سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بیش از 70 درصد نیروهای فنی و حرفه‌ای جذب بازار کار می‌شوند/ شناسایی بیش از 30 رشته جدید


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران (6 آذر 94) در معرفی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: این دانشگاه یک دانشگاه تازه تاسیس است که مجلس شورای اسلامی در سال 90 طبق ماده 23 برنامه 5 توسعه مصوب کرد آموزشکده‌هایی که وابسته به وزارت آموزش و پرورش هستند و دوره‌های دو ساله تکنسینی را بعد از هنرستان و کار و دانش برعهده دارند مجتمع شده و تشکیل یک دانشگاه مهارتی را بدهند و به وزارت  علوم وابسته شوند.

وی افزود: قدمت این دانشگاه‌ها از یک طرف به سال 90 برمی‌گردد یعنی 5 سال و از یک طرف هم به سال 44 که آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای تاسیس شدند برمی‌گردد یعنی 44 سال.

شفیعی ادامه داد: در دنیا تمام دانشگاه‌ها به دو دسته عرضه محور و تقاضا محور تقسیم بندی می‌شوند. بیشتر دانشگاه‌های ایران عرضه محور و تئوری محور هستند و دانشگاه‌های تقاضا محور بیشتر به فکر جامعه، صنعت و بازار هستند. یعنی برنامه‌های آنها بر اساس نیاز صنعت تدوین می‌شود.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای تاکید کرد: نسل اول دانشگاه‌ها آموزش محور بود، در نسل دوم به پژوهش در کنار آموزش توجه شد و نسل سوم که الان در آن هستیم باید آموزش، پژوهش محور بوده و ارتباط صنعت و دانشگاه باید مدنظر باشد، یعنی علم به ثروت و فناوری تبدیل شود. ارتباط صنعت و دانشگاه به این معنی است که علم ما به صورت فناوری در آید یعنی اقتصاد دانش بنیان اتفاق بیفتد. یعنی علم ما به فناوری اقتصاد و ثروت تبدیل شود.

رئیس دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای افزود: مقوله‌ای که مقام معظم رهبری و مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی اشاره داشتند این است که نیروهای فارغ التحصیل بتوانند شغل پیدا کنند و دانشگاه ما این افتخار دارد که بیش از 70 درصد نیروها جذب بازار می‌شوند.

شفیعی با اشاره به رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: رشته‌های این دانشگاه بیشتر بر مبنای نیاز بازار است. در بازدید از استان‌ها خدمت 7 استاندار رسیدم که آن‌ها از ما تشکر کردند بابت اینکه نیروهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای خودشان وارد بازار کار می‌شوند.

وی گفت: ما این توانمندی را داریم که فارغ‌التحصیلان لیسانس را بگیریم و برای دوره‌های سه، ماهه 5 ماهه و یا 6 ماهه برای بازارهای خاص تربیت کنیم.

شفیعی با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای پنجه‌های کارآمد دارند، گفت: این مسئله چیزی است که در دنیای پیشرفته هم به آن توجه می‌شود.

وی ادامه داد: در کشور ما مدرک گرایی خیلی جایگاه پیدا کرده اخیرا هم ما نگران این هستیم که فارغ‌التحصیلان تکنسین بروند و در کارشناسی ناپیوسته ادامه تحصیل دهند در صورتی که باید حداقل 40 درصد نیروهای فارغ التحصیل در کشور ما تکنسین باشند.

رئیس دانشگاه فنی‌و حرفه‌ای اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته به ازای هر 5 تکنسین یک کارشناسی وجود دارد ولی متاسفانه در کشور ما  این موضوع برعکس است و نیاز است در این رابطه یک فرهنگسازی صورت گیرد.

وی افزود: باید برای اینکه نیروهای فارغ التحصیل ما به جای جذب بازار ادامه تحصیل بدهند و یا مهاجرت کنند، فکری شود.

شفیعی یادآور شد: ما برای جذابیت بیشتر بیش از 30 رشته جدید مانند نانو، هسته‌ای، هوافضا و آی سی تی را شناسایی کردیم. از طرف دیگر ما به دنبال این هستیم که کارشناسی فنی و حرفه‌ای را راه‌اندازی کنیم. این شبیه کارشناسی‌های کشور آلمان است.

وی گفت: ما به نام دانشگاه‌های کارآفرین نام گذاری شدیم در دانشگاه‌های ما باید هر فردی بتواند چند نفر دیگر را سر کار بیاورد. کارآفرین باید به معنای واقعی کار خلق کند.

شفیعی در ادامه با اشاره به وجود 172 مرکز دخترانه و پسرانه دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزود: یکی از مزایای دانشگاه‌های ما تک جنسیتی بودن دانشگاه‌ها است، و دخترها از پسرها جدا هستند و یک سوم تمام مراکز خواهران هستند.

وی گفت: توجه خاص به ارتباط صنعت و دانشگاه‌های بین‌الملل داریم. باید کارآفرینی را وارد دانشگاه‌هایمان کنیم. کشور آلمان در این زمینه موفق بوده و چندین جلسه با آنان داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه ارتباطی بین دانشگاه و صنعت به شکل واقعی در حال انجام است، گفت: کنگره صنعت و دانشگاه 20 سال است در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و در این راستا به موفقیت‌های خوبی نیز دست یافته ‌ایم.

شفیعی در خاتمه اظهار داشت ان‌شاءالله با کمک عزیزان و برکت این ایام بتوانیم کارهای بزرگی را داخل این مملکت انجام دهیم و فارغ‌التحصیلان ما سربار جامعه نباشند و در اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان جایگاه خوبی داشته باشند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/JAORSQ


ویدیو مرتبط :
سهم تولید داخل در بازار لوازم خانگی 30 درصد بالا رفت