های تلگرامی دانشجویی بیت شعری دست‌به‌دست می‌شود که کافه‌گردی، محوری اصلی در آن داشت:«دوستت دارم ولی این ماه دی را صبر کن، کافه‌گردی‌ها بماند بعد فصل امتحان…»
نمودار زیر تعداد شعبه‌های معروف‌ترین کافی‌شاپ‌ها را در سراسر جهان نشان می‌دهد:

۸۰
میلیارد دلار
ارزش شرکت استارباکس در آمریکا که برابر با کل ارزش بورس ایران است
۳۱
میلیارد دلار
گردش مالی صنعت کافی‌شاپ در آمریکا
۱۳.۱
هزار دلار
دستمزد سالانه کارکنان صنعت کافی‌شاپ در آمریکا
۱۶۰۰
شعبه
تعداد شعبه‌های McCafe در سراسر دنیا
۱۱.۳۰۰
شعبه
تعداد شعبه‌های Dunkin Donut در سراسر جهان

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: صدای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
سایبان برقی کافی شاپ | سایبان جمع شو کافی شاپ | پوشش کافی شاپ | کاور کافی شاپ