سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مردم بیشتر کدام بخش از روزنامه‌ها را می‌خوانند؟


به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، 2254 نفر از بازدیدکنندگان و 390 غرفه‌دار، نمونه‌های آماری این نظرسنجی از بازدیدکنندگان بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات را تشکیل می‌دهند که در ادامه به تفکیک به برخی از مهم‌ترین یافته‌های آن که توسط دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها انجام شده، اشاره می‌شود.

سیمای جمعیتی بازدیدکنندگان نشان می‌دهد نزدیک به 2 سوم از 2254 بازدیدکننده پاسخگو را افراد زیر 40 سال و تقریبا 70 درصد آنها را افراد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر تشکیل می‌دهد. همچنین بیش از نیمی از این نمونه آماری، دارای مدرک علوم انسانی و ارتباطات اجتماعی و یک چهارم آنها دارای مدرک مهندسی هستند.

نحوه اطلاع از برگزاری نمایشگاه بیست و یکم را بیش از 38 درصد پاسخ‌دهندگان با 837 مورد فراوانی، از طریق شبکه‌های تلویزیونی و 30 درصد نیز با 682 مورد از طریق مطبوعات و نشریات اعلام کرده‌اند. اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، 30 درصد با 443 مورد، تبلیغات محیطی و شهری با 384 مورد و 5/17 درصد و همچنین شبکه‌های رادیویی و سیستم اداری به ترتیب با 5/6 و 2 درصد از دیگر راه‌هایی است که پاسخ‌دهندگان از طریق آنها در جریان برگزاری نمایشگاه بیست و یکم قرار گرفته‌اند.

یکی از مقولاتی که در این نظرسنجی سنجیده شد میزان مطالعه بازدیدکنندگان از هریک از صفحات روزنامه‌ها بود که بنابر نتایج، 80 درصد آنها میزان متفاوتی از خیلی کم تا خیلی زیاد را به مطالعه بخش‌های اجتماعی رسانه‌ها اختصاص می‌دهند و پس از آن بخش‌های فرهنگی و سیاسی به ترتیب با میانگین 79 و 74 درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند که نشان از پیگیری این حوزه‌ها از سوی خوانندگان دارد و می‌توان گفت 4 پنجم طیف افراد جامعه به تحولات و تازه‌های این حوزه‌ها حساس هستند.

بخش‌های هنری-ادبی با میانگین 67، علمی-تخصصی با 5/66، ورزشی با 61، مذهبی با 5/56 و حوادث با 51 درصد نیز در اولویت‌های بعدی مطالعه بازدیدکنندگان قرار دارد.

28 درصد از رسانه‌ها با فراوانی 100 مورد برای اولین‌بار در این رویداد فرهنگی حضور داشته‌اند که می‌تواند نشان از حضور رسانه‌هایی باشد که مجوز آنها به تازگی صادر شده است یا در صورتی که دارای مجوز بوده‌اند تلاش کرده‌اند دربازه زمانی 2 فرصت شش ماهه انتشار، به تازگی منتشر شوند. اما رتبه دوم با 74 مورد و 7/20 درصد از کل شرکت کننده‌ها در اختیار رسانه‌هایی است که بیش از 10 بار در نمایشگاه مطبوعات حضور داشته‌اند.

اهداف شرکت کنندگان در این نمایشگاه یکی دیگر از مواردی بود که در این نظرسنجی مورد بررسی قرار گرفت. رسانه‌هایی که با هدف اصلی اطلاع رسانی و تبلیغ در نمایشگاه حضور یافته‌اند با 318 مورد فراوانی بیشترین پراکندگی را به خود اختصاص داده اند که این میزان در مقایسه با نمایشگاه بیستم از رشد 18 درصدی حکایت دارد که نشان از حرکت رسانه‌های کشور به سوی بنگاه‌داری رسانه‌ای و بهره‌برداری اقتصادی با توجه به کارکرد فرهنگی رسانه‌ها از مشارکت در نمایشگاه دارد.

انگیزه‌های فرهنگی با 180، ضرورت‌های سازمانی با 74، منافع اقتصادی 41 و دلایل سیاسی با 6 مورد به ترتیب رده‌های بعدی را به خود اختصاص دادند. ضرورت‌های سازمانی حضور رسانه‌ای در نمایشگاه نیز از اهمیت توجه سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان ویژه و نمایش توانمندی‌های ارتباطی بر اساس مشتری مداری خبر می‌دهند.

طبق نتایج این نظرسنجی، میزان مصرف رسانه‌های نوین نظیر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موبایل محور در میان بازدیدکنندگان بسیار زیاد است به طوری که 30 درصد بازدیدکنندگان روزانه بیش از 2 ساعت از این رسانه‌ها استفاده می‌کنند و 35 درصد آنها روزانه کمتر از 30 دقیقه روزنامه یا مجله مطالعه می‌کنند. همچنین حدود 80 درصد جمعیت پرسش شونده، کمتر از یک‌ساعت به مطالعه مطبوعات می‌پردازند.

همچنین70 درصد بازدیدکنندگان روزنامه یا مجله مورد علاقه خود را از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه و 23 درصد آنها از نسخه اینترنتی روزنامه یا مجله استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است که این پژوهش در حالی انجام شد که تعدادی از رسانه‌ها در اعتراض به عملکرد تبعیض آمیز معاون مطبوعاتی در این دوره از نمایشگاه حضور نداشتند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/Q50QEJ


ویدیو مرتبط :
روزنامه خراسان هم تراز روزنامه های ملی است‎