سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



استراو: شیخ نمر معارض آل سعود بود، نه تروریست/اعدام شیخ به ناآرامی در عربستان منجر می‌شود


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جک استراو» وزیر خارجه اسبق انگلستان در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان به انتقاد از اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته در عربستان پرداخته و گفت این کار می‌تواند هم بر اوضاع داخلی عربستان و هم بر وضعیت منطقه اثرات مخربی داشته باشد. 

وی به «کریستین امانپور» مجری برنامه، گفت: «این کار اقدامی کاملا نامعقول و غیرقابل توجیه بود. در انگلیس استفاده از مجازات‌های شدید به کلی رد می‌شود، اما اگر هم قرار به استفاده از چنین مجازات‌هایی باشد، باید برای افرادی باشد که دست به اقداماتی چون عملیات‌های تروریستی زده‌اند.»

استراو ادامه داد: «خوب می‌دانید که از میان افرادی که در عربستان اعدام شدند، تعدادی از آن‌ها از اعضای القاعده بودند و چنین اقداماتی را مرتکب شده بودند. اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد شیخ فعالیت تروریستی انجام داده است، او شیعه بود و یک چهره معارض رژیم سعودی، اما یک تروریست نبود. سعودی‌ها باید محاسبه می‌کردند، دستکم امیدوارم که کرده باشند، که تبعات اعدام این مرد در شرایط کنونی چه خواهد بود.»

او در ادامه از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران هم انتقاد کرد و گفت: «این هم کار بسیار نامعقولی بود و رئیس‌جمهور (حسن) روحانی هم علیه آن موضع گرفت و گفت که چنین تجاوزاتی باید متوقف شود.»

وی با بیان این ادعا که ورود به سفارت یک اقدام سازماندهی‌شده بوده است، مدعی شد که این اقدام با انتخابات پیش رو در ایران مرتبط است.

وزیر خارجه اسبق انگلیس سپس به تبعات احتمالی شیخ نمر و تشدید تنش میان تهران و ریاض پرداخت و گفت: «این اقدام می‌تواند به تشدید تنش‌های منطقه‌ای و همچنین بروز ناآرامی‌های مردمی در عربستان سعودی که اقلیت بزرگی از شیعیان دارد و همچنین بحرین که آن‌ها در آنجا اقلیت هم نیستند، منجر شود. ضمنا حل بحران در سوریه، یمن و شمال عراق به مراتب دشوارتر می‌شود، چراکه آن‌ها (ایران و عربستان) باید با هم این مسائل را حل کنند. چراکه لازم است که حامیان طرف‌های درگیر، یعنی ایران و عربستان با یکدیگر به یک تفاهم برسند.»

وی در مورد جدال لفظی میان مقامات ایرانی و سعودی گفت: «در مقابل هر ادعایی که وزیر خارجه عربستان مطرح کرد، که شاید قابل توجیه هم باشد، ادعاهای متقابلی هم از سوی وزیر خارجه ایران مطرح شده است، مبنی بر اینکه از مدت‌ها قبل، نه فقط الان، عناصری در جامعه سعودی به حمایت مالی از افراط‌گرایان پرداخته‌اند.»

او با بیان این ادعا که ریشه اختلاف میان تهران و ریاض به مسئله شیعه-سنی و فارسی-عربی بازمی‌گردد، گفت: «اما این مسئله‌ای است که در 40 سال گذشته هم ریشه دارد و به جنگ ایران و عراق، جنگ وحشتناک هشت ساله، برمی‌گردد. جنگی که ابتدا توسط عراق راه افتاد و سعودی‌ها به حمایت مالی از آن کمک کردند.»

وی افزود: «و بعد هم که داعش و دیگر گروه‌های افراط‌گرا که ایرانی‌ها می‌گویند عربستان شکل‌گیری آن‌ها را تشویق کرده است. آن‌ها به این واقعیت اشاره می‌کنند که تقریبا تمام تروریست‌های حملات یازده سپتامبر سعودی بودند، نه ایرانی.»

استراوا در مورد اینکه انگلیس باید در سوریه چه اقدامی انجام دهد، گفت: «باید همان کاری را انجام دهیم که الان داریم انجام می‌دهیم، ما باید همانطور که در بمباران در عراق نقش داریم، در سوریه نیز مشارکت داشته باشیم و از شکل‌گیری یک همکاری هرچه گسترده‌تر اطمینان حاصل کنیم.»

انتهای پیام/ق

http://fna.ir/X3DO4O


ویدیو مرتبط :
اعدام شیخ نمر ؛ تغییر رژیم آل سعود را سرعت می بخشد