سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



عامل انسانی ، علت 95 درصد آتش سوزی در جنگل و مراتع


خداكرم جلالی روز دوشنبه در نشست ملی و نخستین كارگاه آموزشی بین المللی مدیریت پیشگیری و اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی در شهرستان عباس آباد مازندران افزود : علت پنج درصد از بقیه آتش سوزی ها هم عوامل طبیعی است.
وی گفت : 10 تا 15 درصد از آتش سوزی ها هم عمدی است كه بیشتر به خاطر اختلافات قومی یا سودجویی برای تصرف اراضی رخ می دهد.
او بی احتیاطی در سوزاندن پسمانده زراعت و بی توجهی گردشگران و شكارچیان در خاموش كردن آتشی را كه برای رفع نیازشان روشن می كنند ، از دلایل غیرعمدی آتش سوزی در جنگل ها و مراتع برشمرد .
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری كشور با بیان اینكه آتش سوزی در 14 سال گذشته 323 میلیارد تومان به جنگل ها و مراتع كشور خسارت وارد كرد ، گفت : درسال 94 شاهد كاهش 46 درصدی آتش سوزی در جنگل های طبیعی بودیم ولی در مقابل آتش سوزی در مراتع كشور 65 درصد رشد داشت .
وی افزود : باید با استفاده از تجارب بین المللی در قالب برگزاری كارگاه برای كاهش آتش سوزی در عرصه های طبیعی بهره ببریم.
جلالی آمار آتش سوزی در جنگل ها و مراتع كشور در سال گذشته را 20 هزار و 78 مورد اعلام كرد و اظهار داشت : در سال 93 نیز آمار آتش سوزی 20 هزار و 48 فقره بود.
وی افزود : سطح آتش سوزی در سال 94 نسبت به سال 93 از 19 هزارو 681 هكتار به 18 هزار و 480 هكتار كاهش یافت .
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری كشور گفت : 78 درصد آتش سوزی های صورت گرفته در عرصه های طبیعی كشور سطحی ، 16 درصد تنه ای و 6 درصد تاجی بود.
وی محل وقوع 40 درصد از آتش سوزی ها را جنگل های طبیعی اعلام كرد و افزود : پنج درصد آتش سوزی ها هم در جنگل های دست كاشت و 55 درصد در مراتع بوده است.
جلالی بیشترین میزان آتش سوزی را با 70 درصد مربوط به منطقه زاگرس دانست و گفت كه سه درصد آتش سوزی ها مربوط به جنگل های شمال و بقیه نیز مربوط به عرصه های جنگلی و منابع طبیعی سایر نقاط كشور بوده است.
وی استفاده از سوخت هیزمی، حضور دام در جنگل، اجرای طرح های عمرانی و توسعه معادن، آتش سوزی، آفات و بیماری ها، تخلیه زباله به صورت قاچاق ، توسعه شهرها و روستاها و تصرف و ساخت سازهای غیر قانونی را از عوامل مهم تهدید كننده منابع طبیعی كشور معرفی كرد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور همچنین بر ضرورت به كارگیری روش های مناسب و كارآمد با استفاده از تجارب بین المللی برای خاموش كردن آتش در عرصه های طبیعی تاكید كرد و از اضافه شدن 200 دستگاه خودرو اطفای حریق به ناوگان حفاظت كشور خبر داد.
جلالی گفت كه از سال گذشته دفتر مدیریت بحران در جهاد كشاورزی شكل گرفت تا با تجهیز ناوگان اطفای حریق زمینی و هوایی و تامین نیروی آموزش دیده ، كمبود ها را در این زمینه بر طرف كند تا خسارت ها به حداقل برسد.
وی از تغییر اقلیم و گرم شدن كره زمین ، كمبود آب شیرین و پدیده بیابان زایی به عنوان سه چالش مهم جهانی یاد كرد و اظهار داشت : مهم ترین راهكار برای مقابله با این چالش ها ، حفاظت از جنگل ها و مراتع است .
او افزود : با توجه به بازدهی خوبی كه از مشاركت مردمی با واگذاری پنج میلیون هكتار از عرصه های منابع طبیعی در سال 94 به دست آمد ، امسال نیز 10 میلیون هكتار از این اراضی برای حفاظت بهتر با مشاركت مردمی به جوامع محلی سپرده خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران دارای 14.3 میلیون هكتار جنگل و 84.8 میلیون هكتار مراتع است.
نشست ملی و نخستین كارگاه آموزشی بین المللی مدیریت پیشگیری و اطفای حریق از امروز در عرصه های منابع طبیعی در مركز آموزشی منابع طبیعی كلارآباد عباس آباد آغاز به كار كرد و تا 23 اردیبهشت با حضور مسئولان كشوری و رئیس مركز پایش جهانی حریق، نماینده فائو در ایران و كارشناسانی از مقدونیه، آلمان و مغولستان ادامه می یابد.
1295/ 1602/1899/1654

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
آتش سوزی جنگل ها و مراتع گچساران | ویدیو