علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



ساخت نخستین تارهای صوتی از سلول های انسان در محیط آزمایشگاه


ایران ام دی/ سال هاست که پزشکان مشغول تحقیق برای تهیه بافت ها و اندام های مصنوعی هستند و در این مسیر گام های بلندی برداشته شده.

حالا یک تیم مشترک ژاپنی - آمریکایی موفق به ساخت تارهای صوتی در آزمایشگاه شده اند. این یک پیشرفت مهم برای درمان بیمارانی است که به دلایل مختلف صدای خودشان را از دست داده اند و به نظر می رسد آنها در آینده ای نه چندان دور می توانند از نتایج این تحقیقات بهره ببرند.

این تارهای صوتی با کمک سلول های انسانی و در محیط آزمایشگاه تولید شده و می توانند به کمک افرادی بیایند که به خاطر بیماری و یا آسیب فیزیکی تارهای صوتی شان را از دست داده اند.

تارهای صوتی (یا طناب صوتی) در واقع شامل دو غشای لعاب‌مانند هستند که به صورت افقی در حنجره کشیده شده‌اند. این پرده ها را به اشتباه تار صوتی می نامند (به علت رایج بودن این عبارت در میان عموم و تلاش برای رساندن مفهوم، ما هم در این مقاله از عبارت تار صوتی استفاده کرده ایم) در حالی که آنها به شکل تار نیستند و دارای مساحت هستند. جنس آنها از نوعی ماهیچه به نام عضله صاف است که روی آن توسط موکوس پوشانده شده است. عبور جریان هوا از روی این پرده ها سبب لرزش آنها و تولید صدا می شود.

برخی بیماری ها مانند سرطان سبب از بین رفتن پرده های صوتی می شوند و در حال حاضر برای این بیماران راه حل های محدودی وجود دارد.

دکتر ولهام سرپرست تیم تحقیقاتی می گوید که صدای انسان یکی از قابلیت های فوق العاده ماست. جریان هوا سبب می شود که تارهای صوتی با سرعت صدها بار در ثانیه به لرزش درآیند و صدای ما را تولید کنند. قابلیت لرزش و ایجاد صدا یکی از توانایی های منحصر به فرد این بخش از بدن به حساب می آید.

هنگامی که این بخش بدن دچار آسیب می شود امکان ترمیم و بازسازی خودبخود وجود ندارد.

تیم ژاپنی - آمریکایی بافت پیوندی و سلول های پوشاننده آنها را از پرده های صوتی ۵ انسان برداشتند و آنها را در آزمایشگاه به شکل پرده های صوتی طبیعی پرورش دادند. این بافت ها از چهار شخص بیمار که باید طناب صوتی شان به دلیل بیماری برداشته می شد به دست آمد و یکی هم از جسد یک فرد اهدا کننده برداشته شد.

پس از دو هفته حنجره تعدادی سگ خارج شد و پرده های صوتی مصنوعی روی آنها قرار گرفت. در مرحله بعد جریان هوا در حنجره ها برقرار شد و مشخصات صدای تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفت و معلوم شد که لرزش تارهای صوتی مصنوعی کاملا مشابه تارهای صوتی طبیعی است.

این آزمایش روی موش ها و با کمک سلول های آنها نیز با موفقیت تکرار شد و سه ماه پیگیری های بعدی حاکی از موفقیت آن بوده است.

البته بافتی که در آزمایشگاه تولید شده نسبت به پرده صوتی انسان دارای ساختار ساده تری است. اما محققان می گویند که این موضوع را پیش بینی می کرده اند و در واقع تارهای صوتی انسان نیز پس از ۱۳ سال به رشد کامل خودشان میرسند.

در این آزمایش آنها از سلول های تارهای صوتی افراد اهدا کننده برای ساخت تارهای صوتی شان استفاده کرده اند. اما برای انجام این کار روی انسان ها چنین گزینه ای در دسترس نیست. چرا که اغلب در افرادی که با مشکل تارهای صوتی مواجه شده اند، به سلول های سالم این ناحیه دسترسی نداریم.

اما این تیم پزشکی امیدوارند که با کمک سلول های بنیادی بتوانند سلول های طناب صوتی انسان را به وجود بیاورند و با کمک آنها تارهای صوتی را بازسازی کنند.

هنوز به تحقیقات بیشتری روی حیوانات نیاز است تا امکان آزمایش عملی این پیشرفت روی انسان ها فراهم شود و احتمالا تا رسیدن به آن مرحله چند سالی فاصله داریم. اما این پیشرفت تازه، پزشکان را به فراهم شدن یک راه حل واقعی برای این بیماران امیدوار کرده است.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
تارهای صوتی ( ویدئواستروبوسکوپی )