سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



معرفي 10 زن سکاندار فناوري اطلاعات از نگاه مجله فوربز


معرفي 10 زن سکاندار فناوري اطلاعات از نگاه مجله فوربز

30درصد کارکنان کمپاني‌هاي بزرگ فناوري در کشورهاي توسعه يافته را زنان تشکيل مي‌دهند.

خبرآنلاين/ 30درصد کارکنان کمپاني‌هاي بزرگ فناوري در کشورهاي توسعه يافته را زنان تشکيل مي‌دهند.
از اين ميان نيز نزديک به 16درصد آنها در شغل‌هاي مرتبط با فناوري کار مي‌کنند با اين حال شاهد حضور زناني قدرتمند در اين عرصه هستيم که پست‌هاي مديريتي بالايي دراختيار گرفته و از عهده اين کار هم بخوبي برآمده اند؛ زناني همچون شريل سندبرگ که معتقد است هيچ صنعت يا کشوري نمي‌تواند از همه پتانسيل خود بهره ببرد مگر اينکه زنان آن سرزمين همه استعداد خود را به منصه ظهور رسانند که اين موضوع درزمينه علم و تکنولوژي نيز صدق مي‌کند.

اگر به زنان با وجود استعدادهاي برتر، فرصت کافي داده نشود، هرگز اين صنعت نمي‌تواند به شکوفايي کامل برسد، به هرحال زنان نيمي از جامعه هستند و بايد آنها را ديد.

با توجه به تلاش زنان براي حضوري پررنگ در جامعه، 11سال است که مجله فوربز کارآفرينان و زنان برتر و قدرتمند را در حوزه‌هاي مختلف سياست، کارآفريني، تجارت و... معرفي مي‌کند و امسال در فهرست سال 2015 ميلادي در کنار اسامي زنان قدرتمندي چون ديلما روسف، اپرا وينفري، مليندا گيتس و... به معرفي زنان برتر حوزه ‌آي‌تي نيز پرداخته است؛ زناني که براي قرار گرفتن در رده‌هاي بالاي مديريتي کمپاني‌هاي فناوري جنگيده‌ و گوي سبقت را از رقباي خود ربوده‌اند. برترين زن برتر فهرست مجله فوربز، شريل سندبرگ است.

شريل سندبرگ
شريل سندبرگ 46ساله يکي از زنان موفق حوزه ‌آي‌تي در سال 2015 محسوب مي‌شود که کارش را از گوگل آغاز کرد و در بخش فروش آنلاين جهاني اين کمپاني بزرگ، پست مديريتي داشت و در نهايت به عنوان تنها زن عضو هيأت مديره فيسبوک در سمت مدير اجرايي، پا به اين کمپاني گذاشت. وي فارغ‌التحصيل دانشگاه هاروارد در سال 1995 است و با وزارت خزانه‌داري امريکا در دوران رياست جمهوري بيل کلينتون همکاري داشته و بخشي از موفقيت‌هاي وي را به درک روشنش از اقتصاد نسبت مي‌دهند.
اين زن توانمند با ورود به فيسبوک، جان تازه‌اي به اين کمپاني بخشيد و بسياري معتقدند اين سندبرگ بود که به فيسبوک کمک کرد تا همگاني شود. اين بانوي قدرتمند نه تنها يک ميلياردر است بلکه صدايي براي قدرتمندتر شدن زنان نيز محسوب مي‌شود و دستي در نوشتن دارد. وي در کتابش با عنوان «به آن تکيه کن» که در جمع پرفروش‌ترين کتاب‌ها قرار گرفته است، از زنان و مردان مي‌خواهد به يکديگر تکيه کنند تا در خانه و محل کار توانمندتر شوند چرا که تقابل و تبعيض جنسيتي، دردي را دوا نمي‌کند.

