سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مقام رسانه ای آلمان: در بازتاب رویدادهای هسته‌ای ایران تحت فشار بودیم


مقام رسانه ای آلمان: در بازتاب رویدادهای هسته‌ای ایران تحت فشار بودیم

مهر/ رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان با اذعان به اینکه روزنامه‌نگاران آلمانی از واقعیات ایران شناخت کافی ندارند، گفت: به خاطر ماجرای هسته‌ای فشارهایی ضد ایران بر رسانه‌های آلمان وجود داشت.
به گزارش خبرنگار مهر، کریستین دیتر زارم رئیس اتحادیه روزنامه نگاران آلمان عصر روز یکشنبه ۱۷ آبان با حضور در محل نشست‌های جنبی نمایشگاه مطبوعات در مصلای تهران ضمن معرفی اتحادیه متبوعش به نقش رسانه‌ها در توسعه روابط ایران و آلمان پرداخت.

وی گفت: ارتباطات کلید رفتارهای ما است، ما ارتباط برقرار می‌کنیم تا همدیگر را بفهمیم. مطبوعات و رسانه‌ها در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

رئیس اتحادیه روزنامه نگاران آلمان گفت: اتحادیه مطبوعات آلمان بزرگترین اتحادیه غیرسندیکایی صنفی برای خبرنگاران در آلمان است، چه خبرنگارانی که به صورت تمام وقت فعالیت می‌کنند و چه نیمه وقت. مقر این اتحادیه در‌ هامبورگ است و در حال حاضر ۱۰ هزار خبرنگار، عضو آن هستند که در تمامی حوزه‌ها و از همه رسانه‌ها اعم از مطبوعات، رسانه‌های آنلاین، رسانه‌های دیداری و شنیداری، در آن فعالیت دارند.

دیتر زارم افزود: ما به خبرنگاران عضو اتحادیه، مشاوره‌های حقوقی، مالیاتی، کاریابی و امنیت اطلاعات می‌دهیم و همچنین برای آنها کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌کنیم و از خبرنگارانی که به مناطق جنگی می‌روند؛ در سال جدید تعدادی از خبرنگاران عضو اتحادیه روزنامه نگاران آلمان، با حمایت ما به ماموریت‌های خبری در پاکستان، افغانستان و آفریقا اعزام شدند. ما همچنین از آزادی مطبوعات عمیقاً حمایت می‌کنیم.

وی در مورد کارکردهای رویدادی مانند نمایشگاه مطبوعات تهران هم گفت: رد و بدل کردن اطلاعات در سطوح بین المللی برای رسیدن به یک درک متقابل بسیار مهم است و به نظر من نمایشگاه مطبوعات شما فضای خوبی برای رد و بدل اطلاعات است.

رئیس اتحادیه روزنامه نگاران آلمان ادامه داد: ما در بین خبرنگاران غربی افراد خیلی کمی را می‌شناسیم که ایران را خیلی خوب بشناسند. معمولاً در رسانه‌های غربی، خبرهای هولناک، خبر محسوب می‌شوند و چیزی که به آن پرداخته نمی‌شود، زندگی عادی مردم است، این در حالی است که حتی خود آنها [خبرنگاران غربی] بسیار مایلند بدانند که در کشورهایی دیگر مثل ایران چه اتفاقی در زندگی عادی مردم می‌افتد؟ امیدوارم در آینده بتوانیم با تعداد بیشتری از خبرنگاران آلمان به ایران بیاییم تا بتوانیم تصویری واقعی‌تر از کشور شما ارائه کنیم.

دیتر زارم اضافه کرد: یک همکار آلمانی، زمانی به من می‌گفت خبرنگار خوب خبرنگاری است که موضوع خبر را به یک موضوع شخصی خود تبدیل نکند بلکه باید بتواند یک بیننده باشد، از دور بایستد و از دور خبر را بنویسد اما خبرنگاران جوان امروزه کمتر چنین عمل می‌کنند و برای خودشان بیشتر یک تعریف اخلاقی دارند و بر اساس آن گزارش‌هایشان را تهیه می‌کنند. البته در یادداشت‌ها و تحلیل‌ها بهتر است نگاه‌های خبرنگاران حضور داشته باشند اما در مورد خبر بهتر است یک نگاه واقع بینانه بکار گرفته شود.

وی ادامه داد: اکثراً این گونه است که مردم یک کشور درباره یک کشور دیگر کلیشه‌ای فکر می‌کنند و با وجود اینترنت و اطلاعات زیادی که رد و بدل می‌شود، تصویری واقعی از کشورها از جمله ایران شکل نگرفته است. قانونی که درباره سیاست مصداق دارد، درباره رسانه‌ها هم مصداق دارد؛ رابطه بین کشورها وقتی می‌تواند بهتر شود که مردم دو کشور با هم ارتباط برقرار کنند و رسانه‌ها در این زمینه بسیار اثرگذار هستند.

رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد حمایت‌هایی که این اتحادیه از اعضایش بویژه در ارتباط با مسائلی که بین آنها و دولت بوجود می‌آید گفت: از نظر ما، خبرنگاری یک شغل آزاد و خلاقانه است. ما کسانی را به عنوان عضو قبول می‌کنیم که درآمد و ارتزاق‌شان از طریق شغل خبرنگاری باشد. ما به آنها مشاوره می‌دهیم و از آنها حمایت می‌کنیم. به ویژه زمانی که قانون به ضرر آنها باشد، سعی می‌کنیم قانونگذار را قانع کنیم تا قانون را اصلاح کند.

زارم ادامه داد: ما قراردادهای روزنامه‌نگاران را طوری می‌بندیم که به نفع آنها باشد. اتحادیه‌های مختلفی در حوزه روزنامه‌نگاری در اروپا فعالیت می‌کنند، اما من در کل اروپا فقط ایتالیا را می‌شناسم که اداره‌ای دارد که در آن به خبرنگاران کارت خبرنگاری داده می‌شود.

وی با بیان اینکه مهمترین مساله برای برقراری ارتباط، ارائه اطلاعات است، گفت: کاری که ما در اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان امروز انجام می‌دهیم این است که یک گیاه بسیار شکننده را پرورش می‌دهیم. ما مایل هستیم که خبرنگاران غربی به ایران بیایند و از نزدیک این کشور را ببینند.

رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان یکی از مشکلات روزنامه‌نگاران این کشور را عقد قراردادهای موقت ذکر کرد و گفت: امروزه بسیاری از قراردادهای شغلی با روزنامه‌نگاران در آلمان به صورت دائمی بسته نمی‌شود بلکه موقت است و درواقع خبرنگاران جوان ما عمدتا به صورت FREELANCE کار می‌کنند و این باعث می‌شود امنیت شغلی آنها به خطر بیفتد.

رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد برنامه‌های احتمالی این اتحادیه برای عقد قراردادهای خواهرخوانندگی بین رسانه‌های ایرانی و آلمانی، گفت: ما دیروز و امروز با نمایندگانی از اتحادیه عکاسان و یک انجمن روزنامه‌نگاران شما صحبت کردیم و گفتیم که می‌خواهیم از شما به عنوان اتحادیه‌های همسو حمایت کنیم و با شما همکاری داشته باشیم.

وی همچنین آمادگی اتحادیه متبوعش را برای رد و بدل کردن دانشجویان حوزه رسانه و همچنین روزنامه‌نگاران حرفه‌ای بین ایران و آلمان، اعلام کرد.

وی در پاسخ به سئوالی درباره علت عدم استفاده روزنامه‌نگاران اروپایی از ظرفیت‌های گردشگری ایران برای معرفی این کشور به مخاطبانشان، گفت: این نکته کاملاً درست است و اساساً جهانگردی در آینده ایران بسیار موثر است، اما مهم این است که خبرنگاران بیایند و این جاذبه‌های گردشگری، طبیعی و همچنین انسانی را در ایران ببینند و به این نقطه برسند که ایران کشور امنی است.

زارم در پاسخ به سئوالی مبنی‌بر اینکه چه کسی اروپایی‌ها را از ایران ترسانده، طوری که به گفته شما حتی روزنامه‌نگاران آلمانی هم از واقعیت ایران شناخت کافی ندارند؟ گفت: جامعه رسانه‌ای آلمان در این خصوص اجبارهایی داشت؛ اینکه چگونه باید درباره ایران بنویسند. من نمی‌خواهم بگویم این فشارها از جانب آمریکایی‌ها بوده اما به خاطر ماجرای هسته‌ای فشارهایی ضد ایران وجود داشته است.

وی ادامه داد: متاسفانه خبرنگاران ما هم شروع به کارهای تحقیقاتی و آنچه ما به آن روزنامه‌نگاری تحقیقی می‌گوییم، نکرده‌اند تا ضد این مدل رفتار، جبهه بگیرند. اما امروز ما آمده‌ایم که با یک برنامه‌ریزی عاقلانه و منصفانه این نگاه را عوض کنیم و همکاری خوبی با ایران شکل دهیم.


ویدیو مرتبط :
بازتاب پیام مقام معظم رهبری در رسانه های خارجی