سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دهها وکیل مصری در زندان بسر می برند


خبرگزاری رویترز از قاهره گزارش داد که تعداد افراد بازداشتی ' به احتمال 10 برابر بیشتر از' وکلایی است که در زمان حسنی مبارک زندانی بودند.'
براساس گزارش وکلای مصر و مدافعان حقوق بشر حدود 200 وکیل مصری به سبب دفاع از مخالفان رژیم در زندان بسر می برند.
به گفته این مقام قضایی وکلای 'براساس قانون و اتهامات وارده از سوی دادستان ها ' به زندان افکنده شده اند.
اما وکلا و فعالان حقوق بشر اظهار می کنند که 'السیسی' (رییس جمهوری مصر) و دولت به منظور ارعاب وکلا برای رد پرونده های سیاسی آنها را بازداشت می کند. به گفته فعالان مصری، نظام قضایی مصر باید از سیاست مستقل باشد اما مستقیما از سوی دولت هدایت می شود.
'منتصر الزیات از وکلای با سابقه مصر که در راس گروه مبارزه برای آزادی وکلای بازداشتی است می گوید: مقامات به این حرفه قانونی حمله می کنند تا مخالفان آنها کسی را برای دفاع نداشته باشند
وی که سابقا جهادگر بوده دهه هاست که برای دفاع از اسلام گرایان از جمله کسانی که در محاکمات نمایشی شورش های دهه 1990 شرکت داشتند، می جنگد.
به گفته وی هم اکنون اوضاع بدتر از آن چیزی است که وی قبلا دیده است. وی گفت: من هیچگاه این قدر نترسیده بودم.
وکلای مصری در خرداد ماه پس از اهانت به یکی از همکاران خود از سوی پلیس دست به اعتصاب عمومی زدند. وکیل مورد نظر درتلاش بود تا پرونده موکلان خود را پیش بیندازد که یک پلیس پس از بحث و گفت و گو در این رابطه بسوی وی کفش پرتاب می کند که در جهان عرب توهین بزرگی محسوب می شود.
السیسی در این رابطه از مردم عذرخواهی کرد و به پلیس یادآور شد که آگاه باشند که 'آنها با انسان ها سروکار دارند.'.
دولت مبارزه نظام مند با وکلا را رد می کند. 'ایمان هیلمی' سخنگوی وزارت دادگستری گفت: که بحرانی یا مشکلی بین پلیس و وکلا نیست. همه طرفها براساس قانون کار می کنند.
السیسی که پیش از نیل به کرسی ریاست جمهوری در سال 2014 یک نظامی ارشد بوده بارها گفته است که باید برای مقابله با شورش اسلام گراها که دو سال مبارزه خونین بمب گذاری و حملات را پیش گرفته اندسختگیری کرد.
پس از سقوط 'محمد مرسی' که خود یک وابسته به اخوان المسلمین بود و در سال 2012 در انتخابات آزاد مصر به پیروزی رسید پلیس صدها تن از هواداران این گروه را به قتل رساند و هزاران تن را بازداشت کرد. فعالان حقوق بشر معتقدند که نزدیک به 40 هزار زندانی سیاسی در مصر در بازداشت قراردارند.
السیسی معتقد است که اخوان المسلمین همان افکاری را تبیلغ می کند که تروریست های داعش که در برخی از نقاط عراق و سوریه حاکم هستند دارا هستند. تروریست های داعش اکنون به صحرای سینا و لیبی راه پیدا کرده اند. در صحرای سینا گروههای جداگانه ای نیز با نیروهای امنیتی مصر مبارزه می کنند.
ابوعیش یکی از این وکلا است که هدف نیروهای امنیتی است و دادستانها معتقدند که وی مردم را به شورش تحریک کرده اما او این اتهامات را انکار می کند و می گوید که بیگناه است و از زمان بازداشت خود در ماه مارس (فروردین) تفهیم اتهام نشده و قضات هر چند مدت حکم بازداشت 45 روزه او را تمدید می کنند.
وی در دادگاهی که در مرداد ماه تشکیل شد به قاضی گفت که از زمان بازداشت خود که ماهها از آن می گذرد هنوز رسما به جرمی متهم نشده است که قاضی دوباره حکم بازداشت او را تمدید کرد. وی خطاب به خبرنگاران گفت: چگونه می توانند با وکلا اینگونه رفتار کنند؟
وی در وقت استراحت دادگاه گفت: ماموران سلول مرا زیرورو می کنند تا روحیه مرا از بین ببرند و در این کارها موفق هم شده اند. بسیاری از وکلایی که می شناسد قصد دارد این حرفه را ترک کنند وی افزود: اگر آزاد شوم تنها پرونده های کیفری را قبول خواهم کرد. به گفته وی قبول پرونده سیاسیون بسیار مخاطره آمیز است.
نکته جالب این است که وکیل ابو عیش شخصی است به نام عمر داوود که بیش از یک سال را در زندان بود و متهم است که به یک 'گروه تروریستی' - اشاره به اخوان المسلمین - وابسته بوده است. وکیل آن موقع وی کسی جز 'ابو عیش' نبود.
سازمان عفو بین الملل مصر نیز همان حرفی را می زند که وکلای مصری می زنند مبنی براینکه دولت مصر وکلا را با اتهامات ساخته و پرداخته خود بازداشت و متهم می کند تا آنها از پرونده های مهم دست بردارند.
این اظهارات 'محمد المصیری' مامور عفو بین الملل مصر است.
کمیسیون بین المللی قضات، که متشکل از قضات جهان و مدافع حقوق بشر است اعلام کرده که بیش از 200 تن از وکلای مصری دربازداشت و تحت پیگرد بسر می برند
این کمیسیون هم موفق شده چند مورد بازداشت خودسرانه را گزارش کند اما می گوید هدف 'بستن دهان وکلا' و - آخرین خط دفاع از قربانیان نقض جدی حقوق بشر- حاکی از یک تحول بسیار نگران کننده است.
'کریم حمدی' وکیلی است که دو روز پس از بازداشتش به اتهام ظاهرا شرکت در تظاهرات ضد دولتی در کلانتری جان سپرد.
گزارش های تحقیقاتی حاکیست که در بدن وی کبودی هایی دیده می شد و دنده هایش داغان شده بود و در جمجمه وی شکستگی دیده می شد.
مسئول دفتر عفو بین الملل در قاهر می گوید که به نظر می آید که نیروهای امنیتی ترسی از مسئولیت کیفری ندارند' و با یک حس مصونیت دست به عمل می زنند. به گفته وی تحقیقات دادستانی چیزی جز حمایت از نیروهای امنیتی نیست و بزدلانه است..'
محمد حسن وکیلی است که فراری است و می گوید که پلیس از ما می ترسد چون ما نقایص را رو می کنیم و نشان می دهیم که نظام قضایی ناعادلانه است . وی گفت چون نمی توانم بیگناهی خود را ثابت کنم مجبورم مخفی شوم. زیرا قوه قضاییه براساس عدالت کار نمی کند.
یکی دیگر از وکلا که از همکاران وکیل خود دفاع و برای آنها کمک مالی جمع می کند گفت: امروز من آزاد هستم اما شاید فردا در زندان باشم.
خاورم**1533** 1566

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
دهها کشته و زخمی بر اثر حمله خمپاره ای شورشیان به زندان