سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



هافینگتون پست: ایرانی ها دوست دارند چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود؟


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 واحدمرکزی خبر: پایگاه اینترنتی هافینگتون پست در مقاله ای به قلم دکتر مجید رفیع زاده نوشت: گرچه تهران یک نظام کاملا متفاوت را در آمریکا ترجیح می دهد، با این وجود بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی را بر دیگران ترجیح می دهد.

پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی در مقاله ای نوشت: گرچه تهران یک نظام کاملا متفاوت را در آمریکا ترجیح می دهد، با این وجود بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی را بر دیگران ترجیح می دهد و آن برنی ساندرز سناتور دموکرات است.

سیاست ها و موضع گیری های نامزدهای انتخاباتی آمریکا درباره توافق هسته ای، خاورمیانه( غرب آسیا) به ویژه سوریه، اسرائیل، عراق و خلیج( فارس) از جمله موضوعاتی هستند که ایران در بررسی و انتخاب نامزد مناسب تر( برای منافع خودش) مدنظر گرفته است.

زمانی دموکرات ها و جمهوری خواهان دیدگاه های تقریبا مشابهی درباره ایران داشتند، اما در چند سال اخیر اختلافات آنها در این خصوص افزایش یافته است.

از آنجایی که دموکرات ها احتمالا به توافق هسته ای بیشتر پایبند خواهند بود، ایران راه ساده تری در جلب موافقت شورای امنیت سازمان ملل برای لغو تحریم های فلج کننده بین المللی در پیش خواهد داشت. این موضوع( پایبندی آمریکا به توافق هسته ای) مشروعیت بین المللی ایران را افزایش خواهد داد که به تسهیل فعالیت های تجاری و نظامی آن در دیگر کشورها کمک خواهد کرد.

این در حالی است که جمهوری خواهان افزایش نفوذ ایران را در خاورمیانه تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا قلمداد می کنند. جمهوری خواهان بیش از دموکرات ها از افزایش فعالیت های نظامی ایران در عراق و سوریه انتقاد می کنند. نامزدهای دموکرات ها ترجیح می دهند آمریکا در عراق و افغانستان نیروی زمینی کمتری به کار گیرد و برهمین اساس چشمان خود را بر روی تحولات ناشی از این خلاء می بندند.

دموکرات ها خواهان نزدیکی بیشتر با تهران هستند. در صورت انتخاب یک رئیس جمهور دموکرات در آمریکا، تهران احساس می کند از قدرت بیشتری برای اعمال نفوذ به منظور به دست آوردن مشروعیت و تقویت جایگاه جهانی اش برخوردار خواهد بود. دموکرات ها درباره نبرد ایران علیه دولت اسلامی( گروه تکفیری صهیونیستی داعش) در عراق و سوریه دیدگاه مثبتی دارند. البته این موضوع گیری برای کوتاه مدت است و در آن تبعات بلندمدت دخالت نظامی ایران و حمایتش از عوامل شیعه در منطقه نادیده گرفته شده است.

دموکرات ها ترجیح می دهند کمتر در امور خاورمیانه دخالت مستقیم داشته باشند. از نظر تهران، عقب نشینی آمریکا از منطقه خلاء قدرتی ایجاد می کند که یا خودش یا عواملش در منطقه می توانند این خلاء را پر کنند. همچنین در نتیجه ظهور داعش و تحولات اخیر منطقه ای، دموکرات ها رهبری ایران بر منطقه را به رهبری اعراب ترجیح می دهند. انتخاب یک رئیس جمهور دموکرات برای آمریکا، توازن قدرت را در منطقه به نفع ایران سوق می دهد.

با توجه به مسائل ذکر شده و بررسی موضع گیری های نامزدهای دموکرات از جمله هیلاری کلینتون و مارتین اومالی و ساندرز، ایران برنامه های ساندرز را بیشتر ترجیح می دهد. ساندرز بیشتر خواهان انزوا( خودداری آمریکا از دخالت مستقیم در خاورمیانه) و موافق مذاکره با تهران است. در آخرین مناظره درون حزبی دموکرات ها، وی بر نقش ایران تاکید داشت. وی تنها نامزدی است که بارها و قویا بر دیدگاه همکاری با تهران برای حل و فصل مسائل منطقه ای تاکید کرده است.

کلینتون نامزد پیشروی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری دخالت منطقه ای آمریکا را بیشتر ترجیح می دهد. به عنوان مثال وی از ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه حمایت می کند که منافع ایران را در آنجا به خطر می اندازد.

به نظر می رسد در صورتی که وی رئیس جمهور آمریکا شود، روابط ایران و آمریکا را تقویت خواهد کرد زیرا کشورهای اروپایی روابط بهتری با تهران در مقایسه با واشنگتن دارند. 

از آنجایی که احتمال پیروزی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر است، احتمالا روابط دوجانبه ایران و آمریکا بهتر خواهد شد یا دست کم از این که هست بدتر نمی شود.


ویدیو مرتبط :
سخنرانی رئیس جمهور آمریکا فرانکلین روزولت پیش از ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم