سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کسب اجازه پدر برای ازدواج دختر بالغ ضروری است؟


باشگاه خبرنگاران/ اجازه پدر برای ازدواج دختر همواره یکی از شرط‌ های قانونی عقد بوده که براساس شرایطی قابل تغییر است.

ازدواج ،امری که در دین اسلام به عنوان مسئله‌ای مهم و اساسی و البته کامل کننده دین از آن یادشده است به طوری که پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: (هرکه ازدواج کند نیمی یا دو سوم دین خود را به چنگ آورده است پس در بقیه پرهیزگار پیشه سازد.)

اما وقوع این امر در زندگی یکی از مهم‌ترین و البته حساس‌ترین مسائل در زندگی پسر و دختر محسوب می‌شود هرچند دراین امر تفکرات قبل از ازدواج و مشورت گرفتن جزیی جدایی ناپذیر این مسئله بوده اما با توجه به حساسیت دخترها در ایران رضایت و اجازه پدر قبل از ازدواج برای دختران امری ضروری و واجب است از این رو دختران قبل از جاری شدن صیغه‌ی عقد باید اجازه‌ی پدر را داشته باشند.اما در مواقعی خاص و براساس قانون این اجازه قابل اسقاط می‌شود.

*لزوم کسب اجازه در عقد،ازدواج دختر بالغ

لزوم کسب اجازه در عقد،دختر بالغ و رشید در فقه شیعه مورد اختلاف بوده و روایاتی نیز درباره هر دو نظر وارد شده است این بحث در کتاب‌های فقهی تحت عنوان "اولیای عقد" مطرح می‌شود.

قانون مدنی نظر فقهایی را که اذن پدر را شرط می‌دانند، اخذ کرده است:

در ماه 1034قانون مدنی آمده است: نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد،موفق به اجازه پدر یا جد پدری اوست و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند،اجازه او ساقط و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده شده است،پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند.

گفتنی است اگر پدر یا جدپدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، قانون برای خروج از بن‌بست و ضایع نشدن حق افراد این اجازه طبق مقرراتی که در بالا ذکر شد،تغییر می‌کند.


ویدیو مرتبط :
‫آیا فرزند بالغ بدون اجازه پدر و مادر می تواند به زیارت برودزیارتش قبول است‬‎