سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رسانه‌های غربی چگونه موضع تحریف‌شده واشنگتن از بازداشت نظامیان آمریکایی را منتشر کردند؟


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه افشاگر آمریکایی، گزارش‌دهی رسانه‌های جریان اصلی غرب این کشور از ماجرای بازداشت 10 نظامی آمریکایی در آب‌های سرزمینی ایران را تازه‌ترین مورد از نادرست بودن ادعاها درباره استقلال این رسانه‌ها دانسته است. 

«اینترسپت»، رسانه‌ای که از سال 2014 برای گزارش‌دهی درباره جاسوسی‌‌های آمریکا راه‌اندازی شده روز جمعه به ذکر مستنداتی پرداخته که نشان می‌دهد رسانه‌های جریان اصلی غرب حادثه یاد شده را بدون هیچ‌گونه دیدگاه نقادانه و دقیقاً با عبارت‌پردازی‌های دولت آمریکا منعکس کرده‌اند. 

این اقدام در حالی صورت گرفته که روایت اولیه دولت آمریکا از توقیف دو شناور آمریکایی در «جزیره فارسی» در خلیج فارس نادرست بوده و واشنگتن بعداً آن را اصلاح کرده است. نکته اینکه، رسانه‌ها، در هر دو مورد، دنباله‌رو روایت دولت بوده و همان دیدگاه را انعکاس داده‌اند. 

اینترسپت نوشته ساعاتی بعد از انتشار این خبر، مقام‌های دولت آمریکا در مصاحبه‌های مختلف «نقص فنی» را دلیل اصلی این حادثه عنوان کرده و بر همین اساس گفتند که شناورهای آمریکایی «سهواً به صورت شناور روی آب به سمت آب‌های ایران حرکت کرده‌اند.»

مطابق این گزارش، در ساعت‌های بعدی، عبارت‌های «نقض فنی»، «حرکت شناور روی آب» و «اضطراری بودن شرایط قایق‌ها» محور غالب تمامی گزارش‌های رسانه‌ها بوده  و اقدام ایران بر همین اساس «تجاوزکارانه» خوانده شده است. 

به عنوان مثال، خبرگزاری انگلیسی رویترز، در همان شب انتشار خبر نوشت: «قایق‌ها احتمالاً به صورت سهوی و در حالت شناور، سهواً وارد آب‌های ایران شده‌اند.» (اینجا)

شبکه خبری آمریکایی بلومبرگ هم، با بیان همین روایت، نوشته، «رفتار ایران، ناقض هنجارهای بین‌المللی بوده است.» (اینجا)

این خبرگزاری، علاوه بر این، از قول یک مقام آمریکایی نوشت که مسائل فنی احتمالاً باعث شده یکی از قایق‌ها از کار بیفتد و هر دو قایق سهواً به سمت آب‌های سرزمینی ایران بروند.

دولت آمریکا اکنون، خود می‌گوید که این روایت غلط بوده است. شناورهای آمریکایی، هرگز نقص فنی نداشته‌اند و هرکز در شرایط اضطرار نبوده‌اند. 

«اشتون کارتر»، وزیر دفاع آمریکا، روز پنجشنبه در مصاحبه با یونی‌ویژن، روایت تازه‌ای مطرح کرد و گفت که «ملوان‌های آمریکایی مرتکب خطای ناوبری شدند که این باعث شد آنها اشتباهاً سر از آب‌های سرزمینی ایران در بیاورند.»

خط رسانه‌های غربی، هم‌راستا با همین توضیحات تغییر یافته است. روزنامه‌های آمریکایی «لس‌آنجلس‌تایمز» و «نیویورک‌تایمز» دو موردی هستند که اینترسپت به عنوان مشتی نمونه خروار به آنها اشاره کرده است.

«لس‌آنجلس» تایمز به نقل از برخی منابع، پس از توضیحات کارتر اینطور می‌نویسد: «یکی از ملوان‌ها، احتمالاً مختصات غلطی به GPS داده و آنها تغییر مسیر داده و منحرف شده‌اند. یا اینکه خدمه، ممکن است هنگام حرکت به سمت کشتی برای سوخت‌گیری مجدد به صورت مختصر وارد آب‌های ایران شده باشند.»

«اینترسپت» می‌نویسد رسانه‌های آمریکا پس از اظهارات کارتر، عبارت عامیانه «inadvertently drifted» (به معنی سهواً هل خورد)  را کنار گذاشته و از عبارت «inadvertently strayed» (به معنی سهواً منحرف شدن) به جای آن استفاده کرده‌اند. مورد اول، حاکی از آن است که قایق از کار افتاده، روی آب شناور بوده و بی‌اختیار روی آب حرکت می‌کرده است؛ مورد دوم، یعنی اینکه قایق، به خطا، به سمت آب‌های ایران هدایت شده است. 

اینترسپت می‌نویسد: «البته از لحاظ نظری، اینکه روایت جدیدتر، همان چیزی باشد که واقعاً اتفاق افتاده، امکان‌پذیر است. اما دلایل متعددی وجود دارد که مظنون باشیم، ماجرا چیز دیگر است.»

این رسانه می‌افزاید: «اول اینکه، ملوان‌های امریکایی، به کرات بین بحرین و کویت (مسیر حرکت شناورهای توقیف‌شده توسط ایران) که هر دو متحد آمریکا هستند رفت و آمد می‌کنند.» و بنابراین، احتمال اینکه آنها خطا کرده باشند، اندک است. 

اینترسپت اضافه می‌کند: «علاوه بر این، هیچ یک از شناورها، در هیچ مقطع زمانی، پیامی مبنی بر ورود به آب‌های سرزمینی ایران بر اثر خطای ناوبری منتشر نکرده‌اند؛ این در حالی است که وقوع این حادثه، آنقدر اهمیت دارد که اخطار رادیویی یا اخطاری از نوع دیگر مخابره شده باشد.»

اشتون کارتر، در مصاحبه تازه‌اش به این موضوع اینطور پاسخ گفت: «ممکن است آنها داشته‌اند تلاش می‌کرده‌اند این کار را انجام دهند که با ایرانی‌ها روبرو شده‌اند.»

اینترسپت از این اظهارات وزیر دفاع آمریکا تعجب کرده و پرسیده است: «یعنی هیچ کدام از ملوان‌ها، در این دو قایق نمی‌توانسته‌اند این خطا را مخابره کنند؟»

این رسانه آمریکایی در ادامه می‌نویسد: «آنچه ما به طور قطع می‌دانیم که خط روایت "نقص فنی" و "در وضعیت اضطرار بودن شناور آمریکایی" که ابتدائاً تبلیغ شد، کاملاً داستان‌سرایی بوده است.»

در ادامه آمده است: «دست‌کم، طبق آخرین روایت دولت، شناورهای آمریکایی سالم بوده‌اند. اما، مطابق روال همیشه، روایت‌های رسانه‌های آمریکایی، حول اعاهایی اثبات‌نشده و در خدمت دولت آمریکا تمرکز کرده‌اند.»

در حال تکمیل...

 

 

http://fna.ir/SEW9WF


ویدیو مرتبط :
موضع غربی-آمریکایی بی بی سی در قبال روسیه