سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مجلس نقش شهرداری‌ها را در قانون مدیریت بحران افزایش دهد/ شهرداری تهران برای مدیریت بحران به بودجه ملی نیاز دارد


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، اعضای کمیسیون ضمن بازدید از بخش‌های مختلف سازمان و آشنایی با  نحوه رصد مخاطرات شهر تهران در مرکز پایش و عملکرد سامانه‌های به کار رفته در مرکز فرماندهی در مراحل مختلف مدیریت بحران به بررسی سطح بندی حوادث در پایتخت و نحوه استفاده از بودجه های ملی برای مدیریت بحران در شهر تهران پرداختند.

امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با مثبت ارزیابی کردن برگزاری این نشست، گفت: شهرداری اقدامات خوبی برای مدیریت بحران انجام داده که جای تشکر بسیار دارد و این بازدید بسیار خوب به ما آرامش داد.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، افزود: آنچه که بیش از پیش ما را نگران می‌کرد نبود برنامه‌ریزی درست در این حوزه بود که البته امروز متوجه شدیم اقداماتی صورت گرفته اما به طور حتم نیاز به فعالیت‌ها و برنامه‌ ریزی‌های بیشتری دارد.

وی یادآور شد: لایحه مدیریت حوادث غیر مترقبه کشور در حال حاضر در کمیسیون مشترک در حال بررسی است، پیگیری خواهد شد و تلاش می‌کنیم نگرانی‌های موجود در این زمینه را بر طرف کنیم.

وی با اشاره به پیشگامی شهرداری تهران در مدیریت بحران، افزود: جای تشکر ویژه از شهرداری تهران و اقداماتی که سازمان مدیریت بحران شهر تهران بدون دریافت بودجه از دولت انجام داده اند، وجود دارد.

وی گفت: اینکه چه دستگاهی باید این حوادث را کنترل کند تا بتوان از خسارت‌های زیاد آن جلوگیری کرد نیاز به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های بیشتری دارد لذا باید سرمایه گذاری‌های بیشتری انجام شود که برای رسیدن به این هدف عزم جدی نیاز است همچنین باید از بودجه ملی برای بهبود و ساماندهی اوضاع استفاده شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در نشست مشترک با نمایندگان مجلس با اشاره به اهمیت تدوین و تصویب قانونی جامع در این حوزه برای تقویت جایگاه مدیریت بحران گفت: هدف غایی از قانون مدیریت بحران، حفظ جان و مال در برابر حوادث و سوانحی است که زندگی مردم را دچار اخلال می‌کند.

وی افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته، کشور ما با توجه به مخاطرات موجود همچون زلزله و  سیل و رانش زمین جزو کشورهای سانحه خیز دنیاست. همچنین اگر سطح خطرپذیری تنها با استفاده از مخاطره زلزله مورد بررسی قرار گیرد ششمین کشور دنیا از نظر خطرپذیری هستیم.

 وی گفت: با مطالعه و بررسی کشورهایی که از نظر خطرپذیری در رده پایین تری قرار دارند متوجه می‌شویم که آمادگی آن‌ها برای پیشگیری، مقابله و بازتوانی بیشتر است.

صادقی یادآور شد: بررسی‌های صورت گرفته در این کشورها نشان می‌دهد که هماهنگی‌ها در قالب یک سند تحت عنوان قوانین جاری مدیریت بحران فراروی مسئولان قرار دارد، یکی از این پارامترها داشتن قوانین موضوعه خوب است، قوانینی که همه جوانب مدیریت بحران، یعنی اقدامات قبل حادثه برای کاهش خطرپذیری و اقدامات بعد از آن برای افزایش توان مقابله پیش بینی شده باشد.

جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: این قوانین منعطف هستند و مسئولان  را موظف کرده تا بعد از وقوع هر حادثه، با توجه به درس آموزی های جدید، این قوانین را به روز کنند.

وی در ادامه با اشاره به سابقه اجرای قانون مدیریت بحران در کشور شامل مرحله آزمایشی آن، تغییرات اعمال شده و در نهایت لایحه جدید مدیریت بحران گفت: مجلس در مقابل تصمیم بزرگی قرار دارد تا قانونی را تصویب کند که بر اساس آن کشور درک کاملی از مخاطره داشته باشد و با اجرای آن مخاطرات کم شود.

