سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



چهارمین نشست فعالان اقتصادی کشورهای ترک‌ زبان در «بیشکک» برگزار شد


به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، صبح امروز در پایتخت قرقیزستان دور چهارم جلسات نمایندگان کشورهای ترک‌زبان ( آذربایجان، قزاقستان، ترکیه و قرقیزستان) با حضور مقامات اتاق‌های بازرگانی و بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله بخش انرژی، استخراج معادن، صنعت گردشگری، کشاورزی و تولید محصولات غذایی برگزار شد.

همچنین قرار است مقامات کشورهای مذکور با رؤسای وزارتخانه‌های قرقیزستان ملاقات کرده و مسائل مربوط به توسعه همکاری‌ در زمینه‌های مختلف و همچنین ارتقاء شناخت و علاقمندی نمایندگان بخش اقتصادی کشورهای ترک‌زبان را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

در این گردهمایی محصولات و خدمات بیش از 20 شرکت از قزاقستان، آذربایجان و ترکیه بیش از 50 شرکت قرقیزستانی به نمایش درآمد و رایزنی‌هایی در جهت تقویت روابط بلندمدت کشورهای ترک‌زبان صورت گرفت.

در حاشیه این جلسه عنوان شد دیداری میان شورای بازرگانان ترک‌زبان با موضوع توسعه مناسبات اقتصادی، فرهنگی قرقیزستان و ترکیه نیز برگزار شد.

در ابتدای این جلسه «شومکاربیک عادل‌بیک ولو» رئیس آژانس توسعه سرمایه‌گذاری قرقیزستان اظهار داشت: در شرایط جهانی‌سازی و همگرایی بین کشورها، قرقیزستان به طور فعالی در فرآیندهای همگرایی منطقه‌ای بین کشورها مشارکت داشته که انتخاب سمت‌وسوی ادامه توسعه همکاری‌ها نیز در این راه بسیار مهم است.

وی با اشاره به پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در کشور، تصریح کرد: در قرقیزستان ظرفیت تولید برق بسیار بالا است به طوریکه در حال حاضر تنها 10 درصد از آن استفاده می‌گردد ضمن آنکه برنامه «کاسا- 1000» جهت صادرات برق از قرقیزستان و تاجیکستان به افغانستان و پاکستان در دست اجرا می‌باشد.

این مقام دولتی قرقیز افزود: بنابراین مسئله ساخت نیروگاه‌های برق- آبی کوچک بر روی رودخانه‌های قرقیزستان مورد توجه می‌باشند به طوریکه بتازگی جمهوری چک نیز آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخشی از نیروگاه‌های برق- آبی کوچک اعلام کرده است.

رئیس آژانس توسعه سرمایه‌گذاری قرقیزستان گفت: در کشور محصولات کشاورزی باکیفیتی تولید می‌شود که تنها 10 درصد آن در داخل کشورمان مورد استفاده است و بقیه به کشورهای مختلف به صورت خام صادر می‌شود که نشانگر کیفیت بالای آنهاست.

عادل‌بیک ولو عنوان کرد: دولت قرقیزستان تمام شرایط را برای سرمایه‌گذاران خارجی بدون هیچگونه مانعی فراهم کرده است به عنوان مثال، دولت ترکیه بتازگی کارخانه تولید پارچه را در قرقیزستان احداث نموده و این کشور به طور آزادانه به فعالیت خود می‌پردازد.

شرکت‌کنندگان این جلسه همچنین ابراز امیدواری کردند که بزودی ازبکستان و ترکمنستان نیز به عضویت شورای کشورهای ترک‌زبان بپیوندند.

این در حالی است که شورای همکاری کشورهای ترک‌زبان در سال 2009 توسط آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکیه با هدف سهیم‌شدن در فرآیند تقویت صلح و ثبات در اوراسیا تأسیس شد و دفتر اصلی این سازمان در شهر «استامبول» ترکیه قرار دارد.

اولین جلسه بازرگانی کشورهای ترک‌زبان در ماه اکتبر سال 2011 در شهر «آلماتی» قزاقستان در حاشیه نشست شورای همکاری کشورهای ترک‌زبان برگزار شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و کشورهای آسیایی و اروپ