سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



درخشش محققان ایرانی در حوزه فناوری‌های نفت و گاز


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در هفته گذشته جشنواره دانایی خلیج‌فارس از سوی پارک علم و فناوری بوشهر در این استان برگزار شد که محققان ایرانی از 24 استان کشور فناوری‌های خود را به این نمایشگاه عرضه کردند.

در پایان جشنواره 5 طرح برتر حوزه نفت و گاز معرفی شد که قرار شد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این طرح‌ها حمایت کند.

* ارائه علم بومی در چهارمین نمایشگاه تجهیزات ساخت داخل

نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل در هفته گذشته با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت و تنی چند از مسئولان بخش علمی کشور در نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد.

در این مراسم از 4 دانشگاه کشور که در سال گذشته بیش‌ترین خرید را از تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل داشته‌اند، تقدیر شد.

دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان و واحد خوراسگان دانشگاه آزاد، تقدیر شدند.

همچنین در این مراسم 3 شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.

* استاد دانشگاه تهران درگذشت

محمود رضا بهبهانی استاد گروه آبیاری پردیس ابوریحان دانشگاه تهران و رئیس سابق این پردیس و رئیس اسبق طرح توسعه دانشگاه تهران درگذشت.

* کلیات سرفصل‌های رشته فلسفه دین تصویب شد

جلسه 117 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

در ابتدای این جلسه با رأی مثبت اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، اعضای جدید کارگروه معماری و شهرسازی انتخاب شدند.

اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی علی اعلایی، محمدرضا بمانیان، شاهین حیدری، سید مهشید حسینی، مهدی زندیه، محمدمهدی عزیزی، ناصر براتی، علی غفاری، سید حسن تقوایی و بهناز امین زاده را به عضویت کارگروه معماری و شهرسازی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی انتخاب کردند.

در ادامه جلسه، سرفصل‌های درسی رشته فلسفه دین در مقطع کارشناسی ارشد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و رئیس کارگروه فلسفه دین و کلام جدید شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گزارشی در این زمینه ارائه داد.

در این گزارش با اشاره به همکاری اساتید مطرح در این رشته در تدوین سرفصل‌های این رشته مواردی مانند چیستی و خاستگاه اثبات دین، براهین اثبات وجود خدا، نبوت و اعجاز، دین و اخلاق، زبان دین، منطق مهم دین، الهیات تطبیقی و دین و سبک زندگی به عنوان اهم موارد بازنگری شده مورد اشاره قرار گرفته‌اند.

در ادامه گزارش با اشاره به همکاری همه نهادهای حوزوی و دانشگاهی در تدوین این برنامه درسی، توجه به همه مکاتبات مطرح در حوزه فلسفه دین از نقاط قوت برنامه درسی ارائه شده برشمرده شده است.

پس از ارائه این گزارش حداد عادل در سخنانی گفت: مهم‌ترین نقطه تعارض اسلام و مسیحیت در دوران جدید، اعتقاد به دین به عنوان یک امر الهی است.

وی افزود: در 4 قرن اخیر پس از رنسانس جریان غالب بر مطالعات دین شناسی در غرب، جریان سکولار و با نگاه غیر الهی به دین است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رشته فلسفه دین یکی از مهم‌ترین رشته‌های درسی است که باید در مسیر اسلامی‌سازی علوم انسانی، مورد توجه جدی قرار گیرد.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: اگر رشته فلسفه دین به صورت جدی مورد توجه قرار نگیرد، می‌تواند آسیب‌های جدی به موضوع علم دینی وارد کند.

پس از سخنان حداد عادل، اعضا به بیان نظرات خود در رابطه با گستردگی بیش از حد مباحث ارائه شده، تبیین ارتباط معنادار و منطقی مباحث ارائه شده، تفکیک بین مفهوم  کلام و فلسفه دین، در نظر گرفتن مبانی اصلی تحول و ارتقاء از جمله بومی‌سازی مباحث ارائه شده و ضعف برخی از منابع درسی پرداختند.

 اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی همچنین به مواردی مانند تفکیک بین مفاهیم علم و دین و علم دینی مطرح شدن موضوع ایمان به عنوان محور اصلی مباحث دین‌شناسی، تفاوت بین فلسفه دین شکل گرفته در حوزه مسیحیت و حوزه اسلام، توجه به ساحت‌های سه‌گانه دین «اخلاق، حقوق و عقاید» در مباحث فلسفه دین و پیوستگی و استحکام مباحث مطرح شده در گزارش کارگروه و ارتباط بین  فلسفه دین و جامعه‌شناسی دین اشاره کردند.

