سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



گزارش جنجالی روزنامه «سان» انتقاد مسلمانان و رسانه‌های انگلیس را برانگیخت


گزارش جنجالی روزنامه «سان» انتقاد مسلمانان و رسانه‌های انگلیس را برانگیخت

ایرنا/ گزارش جنجالی روزنامه زرد «سان» در روز دوشنبه که در آن مدعی شده بود «از هر پنج مسلمان یک نفرشان با جهادی ها ابراز همدردی می کند» انتقاد شدید مسلمانان و برخی از رسانه های انگلیسی را در پی داشت.

به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه ایندیپندنت روز دوشنبه در یادداشتی با عنوان «نه، از هر پنج مسلمان یک نفرشان هم از داعشی ها حمایت نمی کنند»، تصریح کرد که مطلب روزنامه 'سان' با غرض ورزی تنظیم شده است.
این روزنامه انگلیسی نوشت: این ادعا بر اساس یک نظر سنجی و در پاسخ به این سووال که «حس شما نسبت به مسلمانان جوانی که برای پیوستن به جنگ سوریه از انگلیس خارج می شوند چیست؟» تنظیم شده است که در آن شرکت کنندگان می بایست از میان پاسخ های «خیلی ابراز همدردی می کنم»، « ابراز همدردی نمی کنم »، «تا حدودی ابراز همدردی می کنم» و «نمی دانم» یکی را انتخاب می کردند.
به نوشته ایندیپندنت، مشکل اصلی این سووال این است که معلوم نیست آنهایی که انگلیس را برای پیوستن به جنگ در سوریه، ترک می کنند آیا طرف داعش خواهند بود یا نه.
ایندیپندنت با دو پهلو خواندن سووال طرح شده نوشت: ابراز همدردی کردن معانی گسترده ای دارد که لزوما حمایت از گروه داعش را تائید نمی کند. همچنین ابراز همدردی کردن می تواند به این معنی باشد که پاسخ دهنده به رغم مخالفت با اقدامی اما دلیل انجامش را از سوی کننده کار درک می کند.
این روزنامه انگلیسی همچنین با بیان اینکه «در نظر سنجی های صورت گرفته معمولا گزینه ها روشن مطرح می شود» خاطر نشان ساخت: شرکت کنندگان در شرایطی که سووال و گزینه مبهمی را پیش دارند سعی می کنند که پاسخ معتدل تر را که همان «تاحدودی» است انتخاب می کنند.
ایندیپندنت همچنین متذکر شد: این درحالی است که شمار زیادی از انگلیسی ها به گروه های کرد در منطقه برای جنگ علیه داعش پیوستند و رسانه های گروهی نیز این افراد را قهرمان خطاب کرده اند.
این روزنامه انگلیسی افزود: شایان ذکر است که بر اساس یک نظر سنجی صورت گرفته از سوی شبکه «اسکای نیوز» که در آن از مردم انگلیس (اعم از مسلمان و غیر مسلمان) سووال مشابهی طرح شد، 14درصد از مردم با جوانان مسلمانی که برای پیوستن به گروه های افراطی به سوریه رفته اند، ابراز همدردی کردند.
ایندیپندنت با اشاره به افزایش اسلام هراسی در انگلیس به دنبال حملات تروریستی هفته گذشته در پاریس ،عنوان کرد: تنها در هفته گذشته جرائم تنفر علیه مسلمانان 300درصد افزایش داشته است. لذا این یادداشت سبب می شود که آنهایی که مرتکب جرائم تنفر علیه مسلمانان می شوند تصور کنند که مسلمانان با حملات پاریس ابراز همدردی می کنند.
روزنامه گاردین نیز در مقاله ای با زیرسووال بردن نظرسنجی روزنامه سان، نوشت: نتایج نظرسنجی یاد شده براساس تماس های تلفنی بدست آمده است و مشخص نیست که معیار گزینش افرادی که مورد سووال قرار گرفته اند چه بوده است.
این روزنامه افزود: نتایج بدست آمده در این نظرسنجی نمی تواند بیانگر نظرات کل جامعه مسلمان انگلیس باشد.
در همین حال دکتر شجاع شفیع، دبیر کل شورای مسلمانان بریتانیا نیز روز دوشنبه در پیامی تصریح کرد: بسیاری از مسلمانان این نظرسنجی را باور نخواهند کرد. اکثر مسلمانان انگلیس که در حدود 3 میلیون تن هستند، از تروریسم تنفر دارند.
وی همچنین با بیان اینکه تروریسم برای بسیاری از خانواده های مسلمان یک مشکل به حساب می آید، افزود: لذا مقالاتی همچون آنچه امروز در روزنامه سان منتشر شد اصلا به بهبود شرایط کمک نمی کند.
این فعال مسلمان افزود: هدف اصلی داعش ایجاد تفرقه و گسترش ترس در جامعه است و ما نباید وارد بازی آنها شویم.
روزنامه زرد 'سان' که گرایش های محافظه کارانه دارد، روز دوشنبه با انتشار گزارش یاد شده و هدف قرار دادن مسلمانان به عنوان مظنونین اصلی حملات تروریستی داعش بار دیگر بر طبل اسلام هراسی کوبید.
این گزارش با اشاره به جمعیت سه میلیونی مسلمانان انگلیس اینچنین نوشت: یافته های این نظر سنجی حاکی از دیدگاه صریح اکثریت مسلمانان انگلیسی است که از دین اسلام پیروی می کنند.


ویدیو مرتبط :
انتقاد صداوسیما از روزنامه های اصلاح طلب