وی لایحه 14 ماده‌ای پیشنهادی را پاسخگوی حادثه خیزی کشور ندانست و گفت: براساس برآوردها، در دقایق اولیه وقوع زلزله خسارات فراوانی به وجود می آید که برای مقابله درست با این خسارات نیازمند هماهنگی و نیز قوانین مناسب تری هستیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: زلزله تهران بعد ملی و فاجعه بین المللی دارد و باید از بودجه ملی برخوردار باشد، شهرداری تاکنون میلیاردها تومان برای مدیریت بحران هزینه زیر ساخت ها را فراهم کرده است.

وی گفت: در کشورهای موفق دنیا برای حادثه سطوح مختلفی تعریف می‌شود و بر این اساس در سطح اول مردم قرار دارند که باید ضمن فراگیری آموزش‌های لازم  تجهیزات مناسب نیز در دسترس آن‌ها قرار گیرد تا در زمان طلایی پس از وقوع حادثه از خود محافظت کنند.

صادقی افزود: در کشور ما به جز شهرداری تهران در هیچ بخش دیگری به این سطح بندی توجه نشده است. با استفاده از این الگوی جهانی ضمن راه اندازی گروه‌های داوطلب واکنش اضطراری محلات تجهیزات مورد نیاز این گروه‌ها را هم در محلات ذخیره کرده‌ایم.

وی با ذکر این نکته یکی از مشکلات لایحه مدیریت بحران بی توجهی به سطح بندی حادثه است، گفت: بر اساس تجربه کشورهای موفق دنیا در زمینه مدیریت بحران مسئولیت مدیریت بحران باید در اختیار دولت‌های محلی و شهرداری‌ها قرار گیرد و در سطوح بالاتر حوادث نقش دولت پیش بینی شده است.

وی در ادامه به تشریح فعالیت ستاد مدیریت بحران شهر تهران، فعالیت کارگروه‌های تخصصی این ستاد و نحوه هماهنگی‌های صورت گرفته برای مقابله با حوادث احتمالی پرداخت و با اشاره به توان شهرداری‌ها برای حضور موفق در مدیریت بحران گفت: این روند رو به رشدی که شهرداری تهران  انجام داده با توجه به سطح مداخله در حوادث باید ادامه پیدا کند و از مجلس  می‌خواهیم در زمان بررسی لایحه مدیریت حوادث غیر مترقبه، سازمان مدیریت بحران را همچنان زیر نظر شهرداری در قالب سطح بندی حادثه لحاظ کند.

در ادامه محمد جواد کولیوند نایب رئیس کمیسیون شوراها با یادآوری بررسی لایحه مدیریت حوادث غیر مترقبه در کمیسیون مشترک عمران، شوراها و برنامه و بودجه، گفت: در این لایحه تلاش کردیم تا شهرداری نیز بتواند در این زمینه از بودجه ملی استفاده کند و سطح بندی حوادث را نیز پیش بینی کرده‌ایم.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، گفت: اکنون بیش از 85 درصد این لایحه در کمیسیون مشترک به اتمام رسیده و به نظر می‌رسد تا 10 روز آینده در کمیسیون تصویب و سپس در دستور کار مجلس قرار گیرد در این مدت اگر مسئولان سازمان مدیریت پیشنهادی برای بهتر شدن این لایحه دارند آن را به کمیسیون شوراها ارجاع دهند.

در ادامه جلسه عباس استاد تقی زاده  قائم مقام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز ضمن بررسی برنامه‌ها، طرح‌ها و فعالیت‌های سازمان در حوزه‌های پیشگیری، آموزش و آمادگی، به ارائه توضیحاتی در خصوص نقش شهرداری در این حوزه پرداخت و پیشنهادات سازمان را در قالب سه بخش تقسیم بندی کرد و با اشاره به توان شهرداری‌های کلان شهرها گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل مدیریت بحران در تهران باید مسئولیت مدیریت بحران تهران همچنان بر عهده شهرداری باشد، همچنین شهرداری ها باید برای کاهش اثرات بحران از بودجه‌های ملی برخوردار شوند.

در ابتدای این جلسه اعضای کمیسیون شوراها از بخش‌های مختلف سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری بازدید کردند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/LDRQKY


ویدیو مرتبط :
مدیریت بحران: نقدی بر شیوه های تحلیل و تدبیر بحران در ایران مدیریت علوی