سوزان ويچتسکي
مجله فوربز از سوزان ويچتسکي، بانوي اول يوتيوب نيز به عنوان يکي از قدرتمندترين زنان حوزه‌ آي‌تي در سال 2015 ميلادي ياد کرده است. زني 47ساله دانش آموخته دانشگاه هاروارد که در سال 1990 پس از فارغ‌التحصيلي، به فکر ادامه تحصيل و گرفتن مدرک دکترا در رشته اقتصاد بود ولي وقتي فناوري را يافت، مسير زندگي وي تغيير کرد.
نام وي پيش از رياستش بر يوتيوب نيز در عرصه فناوري به چشم مي‌آمد، چرا که گاراژ منزل وي محل تلاش‌هاي لري پيج و سرگئي برين براي تولد موتور جست و جوي گوگل در سال 1998بوده است. وي يک سال بعد يعني 1999 به گوگل پيوست و در بخش تبليغات اين شرکت فعاليت داشت و با ارائه پيشنهادهايي مناسب همچون خريد يوتيوب در سال 2006 و خريد DoubleClick در سال 2007، سود مناسبي به گوگل رساند و سرانجام نيز در فوريه 2014 مديرعامل يوتيوب شد.

ويرجينيا رومتي
ويرجينيا رومتي که اغلب با اسم جيني رومتي از وي ياد مي‌شود، تاکنون برنامه‌هايي براي نرم افزار آناليز داده و مهارت، سيستم‌هاي محاسبات ابري و فناوري هوش مصنوعي واتسن(Watson) داشته و به همين دليل به عنوان بانويي توانمند در حوزه ‌آي‌تي شناخته شده است. وي که از 24سالگي در سال 1981 به عنوان مهندس بهIBM پيوست، سرانجام در سال 2012 نخستين مديرعامل زن اين کمپاني شد. اين زن 58ساله فارغ‌التحصيل دانشگاه Northwestern در سال 2014 نيز به عنوان يک زن توانمند معرفي شد و البته مقام دهمين زن ثروتمند دنيا را نيز از آن خود کرده بود.

مگ وايتمن
يکي ديگر از زنان موفقي که مجله فوربز از وي نام برده، مگ وايتمن است که حالا 4سال از مديريتش بر شرکت HP مي‌گذرد. اين زن 59ساله فارغ‌التحصيل دانشگاه هاروارد که چهارمين زن ثروتمند ايالت کاليفرنيا محسوب مي‌شود، پيش از حضور در کمپاني HP، در سال 1998 به eBay ملحق شد. در اين زمان، eBay تنها 30کارمند داشت و يک کمپاني بسيار کوچک و ناشناخته محسوب مي‌شد ولي به يمن تلاش‌هاي وايتمن و تغييرات گسترده‌اي که در دوران مدير عاملي‌اش اعمال کرد، تعداد کارمندان اين کمپاني در سال 2008 به 15هزار نفر رسيد که موفقيتي بزرگ محسوب مي‌شود. اين بانوي توانمند در اين مدت جوايز متعددي از آن خود کرد و روزنامه فاينانشال تايمز نيز از وي به عنوان يکي از 50 چهره‌اي که اين دهه را تغيير داد ياد کرد.

ماريسا مه ير
ماريسا مه ير 40ساله که از سال 2012تاکنون به عنوان مدير عامل ياهو فعاليت مي‌کند نيز از سوي مجله فوربز به عنوان يکي از زنان موفق حوزه فناوري در سال 2015 معرفي شده است. وي در دوران تحصيل نيز فرد موفقي بود طوري که پس از فارغ‌التحصيل شدن از دانشگاه استنفورد، با 14 پيشنهاد شغلي مواجه شد. در نهايت در سال 1999 به عنوان نخستين مهندس زن به گوگل ملحق شد و پس از مدتي به دليل تلاش‌هايش به عنوان يکي از مهره‌هاي کليدي در بخش جست و جو، نقشه، اخبار و کتاب گوگل و همچنين جي ميل، iGoogle و... شناخته شد و سرانجام نيز به ياهو پيوست تا به عنوان مديرعامل اين غول دنياي فناوري مشغول به کار شود. وي که بيشتر ثروتش را از فعاليت 13ساله‌اش از گوگل به‌دست آورده، يکي از زنان ثروتمند جهان محسوب مي‌شود و از زمان مديريتش بر مايکروسافت، موفق شده است با اتخاذ استراتژي‌هاي مناسب، اين کمپاني را سودآورتر از گذشته کند.