حداد عادل هم در ادامه جلسه در سخنانی گفت: در عنوان رشته «فلسفه دین»، فلسفه با مفهوم متعارف آن تفاوت دارد و به نگاه بیرونی به موضوع دین معطوف است.

وی افزود: فلسفه دین به این مفهوم به نگرش از خارج به دین مربوط است و دین را به عنوان یک سوژه مطالعاتی مورد بررسی قرار ‌می‌دهد.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ادامه داد: رشته فلسفه دین باید به سکولاریسم و عرفی‌گرایی به عنوان یک موضوع مهم توجه کند.

در ادامه جلسه، محمد محمدرضایی رئیس کارگروه فلسفه دین در دفاع از برنامه درسی ارائه شده گفت: روند تدوین برنامه درسی ارائه شده پیروی از سیره حسنه بزرگان دین در طرح شبهات و پاسخ عقلایی به این شبهات است.

وی افزود: دفاع از جنبه عقلایی دین اسلام در مقابل عقلانیت گریزی به عنوان اصلی‌ترین جنبه مسیحیت از اهم دغدغه‌های طراحان این برنامه درسی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: بررسی و پاسخگویی به شبهات مطرح شده به  اعجاز به عنوان یکی از اصلی‌ترین طرق اثبات نبوت در سرفصل‌های ارائه شده از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

محمدرضایی گفت: البته در این سرفصل‌ها، برخی از نظریات فیلسوفان دین غربی که مفید هستند، مورد استفاده قرار گرفته است.

در پایان جلسه کلیات سرفصل‌های ارائه شده رشته فلسفه دین در مقطع کارشناسی از تصویب شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گذشت.‌

* علی مهتدی مشاور رئیس سازمان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی شد

طی حکمی از رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور علی مهتدی به عنوان مشاور رئیس سازمان و مسئول شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور منصوب شد.

* تعاریف طرح ارائه پیوست فناوری در قراردادهای خارجی تصویب شد

منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه هفتاد و نهمین جلسه این ستاد گفت: شرکت های دانش بنیان در کشور که دارای قانون مصوب و حمایت از سوی معاونت فناوری و علمی رئیس جمهور، وزارت علوم و تحقیقات و وزارت بهداشت هستند امسال به رشد و توسعه خوبی دست یافته‌اند.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: بر همین اساس 5 هزار و 372 درخواست تأسیس شرکت دانش بنیان وجود داشت که از این تعداد حدود 2 هزار و 300 شرکت مجوز اخذ کرده‌اند. با توجه به این مساله که مراحل تشکیل شرکت های دانش بنیان شرایط ویژه‌ای را می‌طلبد، برای همین با تمام مجوزها موافقت نشد، و تنها حدود 500 شرکت در مرحله ارزیابی قرار گرفتند.

وی افزود: در این صندوق هزار تا هزار و 500 میلیارد تومان اندوخته وجود دارد که 560 میلیارد تومان مصوبه در کمیته اعتباری صندوق وجود دارد.

کبگانیان در مورد آمار ارائه شده از شرکت دانش بنیان موفق اظهار داشت: در جلسه ستاد نقشه به صورت نمونه از یک شرکت موفق آماری ارائه شد که تنها 4 یا 5 سال پیش تأسیس شده است، درآمد سالانه این شرکت معادل هزار و 800 میلیارد تومان است.

دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به پیوست فناوری در قراردادهای خارجی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری گفت: بخش دیگر مباحث جلسه در ارتباط با پیوست فناوری بود که با توجه به صحبت های مقام معظم رهبری قرار شد قراردادهای کلان که با خارج منعقد می شوند حتما برای انتقال فناوری پیوست فناوری داشته باشند، که خوشبختانه کلیات این موضوع در جلسه قبل تصویب شد و امروز وارد متن شدیم؛ مقدمه و تعاریف به تصویب رسید و بندهای بعدی به جلسات بعدی موکول شد.

انتهای پیام/
 

 


ویدیو مرتبط :
فناوری تولید گریس شیرهای سر چاهی نفت و گاز