سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ضرورت اتخاذ روش جدید در مبادلات اقتصادی ایران و پاكستان مورد تاكید قرار گرفت


اتاق بازرگانی خراسان رضوی روز پنجشنبه به نقل از غلامحسین شافعی در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی لاهور در مشهد گزارش داد: سفر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به پاكستان نویدبخش فصل جدیدی از روابط بین دو كشور است.
وی افزود: به ‌رغم ظرفیتهای خوب و ویژگیهای مشترك دو كشور از لحاظ دینی و سنتی، تجارت ایران و پاكستان در حجم كوچكی از مبادلات سنتی و قدیمی نظیر برنج، نارنگی و حبوبات باقی‌ مانده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: در زمینه سدسازی نیازهای كشور پاكستان برای ایران كاملاً روشن است و همچنین قابلیتهای گسترده بین دو كشور به ‌ویژه شهرسازی، خدمات فنی مهندسی، نساجی و انرژی وجود دارد كه تاكنون از این ظرفیتها استفاده نشده است.
وی صنعت گردشگری به ‌ویژه در زمینه سلامت را از دیگر ظرفیتهای قابل ‌توجه ایران عنوان و بیان كرد: با توجه به اعتقادات دینی مردم پاكستان و علاقه‌مندی آنها به مرقد منور امام رضا(ع) و توسعه قابل‌ توجه پزشكی در ایران قابلیت ویژه در زمینه صنعت گردشگری سلامت فراهم‌ شده اما تاكنون از این ظرفیت استفاده‌نشده است.
شافعی گفت: پاكستان سومین كشور تولیدكننده شیر در جهان است ولی در زمینه توسعه صنایع لبنی وضعیت مناسبی ندارد اما در مقابل ایران از تجربیات بسیار بالایی در این زمینه برخوردار است.
وی افزود: ایجاد تغییر در قراردادهای ترجیحی دو كشور به‌ منظور كاهش حجم قاچاق و رونق تجارت رسمی بین ایران و پاكستان از جمله موارد مهمی است كه بخش خصوصی دو كشور باید به آن توجه كنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران ادامه داد: تجارت ایران با پاكستان در سالهای اخیر بهبود یافته بگونه‌ای كه طبق آمار در سه سال گذشته مبادلات به میزان 23 درصد افزایش یافته است.
رئیس اتاق بازرگانی لاهور نیز این اتاق را بزرگترین اتاق بازرگانی پاكستان با 18 هزار عضو معرفی و بیان كرد: در اتاق بازرگانی لاهور توانسته‌ایم كمیته همكارهای مشترك با ایران را ایجاد كنیم.
سیدمحسن رضا بخاری افزود: تاكنون روابط بین دو كشور سنتی بوده بگونه‌ای كه از طرف ایران تنها محصولات پتروشیمی و از سوی پاكستان برنج و انبه مبادله شدده است.
وی ادامه داد: در روابط بین ایران و پاكستان تجارت غیررسمی توسعه بسیاری دارد ولی اكنون زمان آن رسیده راههای جدیدی در مبادلات دو كشور ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی لاهور گفت: پاكستان در زمینه برق كمبودهایی دارد و به دنبال تولید برق از طریق زغالسنگ است لذا از شركتهای ایرانی كه در زمینه برق فعال هستند دعوت می‌كنیم كه به پاكستان بیایند.
وی افزود: سدسازی نیز از نیازهای پاكستان است و چنانچه شركتهای ایرانی بتوانند قابلیت خود را در این زمینه نشان دهند فرصت خوبی در اختیار آنان خواهد بود.
اتاق بازرگانی لاهور كه از سال 1923 میلادی فعال شده در گذشته به نام اتاق بازرگانی شبه قاره هند شناخته می شد.
لاهور مركز ایالت پنجاب با 10 میلیون نفر جمعیت دومین شهر بزرگ پاكستان پس از كراچی محسوب می‌شود.
هیات اقتصادی لاهور پاكستان در قالب سفری یك روزه به مشهد پیرامون گسترش همكاریهای مشترك با همتایان ایرانی خود در مشهد دیدار و گفت و گو كردند.
7498/1858

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
همکاری صنعتی و مبادلات اقتصادی ایران و مجارستان گسترش م