سافرا آدا کاتز
يکي ديگر از زنان موفق حوزه‌ آي‌تي از نگاه فوربز، «سافرا آدا کاتز» است که از سپتامبر 2014 تاکنون مديريت غول نرم افزاري اوراکل در امريکا را به عهده دارد. اين زن 53ساله فارغ‌التحصيل دانشگاه پنسيلوانيا که تنها در سال 2014 حدود 38ميليون دلار درآمد داشته است از آوريل سال 1999به اين کمپاني پا گذاشت و در اين مدت موفقيت‌هاي فراواني به دست آورده است. وي در سال 2009 نيز در مجله Fortune به عنوان دوازدهمين زن قدرتمند در حوزه تجارت معرفي شد و در همان سال مجله فوربز نيز وي را شانزدهمين زن برتر اين حوزه عنوان کرد.

آنجلا آرنتس
آنجلا آرنتس ديگر زن موفق حوزه فناوري محسوب مي‌شود که مجله فوربز از وي ياد کرده است. وي که از سال 2006 تا 2014 مديرعامل شرکت مد بريتانيايي بربري بود، با مديريت اجرايي قوي خود، کاري کرد که خانه مد و لباس انگليسي بربري به يکي از لوکس‌ترين برندهاي جهان تبديل شود. در دوران مديريت وي بر اين کمپاني، درآمد اين شرکت از 2ميليارد به 7ميليارد پوند رسيد.
اين موفقيت از نگاه مديران کمپاني اپل دور نماند و وي را در اواسط 2014 در سن 55سالگي به اين شرکت دعوت کردند. آنجلا آرنتس سرانجام بربري را به مقصد اپل ترک کرد تا رهبري تيم فروش و فروشگاه‌هاي اپل را به عهده بگيرد و به عنوان معاون مديرعامل و عضو گروه اصلي اجرايي اپل با تيم کوک مديرعامل اين شرکت همکاري ‌کند. ناگفته نماند که نام اين بانوي توانمند براي 5 سال پياپي در فهرست قدرتمندترين زنان مجله فوربز قرار داشت.

اورسلا برنز
اورسلا برنز نخستين مديرعامل زن امريکايي- آفريقايي‌‌تبار محسوب مي‌شود که به رياست يکي از کمپاني‌هاي بزرگ و منتخب مجله Fortune درآمده و از سوي مجله فوربز نيز به عنوان يک بانوي توانمند شناخته شده است. وي که از سال 2009مديرعامل شرکت فناوري زيراکس شده است به يمن نظرها و استراتژي‌هاي مناسبش موفق شده است تا سود اين شرکت را به چند برابر قبل برساند و با خروج دستگاه‌هاي کوچک از خط توليد و جايگزين کردن آن با وسايلي فناورانه، کمپاني زيراکس را به عنوان يکي از شرکت‌هاي سودآور و بزرگ به دنيا معرفي کند.

لوسي‌پنگ
لوسي پنگ نيز يک بانوي موفق چيني است که در راه‌اندازي غول تجارت الکترونيک يعني علي بابا همکاري داشته و امسال نام وي در فهرست قدرتمندترين زنان حوزه فناوري مجله فوربز ديده مي‌شود. وي که از سال 2010 تا 2013مديرعامل بخش Alipay بود، بعد از موفقيت‌هاي مختلف در بعضي امور مالي کوچک، به‌عنوان مدير بخش عمليات اين شرکت انتخاب شد. وي که در سال 2014 نيز به عنوان پنجاه و سومين زن قدرتمند جهان در مجله فوربز شناخته شده بود، همچنان موفقيت‌هايش ادامه دارد و امسال نيز به عنوان يک زن موفق معرفي شد.

رنه جيمز
دهمين زن قدرتمند فهرست مجله فوربز، رنه جيمز است که از ماه مه سال 2013 به عنوان مدير شرکت Intel انتخاب شده و در اين زمينه عملکردي بسيار مناسب داشته است. اين بانوي 51ساله که فارغ‌التحصيل دانشگاه Oregon است، با ورود به اينتل، استراتژي‌هاي اين کمپاني را تغيير داد و از نرم افزارهاي متن باز، سيستم‌هاي ابري و... استفاده کرد.
وي در سال 2013 نيز به عنوان يکي از اعضاي کميته امنيت ملي ارتباطات انتخاب شد تا با وي مشاوره شود و در سال 2015 به سمت معاون اين کميته برگزيده شد.


ویدیو مرتبط :
10 ویژگی مرد عاشقانه از نگاه زن